SYSTEMA KRAKÓW
Napisano Ponad rok temu
W Krakowie organizowana jest kameralna sekcja Systemy z linii przekazu M.Ryabko. Osoby zainteresowane szczegółami proszę o kontakt na priva
Napisano Ponad rok temu
Instruktor: Michał Laszkiewicz
Doświadczenie zdobywał pod kierunkiem pułkownika Ryabko szkoleniowca Spetsnazu
Terminy zajęć:
Poniedziałek , środa 19.00 – 21.00
Os. Albertyńskie 36 (ul. Małego księcia) Szkoła Podstawowa 100 w Nowej Hucie
Koszt miesięczny 50 zł
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe, ciekawe: uderzenia w czułe punkty, "walka" z ziemi z 3 przeciwnikami (2:25), no i te bardzo ciekawe wyjścia z konczeń (np. z mataleo na 3:04) :roll:
No i ta tajemnicza [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - caly filmik to perełka, więc trudno wskazać najciekwsze fragmenty, ale mnie szczególnieu ujęła scenka na 3:25 :twisted:
Faktycznie KM i inne combaty to przy Sistemie prezentują się jak ćwiczenia korekcyjne dla przedszkolaków
A i znalazłem najlepsze [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - czy Rybako używa hipnozy/sugestii ? Inaczej chyba się nie da wytłumaczyć takiego zachowania "agresora"
P.S. Staram się nie naśmiewać z różnych stylów/systemów, ale Sistema wyglada na mega-ściemę, 1000x "lepszą" jak KM, Combat56 i BAS razem wzięte 8)
Napisano Ponad rok temu
W teorii podstawy bazują na wypracowaniu optymalnej strategi ruchu tzn wykonania go w najmniej kosztowny energetycznie - najprostszy sposób. Potem dopiero rozwija się technike. Na wyższym poziomie (to co robi Ryabko) wchodzą cwiczenia umysłowe w zasadzie to samo co w jodze. Podstawą tego stylu jest tez sztuka oddychania.
Poniżej wywiad o seminarium:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Kolega Knife nabijał się strasznie z tego dziadka walczącego porożem jelenia lub łosia- jeden frajer zresztą 8) nawet gdzieś leciał filmik na you tube polecam obejrzeć.
Napisano Ponad rok temu
ćwicze. a instruktor składką 50 zł miesięcznie raczej biznesu tez nie kręci..sally ty ćwiczysz, czy zarabiasz na tym "cudzie nie widzie"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak mt wchodziło do europy to tez mysleli ze to jakies diabelskie sztuczki
ze wszystkim tak jest jak cos jest nowe to się ludzie boja.
nie wiem na ile sa wiarygodne filmiki w kazdym razie sama teoria mi pasuje, bo zgadza sie w wiekszości z moją prywatna teorią sw, stworzoną bez wiedzy o istnieniu jakiejkolwiek systemy. Praktyka pokaze na ile się pokrywa faktycznie.
pozatym jak sie nie spróbuje to się nie dowie
Napisano Ponad rok temu
bo ciuchy rozumiem standardowe koszulka, spodnie , buty? Acha czy można teraz wejść z ulicy i trenować czy macie już jakąś grupę zaawansowaną? wiesz nie chce mi się ośmieszać czegś czego nie spróbowałem i filozofować, przyjadę poćwiczę oblookam jak to ściema to szczerze napiszę jak nie to zamknę mordę na kłódkę i nie będę się wypowiadał.
Ps.
Co do MT to ktoś zainteresowany był to zawsze mógł poszukać info na ten temat i pomimo że we wczesnej fazie praca rękami była tam na niskim poziomie to sama praca nóg zawsze budziła szacunek . Tu jest magia czyli dziwne wężowe ruchy rąk - mam pytanie czy armia soviecka uczyła wroga tych ruchów aby sprawdziły się w walce bezpośredniej?
Napisano Ponad rok temu
w poniedziałek jest wogole pierwszy trening wiec grupa jest początkująca.
ochraniaczy nie bierz (chyba ze chcesz wpasc do nas na mt )
co do skuteczności to mowie nie wiem bo od poniedziałku zaczynamy treningi, ale nie wydaje mi się żeby spetsnaz w bierki grał
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to sie psychika nazywa ale masz racje o to chodzi z grubszaWalka wręcz ? chyba dla poprawienia samopoczucia i braterstwa w drużynie.
jeszcze dodaj do tego walke z użyciem noża, która służy jak najbardziej praktycznym celom i wymaga umiejętności walki wręcz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Natomiast normalne trenigii Systemy mogą wyglądać tak:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Natomiast normalne trenigii Systemy mogą wyglądać tak:
A masz linka do jakiegoś normalnego mocniejszego sparingu, no wiesz takiego jak można czasem uświadczyć na MT, boksie, bjj ? Nie musi być pełnokontaktowa walka, wystarczy tak akcja sparingowa na 90% - bo na sparingu raczej 100% nigdy się nie osiąga nawet w stylach graplingowych (za niska adrenalina).
Wszystko co do tej pory znalazłem to albo pokazy (czyli z założenia reżyserowane scenki), albo aplikacje z seminariów (czyli uczniowie uczą się od mistrza, tudzież próbuję mniej lub bardziej udolnie go naśladować), w najlepszym wypadku "zabawy" jak w podanym przez Ciebie linku. Po prostu doświadczenie pokazuje że techniki pięknie wyglądające na pokazach, a nawet działające na umiarkowanie oporującym przeciwniku, w przypadku gdy faktycznie agresor idzie na full, mają praktycznie zerową szansę aplikacji.
Czy w założeniach Systemy mają w ogóle miejsce pełnokontaktowe walki ?
Napisano Ponad rok temu
Ps.
Nie no kurna to jest MAGIA będziemy to ćwiczyć?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do filmu to wyjaśnij mi czym to kulanie ma być jakieś wyjątkowe i powiązane z technikami "systemy" ja widzę najpierw zapaśniczy wózek potem półgardę, zwykłą boczną pozycje, następnie dosiad nogi prawidłowo pod dupcią potem materac , materac materac , balaszka ale gdzie tu magia oddech, gdzie wężowe ruchy i ciosy w czułe na ból miejsca.
Bardzo proszę o odpowiedz
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Krav-Maga w Szczecinie
- Ponad rok temu
-
Jaki ochraniacz na krocze polecacie?
- Ponad rok temu
-
Taiho Jutsu