Pomocy, kontuzje!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Swoja droga malo to opisales pamietaj ze wazne jest jeszcze przyzwyczajenie to duzych obciazen treningowych. Nie iwem ile treniujesz w tygodniu ale byc moze za duzo jak na poczatek.
p.s. jak dieta ? i sen ? Troche malo napisales
p.s.2. skocz do lekarza, a jak kolana siadaja to zrob sobie przerwe by sie zregenerowaly.
Napisano Ponad rok temu
2. ze ciezki worek lub brak przygotowanie ukladu kostno-miesniowego do uderzania w worek. zacznij lzej.
3. ogolnie wyglada to tak jakbys zaczal treningi jak dziki bez przygotowania i stad czujesz sie jak kaleka.
odpocznij, zalecz i za drugim podejsciem (powtorze jeszcze raz) pozwol stopniowo przyzwyczajac sie swojemu cialu do nowych rodzajow treningu
pozdr
Itosu
Napisano Ponad rok temu
Tak przynajmniej mnie uczyli.
Napisano Ponad rok temu
Trening bokserski zaczyna sie od nauki ukladania ramienia, pozycji stop, ciala - i na poczatku uderza sie w... powietrze, przed lustrem (obowiazkowo), zeby wiedziec swoje ruchy i uczyc sie je korygowac. W worek moga uderzac naprawde zaawansowani stazem zawowdnicy, poczatkujacym worek wypacza technike, niekiedy juz raz na zawsze.
Zmien klub.
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli dopiero zacząłeś przygodę z uderzanymi sw, sparingi są bardzo złym pomysłem i powinieneś jak najszybciej zmienić klub, bo nie wiadomo, co jeszcze trenerowi przyjdzie do głowy. :roll:
Napisano Ponad rok temu
kyokushin ma typowe twarde poczatki mnie matka przy krwawiacych seiken nie chciala puszczac na treningi.Dzięki panowie za wszystkie odpowiedzi, już trochę mi pomogliście . Pozwólcie jednak spytać jeszcze o parę rzeczy. Mam już bandaże i rękawice, a stawy w nadgarstkach mimo tego bolą od uderzeń w worek. W tym klubie jest tak, że od razu wszyscy nowi nawalają w worki, bez trenowania uderzeń w powietrzu, to akurat trener tak prowadzi. Sparingi na kyokushin były też bardzo ostre, a te mordercze lowkicki dostałem właśnie od trenera 8O . W efekcie po zaledwie kilku treningach jestem cały w kontuzjach i nie jestem w stanie kontynuować. Zrobię sobie przerwę, oczywiście, ale co to da? Przecież po powrocie będzie to samo. Jak mam to wszystko zorganizować, żeby nie cierpiały na tych treningach moje stawy i żeby nie mieć takich opuchlizn na nogach? Toż od trzech dni ledwo chodzić mogę :? . Co robić, żeby za jakiś czas dojść do jakiegoś poziomu i jednocześnie nie być kaleką?
w worek uderzaj lekko, a na kyoku unikaj trenera. kyok z jednej strony jest dobry, bo jest twardy, a z drugiej strony mozna trafic na psycho trenera ktory cie okaleczy :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zmienić kluby.
Najrozsądniejsze rady w tym temacie.Stawiaj na jakość, a nie ilość.
Nie wiem, czemu uważasz, że ten klub jest najlepszy (najtańszy? najwygodniejszy dojazd?), ale to, co opisujesz, to podstawowe błędy w metodyce treningu wskazujące na to, że jest wręcz przeciwnie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Żadnych "painkillerów", to oszukiwanie siebie samego, zresztą na krótką metę. Idź do lekarza, długotrwałe kontuzje trzeba leczyć, a nie znieczulać. Spójrz na to tak - jak masz dziurę w dachu i w czasie deszczu leje Ci się przez niego woda do mieszkania, to czy lepiej uparcie wycierać szmatą wodę z ziemi, czy lepiej zatkać dziurę, by woda nie miała jak wlatywać...?kilka dni temu uderzylem w twarda powierzchnie lokciem. zadnych wyraznych kontuzji nie widac. jednakze nasila sie pulsujacy bol w lokciu, ktory pojawil sie takze w nadgarstku i stawie przy kciuku. czy mozliwe jest, iz uszkodzeniu ulegl jakis nerw i generalnie jak sobie radzic (procz painkillerow) gdy w wyniku kontuzji uszkodzony zostaje nerw.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gruszka
- Ponad rok temu
-
skakaneczka
- Ponad rok temu
-
fighter fuel
- Ponad rok temu