Maty typu Puzzle
Napisano Ponad rok temu
Chcę zakupić w najbliższych tygodniach tatami do treningów Jujitsu. Czy spotkaliście się z matami typu Puzzle?? Jak jest z ich jakością i wykończeniem i jak się na nich ćwiczy?? Ja niestety nie mam możliwości sprawdzenia tego więc zdam się na waszą opinię.
Pozdrawiam
koniop
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Puzzle, tak jak standardowe maty, różnią się grubością, gęstością, rodzajem materiału amortyzującego, pokryciem. To, jak dobrze nadają się do rzutów, zależy głównie od gęstości, grubości i tego czy są jedno czy wielowarstwowe.o ile mnie nic nie ominelo, to sa maty do stujki, standardowo wykorzystywane w np. TKD. cwiczyc kulanki sie na tym da (chociaz czy polozysz jedna czy dwie warstwy- nie czuc roznicy) jednak mysle ze kregoslup swoje dostanie w przypadku rzutow (a dostaje nawet na specjalnie zamortyzowanej podlodze + tatami)
Wiele zależy od podłogi. Ćwiczę ostatnio na dwóch salach. Jedna sala w piwnicy akademika, puzzle 5cm rozłożone na parkiecie, druga salka z podłogą przystosowaną do ćwiczenia baletu, a na tej podłodze rozłożone puzzle o grubości 4cm. W obu salach amortyzacja rzutów jest bardzo dobra, ale w tej z podłogą baletową rewelacyjna.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak ktoś pisał, wiele zależy od podłogi. tzw miękki parkiet, sportowy, daje niezłą amortyzację przy cieńszej macie. rzuty na grubą matę na wylewce to dramat dla kręgosłupa.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nos w SW
- Ponad rok temu
-
Gdzie w Wejherowie znajdę szkółki sztuk walki
- Ponad rok temu
-
Koppo Stick
- Ponad rok temu
-
Treningi indywidualne - gdzie?
- Ponad rok temu
-
Kurs Udzielania Pierwszej Pomocy
- Ponad rok temu
-
Dominika Jaworzno/śląsk
- Ponad rok temu
-
brak motywacji do treningu
- Ponad rok temu
-
KONKURS! do wygranie wejsciówki na konfrontacje sztuk walki
- Ponad rok temu
-
obóz w Krasnobrodzie 2008
- Ponad rok temu
-
Czy ktoś wie coś na temat takiej sztuki walki?
- Ponad rok temu