Tak, drogi Kyusho, wiemŚwiat nie kończy się na paragrafach.
Chociaż piszesz tak, bo niewinne i czyste masz serce oraz szczere intencje w związku z czym nie wiesz jak okrutny i cyniczny potrafi być świat...
Napisano Ponad rok temu
Tak, drogi Kyusho, wiemŚwiat nie kończy się na paragrafach.
Napisano Ponad rok temu
Świat jest OK. To ludzie są upierdliwi, czasem nie wiedzieć po co, szukają dziury w całym, tworząc teorie spiskowe :wink: Pomyśleć, że akurat w przypadku tego forum to aikidocy, a więc teoretycznie ludzie idący ścieżką poszukiwania nici porozumienia, harmonii i pokoju. A fuj...... nie wiesz jak okrutny i cyniczny potrafi być świat...
Napisano Ponad rok temu
Do licha, aleś uszczypliwy. Czeski błąd w poście i już awantura. Przecież wiem, o kim mówię: "Myślę Akahige, że sprawa ma dwa oblicza. Po pierwsze, nie znasz kontraktu/porozumienia pomiędzy PFA a panem Isoyamą". I może faktycznie dobrze by było, bym poznał tego pana osobiście. Niestety, w jednej sprawie myślę, że się nie mylę. Z pewnością nie dowiedział bym się: "... wielu ciekawych rzeczy na temat tego, czym miało być aikido wg Założyciela." W zamian, po prostu sporo czystych fantazji na ten temat. Z całym szacunkiem do starszego pana. Taki już jestem. :wink:Isoyama, drogi Gościu, Hiroshi Isoyama.
Napisano Ponad rok temu
Jak to sobie wyobrażacie. Że dzwonię do Pana M.W. i mówię: "Cześć, słyszałem, że robisz jakiś ekstra staż z Sensei czy mogę przyjechać, pliiiizzzzz!
Przecież wiesz, że zawsze byłem Twoim kolegą i nawet głosowałem na Ciebie na ostatnim walnym zgromadzeniu..."
Napisano Ponad rok temu
Pomyśleć, że akurat w przypadku tego forum to aikidocy, a więc teoretycznie ludzie idący ścieżką poszukiwania nici porozumienia, harmonii i pokoju. A fuj...
Napisano Ponad rok temu
Tak, drogi Kyusho, wiem
Chociaż piszesz tak, bo niewinne i czyste masz serce oraz szczere intencje w związku z czym nie wiesz jak okrutny i cyniczny potrafi być świat...
Napisano Ponad rok temu
Znam kulisy tej sprawy (z bardzo dobrego źródła) więc nie muszę zadawać innych pytań.Jeśli nadal uważasz, że coś jest nie tak, porozmawiaj z sensei Wiśniewskim osobiście, może masz jakieś pytania, których tu nie zadałeś, a on Ci odpowie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sytuacja wygląda tak: "ja zaproszę Sensei do własnej chałupy a Federacja za to zapłaci, przynajmniej częściowo ( np za bilet lotniczy i pobyt w Polsce wg stosownej umowy). Dla niepoznaki zrobimy oficjalny, federacyjny staż więc część kosztów się zwróci. Mnie jednak chodzi o to aby tego faceta zaprosić do siebie, zaprzyjaźnić się, kto wie, może to kiedyś zaowocuje np kolejnym stopniem dan. Przy okazji namówię go na dodatkowy trening ale tylko dla "swoich" bo na tych oficjalnych jest pełno ludzi, początkujących, zaawansowanych, za cholerę nie idzie poćwiczyć a to przecież bezpośredni uczeń O'Sensei, ma ogromną wiedzę, itp..."
Naprawdę tego nie widzicie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie boimy się rozgłosu i publicznego omawiania naszych problemów, może w ten sposób innym uda się uniknąć takich błędów (aikido - sztuka uniku) i tym miedzy innymi PFA rózni się od innych organizacji., bo moim zdaniem można to rozwiązać prywatnie i po cichu a nie z rozgłosem na forum.
pozdrawiam
Kita (związany z inną organizacją)
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu