Coś dla śmiechu
Napisano Ponad rok temu
'zabójcze techniki' - nic tylko uciekać
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
toz to gimnastyka artystyczna z przyrządami
akurat ten zawodnik sobie wzial katane....
Napisano Ponad rok temu
Tutaj macie filmik niejakiego Macieja Sikońskiego, podobno objawienia w sztukach walki, tylko nie wiem jeszcze w jakich.
Piękne zastosowania się do wskazówek mistrza Musashiego. Zawsze ustawia się tak, żeby przeciwnik (kamera?) patrzył pod Słońce :roll:
Ale motyw muzyczny "Tako rzecze Zaratustra" (znany wam zapewne z "2001 Odyseja kosmiczna") uczyniłby ten filmik jeszcze bardziej wzruszającym.
Napisano Ponad rok temu
Tutaj macie filmik niejakiego Macieja Sikońskiego, podobno objawienia w sztukach walki, tylko nie wiem jeszcze w jakich.
No korfa wzruszyłem się.
Napisano Ponad rok temu
hmm... myslicie ze prowadzi lekcje ,bym sie podszkolil ?
Napisano Ponad rok temu
Cos ala freestyle nun-chaku
Poki ktos nie upiera sie ze to tradycja nie mam nic przeciwko temu - a jak zycie dowodzi w walce na bokeny niejeden taki showmen rozlozy cwiczacego katana zgodnie z tradycja. Tak samo jak dziewczyna nic nie cwiczaca wczesniej potrafi zaciukac w sparringu na noze cwiczaca osobe kilkanascie lat i dluzej 8)
Napisano Ponad rok temu
w sumie to troche zyciowej prawdy w tym jestNo coz w stylu amerykanskim - wiekszosc zawodow tam w kata z katana wyglada podobnie.
Cos ala freestyle nun-chaku
Poki ktos nie upiera sie ze to tradycja nie mam nic przeciwko temu - a jak zycie dowodzi w walce na bokeny niejeden taki showmen rozlozy cwiczacego katana zgodnie z tradycja. Tak samo jak dziewczyna nic nie cwiczaca wczesniej potrafi zaciukac w sparringu na noze cwiczaca osobe kilkanascie lat i dluzej 8)
Napisano Ponad rok temu
moze nie powinienem ale przyzma sie ze od pewnego czasu probuje sie uczyc tych freestylowych sztuczek z mieczem itp....
fajna zabawa ))))
Napisano Ponad rok temu
Tylko ja Cie prosze - ty to chociaż dobrą stroną tego miecza tnij, ja wiem, że to z obu stron tępe ale wiesz, jak Ciebie jako ćwiczącego iaido zobaczę jak tniesz tępą stroną (tą bardziej tępą) to mogę sie nie powstrzymać od śmiechu
Popatrzcie sobie na filmach - po tych wyrzutach katana wpada mu w rekę i tnie odwrotna stroną...
Ale trzeba przyznać, że gimnastycznie to gość jest świetny, szkoda tylko że nie spotkał nikogo kto by mu powiedział na czym polega sztuka w tym co się nazywa sztukami walki... Może jeszcze na kogoś trafi, młody jest W każdym razie powodzenia mu życzę
MN
Napisano Ponad rok temu
Popatrzcie sobie na filmach - po tych wyrzutach katana wpada mu w rekę i tnie odwrotna stroną...
bo to jest technika ogłuszająca
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Początkujacy:)
- Ponad rok temu
-
Hartowana czy nie, co wybrac?
- Ponad rok temu
-
-