Capo Gdańsk
Napisano Ponad rok temu
Mam pewien problem i mam nadzieje, ze ktos mi tu pomoze ;]
Chce sie zapisac na Capo, ale w Gdansku sa dwie sekcje:
Mundo Capoeira
Capoeira Camangula
I teraz nie wiem ktora jest lepsza, bylem na jednym treningu "camangula" i jedyny minus to starsznie mala sala gimnastyczna!
A "mudno" odbywaja sie tylko 2 razy w tygodniu i to jeszcze w 2 roznych szkolach.
Napisano Ponad rok temu
po dluzszym namysle odpowiem jednak :wink:
camangula
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co każda z grup ma Ci do zaoferowania: warsztaty, wyjazdy, obozy, kadra, ilość i jakość sekcji w Polsce, kontakty z Brazylijczykami.
ważna jest też atmosfera na treningu. I nie ma to nic wspólnego z hasłem "Only the strong"
Napisano Ponad rok temu
camangula juz dawno mi sie wydawala jakas bardziej profesjonalna, ale ja nie wiem jak sie pomiescimy na tej sali ...
Napisano Ponad rok temu
camangula juz dawno mi sie wydawala jakas bardziej profesjonalna, ale ja nie wiem jak sie pomiescimy na tej sali ...
o to się akurat nie martw..sekcja nie ruszyła wczoraj, a trener na pewno wie, jak radzić sobie w każdej sytuacji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiecej wyjazdow ? klimat ? profesjonalizm ?
Napisano Ponad rok temu
a mogli byscie konkretnie powiedziec czemu camangula a nie mundo ?
wiecej wyjazdow ? klimat ? profesjonalizm ?
Moim zdaniem na początek lepsza jest camangula - w mojej opinii grupa ta jest po prostu lepsza technicznie.
Po pewnym czasie sam możesz zadecydować, czy taki klimat, jaki został stworzony w sekcji, odpowiada Ci, czy nie. Znam parę osób, którym pewne rzeczy nie pasowały i odeszły z Camanguli do Mundo. Sam również zaprzestałem treningów w tej grupie
Napisano Ponad rok temu
fakt faktem atmosfera i dyscyplina w camangula nie musi pasować wszystkim. ergo - odchodzą do innych grup. ergo - domyśl się klimatu innych grup
Napisano Ponad rok temu
Mozesz napisac cos wiecej ? ;dSam również zaprzestałem treningów w tej grupie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no z tego co widze, to grupa cieszy sie niezla opinia i ma renome, ale ja tez jakby stawiam na kameralnosc.Jk bym mial miedzy mundo a camangula wybierac to bym do Gdynii do ABADA jezdzil : p
Napisano Ponad rok temu
proste pytanie, gdzie sie wiecej naucze ?
Napisano Ponad rok temu
Odpowiedzieć na nie mógłbyś dopiero na swoim przykładzie patrząc z perspektywy czasu.
Pójdź i sprawdź.
Napisano Ponad rok temu
ja tez jakby stawiam na kameralnosc.
wykup więc prywatne lekcje :wink:
Napisano Ponad rok temu
bez przesady, w camanguli jest ok.wykup więc prywatne lekcje :wink:
Napisano Ponad rok temu
u mnie jest fajnie, ale tam jest wieksza sala, ale ci to sa tacy , a tamci to maja to ....
człowieku wez przez miesiac pochodz naraz do obu grup i sam podejmij decyzje, przeciez nikt ci nie kaze od razu żenić sie z konkretna grupą, nikt cie od wejscia nie poprosi o kase na batizado...
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jesli przychodzi potencjala osoba do camangula i stwierdza,ze jest ciezko czysto technicznie,zadnych ''fajerwerkow'' typu only the strong etc to idzie tam gdzie bedzie mu lzej(lzej niekoniecznie oznacza latwiej)
to jest strasznie indywidualna sprawa kazdy szuka czegos innego ja zapisalem sie na capo 6 lat temu bo....bo spodobalo mi sie brzmienie atabaque dopiero pozniej zaczalem czaic co i jak tak wiec jak widac nie ma reguly
wracajac do tematu ja osobiscie polecam Ci Camangula solidna firma z solidna obsada i solidna historia.
dziekuje.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kij w mrowisko - O co chodzi w Capoeira :)
- Ponad rok temu
-
Grupo Gatas Brancas - Capoeira XXL
- Ponad rok temu
-
capoeira Kraków
- Ponad rok temu
-
Nasze filmy
- Ponad rok temu
-
Wasze wypowiedzi