Zlamana jedynka (koronka) i kick-boxing
Napisano Ponad rok temu
Pech chcial, ze na dniach zlamala mi sie jedynka Wizyta u dentysty juz zaliczona i od jutra ma byc zakladana koronka.
Mam pytanie do forumowiczow. Czy ktos ma podobna przypadlosc i "pogodzil" to z treningami? Ja aktualnie i dosc regularnie trenuje kicka, wiec jakby nie bylo przez conajmniej 1/3 treningu szczeka narazona jest na uderzenia. Nie zawsze da sie wszystko wybronic
A moze nie ma zadnej roznicy i nie ma co sie przejmowac? A moze dac sobie spokoj ze sportami uderzanymi (tego akurat nie chce..)?
Pozdrawiam,
pzyho
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ewentualnie spytaj dentystę
Napisano Ponad rok temu
Oby byla mocniejsza niz wtedy kiedy byla klejona
Btw. sojobo, jakiego ochraniacza na szczeke uzywasz?
Pozdrawiam,
pzyho
Napisano Ponad rok temu
rowniez pozdrawiam i proponuje absolutnie nie przejmowac sie sztucznymi zebami
Napisano Ponad rok temu
nie tyle o trzymanie gardy chodzi, bo nie ma możliwości żeby żadnego ciosu nie dostać ale trzymać głowę niżej (brodę do klatki) wtedy zębami się nie nadziejesz na cios
Napisano Ponad rok temu
masz "szczękę" zaciśniętą w zębach i jednak złamałeś jedynkę ?
jak nie masz to po koronce zainwestuj w całą szczękę
Napisano Ponad rok temu
o to samo chciałem spytać
masz "szczękę" zaciśniętą w zębach i jednak złamałeś jedynkę ?
jak nie masz to po koronce zainwestuj w całą szczękę
Jedynka zlamala sie na kromce chleba Niestety swego czasu byla wybita (nie, wtedy nie mialem zalozonego ochraniacza na szczeke ) a pozniej to juz tylko ja ratowalem roznymi sposobami (okresowe wizyty u stomatologa, wytrzymala jakies 4 lata). Mocno oslabiona i w koncu sie zlamala. Jakby nie bylo jedynki sa jednymi z najbardziej narazonych na obciazenia zebami.
Ochraniacz na szczeke od zawsze podwojny i juz nie raz uratowal zabki na treningu Musze jednak popracowac nad obrona i wyregulowaniem oddechu, bo zdarza mi sie rozluznic szczeke w najmniej odpowiednim momencie.. Cale szczescie brode trzymam w miare nisko i jesli juz to najczesciej jestem punktowany w nos lub czolo
Pozdrawiam,
pzyho
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
spalacze tight + scorch - tez sie tak czuliscie jak ja ??
- Ponad rok temu
-
stopy
- Ponad rok temu
-
Medytacja
- Ponad rok temu
-
jak to zrobic
- Ponad rok temu
-
Pas treningowy