judo olympijskie - wazne pytanie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wyszukałem po krajach i po nazwiskach - niestety nie ma.Linka do całej walki Krawczyk VS Canto nie posiadam ale jeśli ktoś z Was pamięta co to za turniej to można szukać na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
No ta walka był świetna(Miura), tak samo jak do ufc przyszły dwa czarne paski judo to obaj trzasnęli piękne rzuty.
Z olimpiady z ładnych ipponów najlepsza dla mnie była Tanimoto JAK NARAZIE:
dzieki za linka - swietny rzut! takie walsnie rzuty chcialbym ogladac
problem jest ze jak ogladam facetow to nie ze im rzuty nie wychodza tylko oni nawet tego nie probuja zrobic
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tomasz, wlasnie w takiej wersji sie bardziej nadaje do MMA.
Pozdrawiam K_P
Kubus w ktorym momencie z tymi marnymi rzutami co kazdy zapasnik ich przerobi z tym szarpaniem za judoge bo inaczej juz rzucic widze nie potrafia z tego co oni teraz robia to nic sie do mma nie nadaje
a tutaj klip z fajnymi rzutami z roznych zawodow:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To są Igrzyska. Tak samo wyglądają walki na Mistrzostwach czy to Europy czy Świata. Po prostu w wyniku kwalifikacji do nich, już na samych zawodach startują zawodnicy o bardzo zbliżonym poziomie. To sprawia że walki - szczególnie finałowe - wyglądają bardzo nieefektownie. Od czasu do czasu w eliminacjach zdaży się jakiś fajny ippon, albo jakaś szybsza walka. Ale wraz z wyższym stopniem drabinki turniejowej zawodnicy walczą bardzo zachowawczo. Dlatego ja czekam aż ktoś zmontuje jakis highlight (:
10 lat temu walki były ładniejsze ponieważ zawodnicy z różnych krajów prezentowali różne style walki, bo też ośrodki treningowe były dość hermetyczne. Wyjazdy do innych krajów na staże nie były tak popularne.
Teraz mieszkamy w globalnej wiosce. Już na poziomie juniorów zawodnicy (i trenerzy) śmigają po obozach, zawodach, zgrupowaniach i stażach po całym świecie.
Zresztą w każdym innym sporcie jest podobnie. Oczywiście w krajach które liczą się na sportowych arenach w danej dyscyplinie...
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
jedna z tych walk , która dobrze oddaje moją tęsknotę za "dawnym" judo ... ku pokrzepieniu serc po nieudanym Pekinie ...
... to były emocje
Napisano Ponad rok temu
W sumie jak się pościąga jakimś cudem to wszystko to wyciąć konkretne ippony nie problem.
Napisano Ponad rok temu
jedna z tych walk , która dobrze oddaje moją tęsknotę za "dawnym" judo ... ku pokrzepieniu serc po nieudanym Pekinie ...
... to były emocje
No to c. d.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Od tych igrzysk zaczął się czas Ipponów, Wazari, Yuko i Kok w piaskownicy pod blokiem. Trwał aż do Atlanty 96'.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co dalej ze sprawą Franka ??
- Ponad rok temu
-
transmisja z olimpiady?
- Ponad rok temu
-