To może coś polecicie początkującym na zakwasy?
Same przejdą po 2-3 tygodniach (: Można sobie po trneingu zjeść grejfruta, pomarańcze, rodzynki albo jakieś inne zasadowe jedzonko żeby odkwasić organizm.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
To może coś polecicie początkującym na zakwasy?
Napisano Ponad rok temu
Można sobie po trneingu zjeść grejfruta, pomarańcze, rodzynki albo jakieś inne zasadowe jedzonko żeby odkwasić organizm.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja już zdążyłem sprzedać ten tekst o "pomarańczach, grejpfrutach itp. zasadowym jedzeniu" jako branżowy żart.W sumie to też nie szukałem bo fizjologia to kompletnie nie moja dziedzina.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nic nie zrozumiałaś.
"zakwasy" to mikrourazy mięśni. urazy! pondrywane włókienka mięśniowe.
będa się szybciej goić, gdy osłabisz w nich stan zapalny. czy czytasz selektywnie? przecież napisałem, że polopiryna to środek przeciwzapalny (działa na przyczynę bólu) i przeciwbólowy (jednoczesnie leczy go objawowo).
teraz rozruszanie. czy leczyłabyś naderwany przyczep mięśnia do ścięgna robiąc następnego dnia po kontuzji przebieżki po parku?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Langus dziękuję za wydzielenie nowego tematu
Cytrusy raczej nie brzmią zasadowo, ale może siła autosugestii może wszystko? ;P
Napisano Ponad rok temu
może inaczej... Cytrusy są kwaśne (mają kwasowe pH), jednak ich działanie na organizm jest alkalizujące.Cytrusy takie jak grejfruty, pomarańcze czy cytryny są zasadowe.
Napisano Ponad rok temu
może inaczej... Cytrusy są kwaśne (mają kwasowe pH), jednak ich działanie na organizm jest alkalizujące.
Nie ma to jednak wpływu na odkwaszanie organizmu po wystąpieniu tzw "zakwasów" bo i one z zakwaszeniem nie mają wiele wspólnego - jak już panowie wyżej wspomnieli (DOMS).
Inna sprawa, że witamina C, której niewątpliwie w cytrusach jest dużo, wpływa korzystnie na naczynka krwionośne, ułatwia gojenie się ran oraz ma działanie ułatwiające i przyspieszające regenerację w okresach przeciążeń fizycznych
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu