nie czytales uwaznie? cale 6 latA ty w czym masz jakikolwiek poziom i wiedzę? I ile czasu zajęło ci ich osiągnięcie?
absurdalne badania sportowe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wole miec taka opieke niz zadnej lub taka jak niektorzy moi koledzy, ktorzy zaswiadczenie o byciu zdolnym dostaja za 30 zl w jakiejs poradni gdzie lekarz wymaga tylko morfologii i kaze dotknac nosa... wiem, ze wiele tu brakuje do mojego poczucia pewnosci, ze ktos ma nad moim zdrowiem piecze ale lepsze to niz nic. na sponsora poki co nie mam co liczyc.
... na zagranicznych z kolei nikogo to nie obchodzi bo jedziesz na wlasna odpowiedzialnosc.
skoro potrzebujesz tego i dobrze się czujesz ze ktoś Cie bada co jakiś czas to wszystko ok, To powinno być zalecane i dobrowolne, ja na przykład nie potrzebuje żadnego lekarza na siłe zajmującego kontrolą mojego zdrowia bo ja lepiej znam jego stan. Wiem co mi dolega, co musze leczyć i nie potrzebują płacic za czyjeś obowiązkowe porady które do niczego nie sa mi potrzebne.
Wzrok swój znam, problemów z gardłem/uszami nosem nie mam, zaburzeń układu nerwowego tez nie, serce swoje znam bo juz troche żyje, nie potrzebuje jakiegoś konowała żeby mi potwierdzał to co ja wiem.Zresztą wystarczająco mam problemów z leczeniem kontuzji żeby tracić czas na ten absurd.
A właśnie jak jest w innych państwach, czy tam tez trzeba biegać z plikiem makulatury , czy tak jak piszesz na swoją odpowiedzialność?
Szkoda ze np do skoku na bungy nie wymagają kompletu badań tez jest niebezpieczne i co jak się coś komuś stanie, podatnik będzie ponosił koszty- wprowadzić badania żeby było po równo.
Napisano Ponad rok temu
to nie jest tak ze ja nie znam swojego organizmu bo znam bardzo dobrze, ale w swoje serce przeciez nie zajrze (prosze nie traktowac tych slow doslownie), i wychodze z zalozenia, ze skoro sa juz takie regulacje to nie mam innego wyjscia jak sie dostosowac jesli chce trenowac.
za granica, wracajac jeszcze do tematu, spotkalam sie z sytuacja, ze nie trzeba miec badan by trenowac, ale jesli chcialo sie przejsc do grupy zawodniczej i brac udzial w turniejach to opieka i kontrola lekarska byla konieczna. w jakim jednak zakresie to nie wiem, dodam, ze chodzilo o kickboxing. ale w tej kwestii zapewne inni budowicze przebywajacy za granica maja wieksza wiedze.
Napisano Ponad rok temu
ja znam objawy wskazujące na problemy z sercem i stąd wiem ze ich nie mamale w swoje serce przeciez nie zajrze (prosze nie traktowac tych slow doslownie), i wychodze z zalozenia, ze skoro sa juz takie regulacje to nie mam innego wyjscia jak sie dostosowac jesli chce trenowac.
i jestem typem czlowieka z duzymi trudnościami w podporządkowaniu jakimkolwiek nie swoim regulacjom, a już napewno nigdy tym które mi się nie podobają
Ktos z zagranicy mógłby się wypowiedzić jak tam jest rozwiązana ta kwestia badań
Napisano Ponad rok temu
mi tez sie nie podoba ze nie moge na poklad samolotu wniesc noza no ale nie wnosze
tyle madrzenia sie a zadnych wnioskow. czy ta petycja w ogole dojdzie do skutku? a moze by wkleic tekst ustawy o tych badaniach? bo z tego co widze to tez co drugi lekarz interpretuje ja na swoj sposob.
Napisano Ponad rok temu
ja tu stosuje prostą regułe: nie robie czegos jesli nie chce zeby robili to inni, a robie jezeli mi to nie przeszkadza. dlatego tu się nie buntuje i spokojnie pozwole wylać swoją wodę mineralna przed wejściem do samolotu niż żeby pozwolili wszystkim ją wnosic i ten samolot wyleciał w powietrze .mi tez sie nie podoba ze nie moge na poklad samolotu wniesc noza no ale nie wnosze
Natomiast nie przeszkadza mi w niczym obywatel x startujący bez badań na własną odpowiedzialność (chociaz krew, mocz powinno się robić na wszelki wypadek żeby ktos jakiegos syfa tez nie roznosił bo o kontakt z krwią łatwo)
faktycznie trzeba by poszukać tej ustawy, poszukam potem
Napisano Ponad rok temu
Czyli suma sumarum tez placa za badania tylko to sie inaczej nazywa i inaczej jest przeprowadzane.
A tak wogole lekarze to sie na niczym nie znaja jeszcze gorsze nieuki w swojej dziedzinie od wykladowcow na AWF i kazdy lepiej zeby leczyl sie sam
Policja tez niepotrzebna lepiej zebysmy nie placili na jej utrzymanie .... Bog tez niepotrzebny i po co ponosic koszta ....
A najfajniejsze jest to ze jak sie dzieje cos zlego to z blaganiem wolamy o pomoc lekarzy, policje .... Boga ... 8)
Napisano Ponad rok temu
te sa widocznie gdzie indziej. Ciekawi jakie sa przeciwskazania zdrowotne do uprawiania sportów walki, napewno wady serca (mi zreszta jakis durny babsztyl w przychodni sportowej podczas robienia pierwszych badań nie chciał dac pozwolenia bo jej zdaniem serce mi za wolno biło na szczęscie rodzinny napisał jej na karteczce zeby się odwaliła, ale trzeba było jedzic dwa razy- i tak od pierwszego razu odechciało mi się lekarzy sportowych).może faktycznie ryzyko odklejenia sie siatkowki, a reszta?
link:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Art. 46b.
Świadczenia zdrowotne, o których mowa w art. 46a ust. 2, udzielane są:
1. osobom uczestniczącym w zajęciach wychowania fizycznego, osobom uczestniczącym w zorganizowanych formach rekreacji ruchowej oraz osobom uprawiającym sport posiadającym status amatora - w ramach świadczeń z ubezpieczenia zdrowotnego w rozumieniu przepisów o powszechnym ubezpieczeniu zdrowotnym, z zastrzeżeniem pkt 3,
2. osobom uprawiającym sport posiadającym status zawodnika profesjonalnego - odpłatnie,
3. osobom uczestniczącym w zajęciach wychowania fizycznego, osobom uczestniczącym w zorganizowanych formach rekreacji ruchowej oraz osobom uprawiającym sport posiadającym status amatora, które nie są objęte systemem ubezpieczenia zdrowotnego - odpłatnie.
a skoro sa objęte ubezpieczeniem to powinno byc bezpłatnie?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
mi zreszta jakis durny babsztyl w przychodni sportowej podczas robienia pierwszych badań nie chciał dac pozwolenia bo jej zdaniem serce mi za wolno biło
Znany polski żeglarz Andrzej Urbańczyk (jest w Wiki i księdze Guinnessa ), miał w młodości kłopoty z niedouczonymi lekarzami, właśnie z tego powodu. Aż kiedyś jakaś sława kardiologiczna mu powiedziała, 'Panie, z takim sercem to możesz pan wygrywać maratony"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Bojowy Hopak
- Ponad rok temu
-
trenowanie z ...
- Ponad rok temu
-
Human Weapon
- Ponad rok temu