Ból w barku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2. idz do lekarza
3. moze być stożek rotatorów nie ma na to złotego sroka, odpoczynek, rhabilitacja itp.
Napisano Ponad rok temu
W takich sytuacjach najlepsza jest wizyta u lekarza. Im szybciej tym lepiej - uwierz.
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja ma cos podobnego i lecze bark juz 5 miesiac. Poprzednio maści: lioton i jakis diabelski pazór + laser i rehabilitacja-cwiczenia troche pomogło ale nie do końca, teraz masc ketoprom i jeszcze laserek, wydaje się ze się powoli przechodzi.
Co do diagnozy to mnie specjalnie nie interesuje co to jest bo nie bardzo ma sens bieganie po konowałach którzy i tak nie będą wiedzieć co mi jest i po straceniu paru dni na wizyty i kasy za zdjęcia , przepiszą mi to samo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
powiedz mi, co tutaj nie pasuje :wink:rehabilitacji normalnie
podpowiedz: sprawdz definicje slowa rehabilitacja.
Napisano Ponad rok temu
Pasuje czy nie pasuje, chyba żadna podpowiedz nie pozwoli przewidzieć odpowiedzi Sally'ego na takie pytanie.
powiedz mi, co tutaj nie pasuje :wink:rehabilitacji normalnie
Napisano Ponad rok temu
Sally a czy w czasie rehabilitacji normalnie trenowałeś czy musialeś sobie zrobic przerwę?
rehebilitacja polegała na machaniu ręką podwieszoną leżąc na boku w przód i tył delikatnie
i drugie leżąc na plecach ręce jak do "orzełka" łącza sie nad głowa i spowrotem na dół przez 10 minut. trwało to dwa tygodnie (chyba z 8 razy) z czego pierwszy lekkie ograniczenie ćwiczeń - tzn bez pompek i ostrożnie przy uderzaniu ta bolącą ręką, drugi juz normalnie pompki i wszystko. Ale potem po niefartownym uderzeniu się w ten bark zaczał mnie znów cholernie boleć, wiec dalej chodze na laser ale ćwiczę już normalnie.
Tylko ze mnie bolał od kwietnia/ maja gdzies a rehabilitacja w sierpniu wiec przerwa za długa nie była konieczna./ Ale jak ktos ma swieżą kontuzję to mysle ze chwile powinno się odpuścić
Napisano Ponad rok temu
nie chodzilo mi o odpowiedz sallego. raczej o to, ze rehabilitacja ma na celu powrot do normy. w zwiazku z czym nie mozna w czasie rehabilitacji czwiczyc normalnie.Pasuje czy nie pasuje, chyba żadna podpowiedz nie pozwoli przewidzieć odpowiedzi Sally'ego na takie pytanie.powiedz mi, co tutaj nie pasuje :wink:rehabilitacji normalnie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja mam co jakiś czas jakies kontuzje (lub inni je mają) teraz z tym barkiem, to odrazu od rodzinnego skierowanie do rehabilitanta zeby nie tracić czasu na łażenie po chirurgach.
jednoczesnie matka kolegi pracujaca w rehabilitacji zrobiła mi pare laserów i rehabilitacje w tym czasie do terminu u rehabilitanta - tego co zleca (zeby zapisał konkretne zabiegi), w koncu zapisał mi 12 laserów ale to mi nie pomaga - to jest przychodnia w której prywatnie tez lecza wiec jak ktoś idzie z funduszu to raczej niewiele zapisują, jak placi za wizytę to chętnie i dużo zabiegów bardzo widać tą różnicę.
w rehabilitacji zamiast lasera teraz mi zaproponowali zeby zmienić na pole (bo dalej mnie boli) wiec zamiast lasera zrobię to pole, a potem nie wiem, moze karze zapisac sobie krio? prawda jest taka ze diabli wiedza co pomoze..
Jeszcze taka ciekawostka lekarka robiąca mi ten laser pytała mnie jak z tym kolanem (bo poprzednio było kolanko) mowie ze wyleczyło się ćwiczeniem i lekami- prosiła mnie zeby zapisac jakie to leki, bo pacjentom przekaże, wiele osob ma z tym problemy a lekarze im nie zapiszą bo mają kontrakty z firmami farmaceutycznymi wiec zapisują to co im one karzą. Teraz pacjenci będą wcinać animal flexa, zamiast zapisanej przez lekarza glukozaminki z odpowiedniej firmy za wycieczke. Trzeba walczyć z kurewstwem wszystkimi możliwymi srodkami.
Napisano Ponad rok temu
A co do tego animal flexa to naprawde jest taki skuteczny? Ale chyba troszki drogi?
Napisano Ponad rok temu
animal flex naprawde jest skuteczny, kosztuje koło 90- 100 zł za 44 dawki dzienne ja nie mam wyboru, drogi nie drogi wole wydac ta stówe miesięcznie i cwiczyć niż ją oszczędzic i kulec
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Stymulator hormonu wzrostu - kupować czy nie?
- Ponad rok temu
-
Przećwiczenie, czy wpływ antybiotyków?
- Ponad rok temu
-
jak połączyc drązek i pompki?
- Ponad rok temu
-
Spalacze tłuszczu
- Ponad rok temu
-
Sprzęt treningowy do pływania