II Międzynarodowy Festiwal Sportów Walki - Warszawa Torwar
Napisano Ponad rok temu
Na oficjalnej stronie [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] w zakładce film można znaleźć teledysk - skrót z I edycji, która odbyła się w ubiegłym roku. Impreza okazała się być wielkim sukcesem relacje pojawiały się zarówno kilku stacjach telewizyjnych(przykład relacji z TVP INFO - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] oraz TVP SPORT - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ) jak i gazetach zarówno w Polsce jak i za granicą(m.in. USA). Swoje niesamowite umiejętności zaprezentowały najlepsze grupy pokazowe prezentujące zarówno tradycyjne sztuki jak i sporty oraz systemy walki.
W tym roku planowane są nowe atrakcje, które z pewnością spodobają się nawet najbardziej wymagającej publiczności, m.in.:
-Paweł Nastula wraz z zawodnikami judo: braćmi Zajkowskimi oraz Pacholakami
-Krzysztof Diablo Włodarczyk – ratujący piękną niewiastę z opresji
-pojedynek na miecze dwóch ninja, którzy zjadą z sufitu Torwaru
-najlepsze grupy z ubiegłego roku oraz nowe, które zaprezentują m.in.: Aikido, Oyama Karate, Karate Tradycyjne, Karate Kyokushin, Capoeirę, Viet Vo Dao, Judo, Jiu-Jitsu, Krav Magę, Kung Fu Wu Shu, Muay Thai, Sumo, Tae Kwon Do, Kickboxing oraz Boks
-chwilą wytchnienia będzie pokaz Anny Komorowskiej-akrobacje na wiszących szarfach.
-festiwal zakończy pokaz Tancerzy Ognia.
Bilety w cenie od 25 do 100zł dostępne są w sieci Ticket Online oraz punktach sprzedaży Empik w całej Polsce.
8.11.2008 - II Międzynarodowy Festiwal Sportów Walki.
Szczegóły na stronie www.mfsw.pl
Napisano Ponad rok temu
Zreszta chciałbym aby Czesław zrobił temat globalnym...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Latającą balachę i latający trójkąt?
Reszta jest masakrycznie nudna dla widzów
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Sory nie mamy czasu na pokazy.cóż, korzystając z faktu, że w Warszawie jest jeden z najlepszych klubów bjj w Polsce, nie przewidziano pokazu tej dyscypliny...
Napisano Ponad rok temu
do zobaczenia na MP
ale taka myśl mnie napadła, że nasze kluby nie potrzebują takiej reklamy 8)
one same są reklamą
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi sie, że najważniejsze jest ukazanie specyfiki swojej dyscypliny a nie rozpdzać się w stronę show [co jest trudne w obecnych czasach]
ps. Hell a o ,,nas,, zapomniałeś :wink: tzn. coś tam wspomniałeś ale niestety będzie to miało inny wygląd ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W którą stronę pójdą grupu - pokazania techniki czy show.
Już niedługo się przekonamy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jak oceniasz występy?
Ekhm, czy mi sie wydawalo, czy widzialem Cie w ekipie Pawla Nercia?
Pozdro!
Napisano Ponad rok temu
Jak wrażenia?
Napisano Ponad rok temu
Nie wydawało się
Jak wrażenia?
No coz... Organizacyjnie bylo tak sobie. Ale to akurat problem organizatora. Szkoda, ze nie pojawily sie grupy, ktore teoretycznie mialy byc: muay-thai, krav-maga i chyba jeszcze czegos nie bylo... Bardzo zaluje tez, ze nie pojawilo sie nic z nowoczesnych sportow walki (oprocz judo) - ani bjj, ani sw, ani mma...
Odnosnie samego show, czesc grup zapomniala chyba, ze to bylo show, a wiec efekciarstwo ponad wszystko (bardzo fajnie wypadlo tutaj judo Nastuli, szybko, ladnie, widowiskowo; boks Wlodarczyka i moim zdaniem najlepszy pokaz wieczoru z udzialem Pani Ani Komorowskiej ) Czesc grup IMHO zaprezentowala sie bez pomyslu na taki event.
A odnosnie samego jj No coz, nie jestem praktykiem/znawca tradycyjnych szkol jj, do jakich zalicza sie bez watpienia szkola Pawla Nercia, niemniej jednak pokaz mi sie podobal, techniki byly fajnie dobrane (nawet parterek byl ) i co najwazniejsze - bylo szybko i efektownie, wlasnie tak jak powinno byc. Jednakowoz zaluje, ze nie bylo nic z modern i/lub brazylijskiego jj
A frekwencja byla szaloooooona... 33% miejsc bylo zajetych, czy moze mniej?
Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Niektóre grupy odwołały swój udział praktycznie na parę dni przed Festiwalem(powody były różne), niestety nie udało się znaleźć ekip w zamian.Szkoda, ze nie pojawily sie grupy, ktore teoretycznie mialy byc: muay-thai, krav-maga i chyba jeszcze czegos nie bylo...
Bardzo zaluje tez, ze nie pojawilo sie nic z nowoczesnych sportow walki (oprocz judo) - ani bjj, ani sw, ani mma...
Tutaj przyznam szczerze, że też trochę żałuję - uważam, że obok tradycyjnego jj może stać także bjj i nie będą sobie robić konkurencji
A odnosnie samego jj No coz, nie jestem praktykiem/znawca tradycyjnych szkol jj, do jakich zalicza sie bez watpienia szkola Pawla Nercia, niemniej jednak pokaz mi sie podobal, techniki byly fajnie dobrane (nawet parterek byl ) i co najwazniejsze - bylo szybko i efektownie, wlasnie tak jak powinno byc.
Miło słyszeć, że się podobało.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niektóre grupy odwołały swój udział praktycznie na parę dni przed Festiwalem(powody były różne), niestety nie udało się znaleźć ekip w zamian.
Szkoda, ze nie pojawily sie grupy, ktore teoretycznie mialy byc: muay-thai, krav-maga i chyba jeszcze czegos nie bylo...
To slabo o nich swiadczy, raczej obecnosci na takiej imprezie nie powinno sie odwolywac a najwyzej wyslac zastepstwo albo grupe zapasowa
Bardzo zaluje tez, ze nie pojawilo sie nic z nowoczesnych sportow walki (oprocz judo) - ani bjj, ani sw, ani mma...
Tutaj przyznam szczerze, że też trochę żałuję - uważam, że obok tradycyjnego jj może stać także bjj i nie będą sobie robić konkurencji
Nie tylko nie beda sobie robili konkurencji, ale ladnie sie beda uzupelniali. Gdzies na vortalu przeczytalem, ze pokaz bjj bylby nudny dla widza. Mysle, ze gdyby zrobic to w ten desen: to byloby lepiej niz swietnie.
A odnosnie samego jj No coz, nie jestem praktykiem/znawca tradycyjnych szkol jj, do jakich zalicza sie bez watpienia szkola Pawla Nercia, niemniej jednak pokaz mi sie podobal, techniki byly fajnie dobrane (nawet parterek byl ) i co najwazniejsze - bylo szybko i efektownie, wlasnie tak jak powinno byc.
Miło słyszeć, że się podobało.
Hehe, pozdrow swojego trenera ode mnie. Daaaawno, daaawno temu trenowalem u niego, kiedy zajecia prowadzil jeszcze w Ciechanowie pod postacia goshin-ryu. Zycie pokazalo, ze to jednak nie moja bajka
Pozdrawiam!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
koszty sali - pytanie do prowadzących
- Ponad rok temu
-
Wyposazenie sali do sportow,sztuk walki i combatow....
- Ponad rok temu
-
absurdalne badania sportowe
- Ponad rok temu
-
Bojowy Hopak
- Ponad rok temu
-
trenowanie z ...
- Ponad rok temu
-
Human Weapon