pytanie o sprzet do taekwondo WTF
Napisano Ponad rok temu
Forum obserwuję od dawna, ale dopiero teraz zdecydowałem się napisać, ponieważ chciałbym poradzić się w pewnej sprawie starszych i bardziej doświadczonych Kolegów. Od stycznia zaczynam treningi w taekwondo WTF i zamierzam od razu sprawić sobie komplet ochraniaczy.
Z opinii sprzedawców sklepików wystawiających sprzęt na zawodach snuje się wniosek, że produkty firmy Daedo zdecydowanie wyprzedzają pod względem jakości i ceny sprzęt Kwona. Ja jednak wolałbym zasugerować się opiniami samych trenujących, startujących w zawodach oraz trenerów wypowiadających się na forum.
Do tej pory używałem ochraniaczy firmy Daniken (och. na piszczele, rękawice, kask) o których złego słowa powiedzieć nie mogę. Osobiście gdybym miał kupować na dzień dzisiejszy to z ochraniaczy na piszczele wybrałbym ten model Daedo [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ze względu na cenę i rynienkowaty kształt dopasowany dobrze do kształtu piszczela. Natomiast dla porównania nigdy nie spotkałem się z tymi ochraniaczami Kwona, które są ponoć dobre [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Co do ochraniaczy przedramion to nie mam żadnego doświadczenia i pewnie jako laik wybrałbym Daedo [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] a jedyne czym bym się sugerował to niemal dwukrotnie niższa cena niż ochraniacze Kwona [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Co do kasku nasunęły mi się na myśl tylko ochraniacze Adidasa, Danikena i Kwona, bo tylko z nimi miałem w praktyce do czynienia, jednak nie było to w WTFie, także nie wiem jakie kaski są preferowane w tej federacji.
Ochraniacze dłoni i stóp na razie sobie daruje. Wiem, że pewnie tym nieco przydługim i nudnym postem mogę zniechęcić Forumowiczów do czytania, ale gdyby jednak się ktoś zdecydował podjąć lekturę to bardzo bym prosił o ewentualne sugestie i opinie na temat zakupienia lub własnych doświadczeń ze sprzętem do taekwondo olimpijskiego.
Serdecznie pozdrawiam Forumowiczów i z góry dziękuję za wszelkie pomocne rady i informacje.
Napisano Ponad rok temu
ps. pamiętaj o suspensorze ;]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wybór klubu Takewondo Wrocław