Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wybór wiatrówki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

budo_ytrewq
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 70 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wybór wiatrówki
Witam, znajomy ma urodzinki i kiedyś wspominał że chciałby dostać wiatrówkę, a więc z kumplem postanowiliśmy mu kupić. Niestety nie znam się kompletnie na wiatrówkach, może opinia któregoś z was mnie utwierdzi w wyborze.
Wiatrówka ma służyć głównie do amatorskiego strzelania w tarcze itp.
Z dostępnego przedziału cenowego przeszukując militaria.pl mamy do wyboru:

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Która z nich jest najlepsza wg.was? pozdrawiam
  • 0

budo_dzey
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2486 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:JJ

Napisano Ponad rok temu

Re: Wybór wiatrówki
wiesz.. to sa takie strzeladelka co to nawet ciezko wiatrowka nazwac.. ale jak ma strzelac raz na miesiac i tylko do puszek w ogrodku to sadze ze starczy.. ale nie lepiej mu kupic np pistolet-wiatrowke na CO2? zabawa chyba lepsza niz z takiego jednostrzalowca?
  • 0

budo_kontur17
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 864 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

pomijając jakikolwiek wybór wiatrówki
po 111111111111111111 zmień sklep poniważ militaria.pl kroją bezlitośnie !!!!!!!!!!!!!
na znanych serwisach aukcyjnych znajdziesz to samo tylko dużo taniej.
  • 0

budo_ytrewq
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 70 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dzięki za uświadomienie co do militara.pl , nigdy tam nic nie kupowałem, ale mi się nasunęło że tam pewnie bd szeroki wybór. Patrzyłem na allegro ale ciężko ocenić, czytałem jedynie opinie negatywne o Liderze.
Zagadałem z tym kumplem któremu zamierzamy kupić i ustaliłem takie preferencje:
Wiatrówki karabinek(długa) , napęd sprężynowy z dolnym lub bocznym naciągiem , kaliber 4.5
Jeśli możecie polecić jakiś znośny model przy 150zł to byłoby miło. pozdr
  • 0

budo_fox
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1205 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ/MMA

Napisano Ponad rok temu

Nie kupuj tego badziewia . Z tańszych polecam Slavia 634 GW. Za 150 zl nie kupisz nawet pistoletu dobrego.
  • 0

budo_ytrewq
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 70 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Fox tzn czego? sprężynowej czy co? Ja jeśli bym dla siebie kupował to bym na co2 jednak wziął ale kolega woli tak jak pisałem mimo że zna wady.
  • 0

budo_fox
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1205 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ/MMA

Napisano Ponad rok temu

Fox tzn czego? sprężynowej czy co? Ja jeśli bym dla siebie kupował to bym na co2 jednak wziął ale kolega woli tak jak pisałem mimo że zna wady.

co2 karabinek za 150 zl .... to już w ogóle. Ale zacznijmy od początku. Ile możesz dać ? Jak to ma być celne? Do ilu metrów ma byc celne? Co za tym idzie do czego chcesz strzelać ? Jak długo chcesz się w to bawić?
  • 0

budo_khunag
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2091 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Kyokushin

Napisano Ponad rok temu

Przesadzacie panowie - ja bym miał kupę zabawy np. tą Magnum Sport (zakładając, że wolałbym od krótkiej), na pierwszą taką zabawkę jak znalazł, przecież chłopak nie będzie tym polował na jelenie :)
  • 0

budo_rolka16
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 76 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ja jednak polecam nie schodzić poniżej poziomu slavi :wink: poco obrazu sie zniechęcać na złym sprzęcie.
  • 0

budo_ytrewq
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 70 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja nie chce na co2, to nie dla mnie zabawka a dla znajomego mały prezent, wiem że nieopłacalne ale jak sobie zażyczył a mamy tylko tyle fuinduszy to będziemy co jest .
Jeśli to bym dla siebie brał to owszem zaczekałbym i uzbierał na coś konkretnego.
Czy ktoś słyszał jakieś opinie o wiatrówkach lider? Bo nie wiem czy wierzyć negatywom
  • 0

budo_martius
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4483 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:JJ

Napisano Ponad rok temu

Powiem z doswiadczenia kupowania sprzetu ktory jest przeznaczony np do rozwalenia na jednym obozie i do zabawy a nie prezyzyjnego strzelania i ogladania jak ladnie jest srubka dokrecona czy drewno wypolerowane.
Mialem taki problem czy kupic cos lepszego czy tez aby starczylo na jeden oboz i potem wyrzucic.
Odrzucilem od razu bron na CO2 - koszty uzytkowania przez kilkadziesiat osob zbyt wysokie.
Zdecydowalem sie na chinszczyzne z bocznym naciagiem i nie zaluje - niski koszt zakupu, po wyregulowaniu bardzo celna zabawka. Przetrzymal sprzet mase strzalow na obozie i mimo tego ze musze nadzorowac srubki ;) aby dokrecac - stosunek ceny do jakosci wydaje mi sie lepszy niz przy bardziej markowym sprzecie a wiecie jak to jest z obchodzeniem sie przez uzytkownikow ze sprzetem czyims. Caly poprzedni sezon sprzet wytrzymal potem ja go sobie zarzynalem i teraz znowu w tym sezonie posluzy.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024