Dziwna kontuzja dłoni
Napisano Ponad rok temu
Sytuacja wyglada tak, pare miesiecy temu kłykeć środkowego palca prawej dłoni zaczał mnie koszmarnie boleć, ale tylko raz na jakis czas, moglem spokojnie uderzac pare razy w worek i przeszywający ból pojawiał sie dopiero po paru -moim zdaniem jednakowych - ciosach.
Przyznam ze troche to zlałem i nie poszedłem do lekarza. Jakieś dwa miesiące temu byłem na chwile w krakowie i przydarzyła mi się sytuacja, ktorą udało mi sie dosc szybko rozwiązać przez wzięcie kolesia na ziemie i g&p. Problem w tym ze moj entuzjazm, ze po trzech latach bez treningow i ponad dwa lata od ostatniej podobnej sytuacji idzie mi tak sprawnie, przysłonił mi to ze waliłem go gdzie popadnie i sporo ciosów weszło w czoło...
Pare godzin pozniej cała prawa dłoń, a okolice środkowego kłykcia w szczególnosci, były spuchnięte jak jasna cholera, mialem problemy z włozeniem ręki do kieszeni, nie moglem zacisnąć pięści itd itp :?
Znow to troche olałem, nie poszedłem do lekarza. Minał miesiąc. Opuchlizna zeszła bolało ciągle, ale co raz mniej (i zupełnie w inny sposob niz przed wizytą w Kraku), natomiast w czasie sparingu z kumplem po jednym (!) prawym prawym prostym jaki mi wszedł musiałem skonczyc, reka tak spuchlą ze mialem problem ze sciaganiem rękawicy. Znow nie moglem zaciskać pięści itd itp.
No i w koncu wybrałem sie do lekarza, powiedział mi to co napisałem juz wczesniej i odprawił do domu. Dwa miesiace od sytacji nadal kłykeć nadal mnie boli jak cholera przy nacisku, na dodatek powiekszył sie, jest teraz sporo szerszy niz ten u lewej a z przodu jest na nim pod skórą jakby kostna 'narośl' 8O
Nie za bardzo wiem co robić. Lekarz coś wspominał ze mozliwe ze kość była złamana ale się już zrosła i wystarczy nic nie robić i odczekać. Uwierzyć ? Mam trochę wątpliwosci ale w tej chwili bede non stop w wyjazdach i ciężko bedzie mi sie gdzies indziej umówic...
Miał ktoś coś podobnego? Jakies przemyslenia? Rady? Cytaty?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dolne plecy - problem
- Ponad rok temu
-
Piłka do ćwiczeń-gdzie kupić
- Ponad rok temu
-
Bebiko i inne mleka dla niemowlat, a suplementy...
- Ponad rok temu
-
alternatywa dla gruszki szybkościówki
- Ponad rok temu
-
Legalne srodki na koncentracje.
- Ponad rok temu
-
Krem/masc na blizny
- Ponad rok temu
-
Siniaki plus nadwyrężone mięśnie
- Ponad rok temu
-
Nadmierna potliwość
- Ponad rok temu
-
szukam taniej acz dobrej siłowni (Gdańsk/Sopot/Gdynia)
- Ponad rok temu
-
Trening a la Tyson
- Ponad rok temu