Pytanie do Pań ćwiczących: jakich ochraniaczy biustu używacie - jeśli używacie - w sparringach full contact? Od pewnego czasu poszukuję czegoś, co spełniłoby moje oczekiwania w tym zakresie, lecz bezskutecznie. Póki co mam dwa typy: pierwszy z nich to- niestety, nie znalazłam go w ofercie polskich sklepów. Może ktoś wie, gdzie w Polsce można go zamówić? Drugim pomysłem jest ochraniacz ze sztywnego plastiku (kilkakrotnie grubszy, niż np. do szermierki), używany podobno w kickboxingu (tak słyszałam), którego jednak nigdzie w necie nie mogę wyśledzić. Za wszystkie sugestie, gdzie można go kupić, z góry dziękuję.
Pozdrawiam,
Natalia
PS. Umieściłam temat w tym dziale, gdyż nie do końca pasował do "Bazaru". W razie wątpliwości proszę o przeniesienie.
Ochraniacze biustu do sztuk walki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja mogę polecić coś takego:
jest to koszulka z wkładanymi sztywnymi miseczkami, które sie nie przesuwają i zapewniają naprawdę duży komfort. nie zasłaniają mostka. zdecydowanie polecam, a takie całe zabudowane plastikowe "coś" odradzam bo jest niewygodne i uwiera. przetestowałam oba.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja polecam
Jestem z niego bardzo zadowolona. :-)
Napisano Ponad rok temu
Cienki ochraniacz wystarczy o ile oslone zewnetrzna bedziesz miala ok.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Dzięki, Malta. Niestety, ochraniacz, który polecasz, jest zbyt cienki jak na moje potrzeby - znajoma testowała, miseczki pękają. No tak, bo zapomniałam dodać, że potrzebuję go do szermierki historycznej, musi więc wytrzymywać (albo przynajmniej dobrze amortyzować) uderzenia i pchnięcia poparte masą ciała przeciwnika, zadane bronią o wadze 1,4 kg. Nie mogę się więc zbytnio przejmować wygodą
hehe, to trzeba pytac na forum dotyczacym szermierki historycznej to moze taki jaki proponuje kolezanka powyzej? taki tez mialam, ale mi nie pasowal, a poza tym ja sie na na piesci i nogi boje
Napisano Ponad rok temu
A z czego te szpady są - treningowe stalowe, czy pokazowe z dur-aluminium ??
Co do ochraniaczy to lepiej taki z plastikowymi wkładkami - plastik ma lepszą ochronę przed takimi uderzeniami [pchnięcia, cięcia] - ten Everlasta jest obszyty jakimś skajem, który za pierwszym cięciem\pchnięciem sie przedziurawi - a ten filc ze środka też się po kilku razach rozsypie ale z drugiej strony lepiej amortyzuje uderzenia ... wiem to z doświadczenia bo wielokrotnie ,,testowalem,, różne zabezpieczenia na sobie w różnych formach ataku z różną bronią [taka praca :) ] i szermierke też trenuje :wink:
Zobacz na takie :
Napisano Ponad rok temu
Dzięki wszystkim za sugestie i linki, na pewno się przydadzą (choć kirys, z żalem stwierdzam, nie przejdzie .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak uczą SK
- Ponad rok temu
-
Kurs Poznań
- Ponad rok temu
-
DZIEN KOBIET !
- Ponad rok temu
-
amatorka,ale chetnie sie naucze!
- Ponad rok temu
-
SAMOOBRONA DLA PAŃ - wcentrum Warszawy
- Ponad rok temu
-
Podstawa samoobrony i samoochrony
- Ponad rok temu
-
Jak szkolić ludzi nie związanych z SW??
- Ponad rok temu
-
rysunki technik samoobrony
- Ponad rok temu
-
27-28.10.2007 Szkolenie z Samoobrony dla Pań (ESDS) Warszawa
- Ponad rok temu
-
Internetowy Kurs Samoobrony dla kobiet...
- Ponad rok temu