udział poczatkujacych w stażach itp.
Napisano Ponad rok temu
Inaczej mamy znana zbyt czesto z polkich realiow sytuację, ze Uczył Marcin Marcina a sam głupi jak świnia jako było w porzekadle.
Choć patrzac na np. kwestie sportów i gier zaspołowych czesto wybitne wyniki w trenerce osiagają mierni byli zawodnicy (patrz Górski, bodaj Lozano czy Benhacker) zaś wybitni zawodnicy daja ciala np Boniek, van Basten etc
Jak widac nie ma prawd uniwersalnych we wszystkich sytaucjach
Napisano Ponad rok temu
na marginesie dodam, ze jako kompletny outsider czesto ukowalem miszczowi, bo jego wychowankowie jakos nie potrafili odbierac nieco bardziej dynamicznych technik. dziwne, co?
Napisano Ponad rok temu
Howgh
P.S. Sorry Wodzu , ale nie mogłem sobie darować.
Napisano Ponad rok temu
(...) Bardziej mi pasuje usystematyzowana nauka krok po kroku niz improwizacje przy poznawaniu podstaw.
Zgodzę się biorąc pod uwagę to, co ostatnio rzeźbił Mistrz Marian na stażu w Tucholi (takie przejście z sankyo do shiho nage z wirującym wokół głowy uke) :wink:
Faktycznie patrząc na to moimi oczami początkującego adepta aikido - istne czary z mleka
Oczywiście żartuję sobie - pojąłem przesłanie Senseia, że chodziło o ćwiczenie mocnej pozycji, tak żeby to centrum partnera krążyło wokół mojego a nie odwrotnie.
Pozdrawiam serdecznie,
Jakub.
Napisano Ponad rok temu
Coś mi umknęło i są w Polsce ósme i wyższe dany Aikido...? :roll:Niektórym instruktorom w Polsce, na poziomie niższym niż 8 dan... NIE WOLNO ufać ślepo...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Szczypiacy Tohei
- Ponad rok temu
-
takie tam przemyslenia...
- Ponad rok temu
-
Wzrok Tori
- Ponad rok temu
-
jade do USA. jakiego mistrza warto odwiedzic?
- Ponad rok temu
-
Po co trenować Aikido skoro i tak jest nieskuteczne?
- Ponad rok temu
-
Egzamin pod kątem bycia UKE.
- Ponad rok temu
-
Dwa razy TAK
- Ponad rok temu
-
Shihan Seizo Takimoto 7 dan w Ożarowicach 7-8 czerwca 2008
- Ponad rok temu
-
WCZASY RODZINNE I KOLONIA Z AIKIDO!