Sztuki walki, z naciskiem na aikido, w "Kryminalnych&qu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
...oczywiście głównie dla tego że nie można oporować bo za to jest koleiny paragraf tylko jak policjant robi Ikyo to trzeba się kłaść i dać się skuć.
BTW Zdziwilibyście się ile na szkolaniach Policjantów robi się technik z Aikido.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ma być emitowany dzisiaj, doświadczonych forumowiczów prosimy o zwrócenie uwagi na fakt że aktorka trzyma w dłoni fukuroshinai (kashima kenjutsu) a w tle wnętrza Budojo, zapraszamy wycieczki do zwiedzaniaPonoć odcinek z aikido ma być w tę sobotę. Tak przynajmniej reklamowali w TVN-ie.
Ale do reżyserii się nie wtrącaliśmy. Może ktoś to nagra? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ma być emitowany dzisiaj, doświadczonych forumowiczów prosimy o zwrócenie uwagi na fakt że aktorka trzyma w dłoni fukuroshinai (kashima kenjutsu) a w tle wnętrza Budojo, zapraszamy wycieczki do zwiedzaniaPonoć odcinek z aikido ma być w tę sobotę. Tak przynajmniej reklamowali w TVN-ie.
Ale do reżyserii się nie wtrącaliśmy. Może ktoś to nagra? :wink:
Widziałem Bardzo zabawny filmik. A w napisach końcowych konsultacja aikido Hu Cośtam Cośtam Cośtam.
Swietna rola Hofmana - oczywiście tego ze wspólnej co to tak naprawdę sie nazywa na O. i jego tekst o morderczym jonan tsuki co to go wszystkie 1 dany posiadaja w repertuarze. 8) .
A i jescze scena walki w której ta laska atakuje z nienacka ręką shomenem.
No i Wojtek B. fantastycznie robiący na drugim planie.
Naprawde dobrze się bawiłem i chyba po to sie kreci seriale no nie ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
telewizja znowu zrobila kawal "dobrej roboty" przedstawiajac mistrza Iaido jako patologicznego morderce,alkoholika/bylego??/i dziwkarza/domniemanego??/.w dodatku utrzymuje sie z "kaligrafii" ktorej "nauczyl sie w tokio"/zupelne bohomazy,jak na moj niezbyt wyrafinowany gust/ i jeszcze wybiera sie do kuala-lumpur na "nielegalny turniej kenjutsu"/oczywiscie do smierci i na ostre,jak w filmach amerykanskich/.
juz widze tych rodzicow wysylajacych dzieci do dojo na nauki sztuk walki.....
o szczegolach nawet nie ma co wspominac.....
Napisano Ponad rok temu
jakos nie sadze, zeby rodzice planujący wysłać swoje dzieci na nauki do mistrzów lania sie po mordkach, wyrabiali sobie opiię na podstawie filmów.
wiecej powiem - jak ktoś ma wysyłac dzieciaka na judo, aikido, karate albo cośtam, bo widział jak w filmie jeden pan drugiego pokonał z kopa w potrójnym salcie, to faktycznie lepie niech nie wysyła.
po co ma później nauczycielowi wytykać (a dziecko stresować), że tylko kase wydaje, dzieciak juz dwa miesiace ćwiczy, a nawet głupiej cegły nie potrafi rozwalić z piąchy , ze o pokonaniu trzech drabów nie wspomnę.
a jak dzieciak się uprze i będzie chcial ćwiczyć, to 90% rodziców i tak zapisze i tak.... bo dziecko chce
a film to film... taka udawanka... rozpatrywanie detali technicznych i ich "prawdopodobnosci", to jak dyskutowanie o skuteczności aikido na podstawie pokazów w centrum handlowym. :wink:
pzdr
k
Napisano Ponad rok temu
Koledzy, jak to czytam to mam wrażenie, że wy o jakichś drobnych wpadkach piszecie a to przecież niemożebny shit do kwadratu. Najpierw scena treningu w Budojo. Od czego się zaczyna? Dziewczyna z I danem kłóci się z chłopakiem w szatni. Normalnie jak to między mistrzami aikido. Kimono ma z założonymi na lewą stronę połami. Potem ta głęboka myśl, że aikido to sztuka samoobrony więc zabójstwa musiał dokonać ktoś z iaido - pewnie aluminiowym mieczem. Jak we "Włatcach móch"- Maślana ty głąbie zabiłeś pana Saito! Drewnianym mieczem? Pan Saito nie żyje Maślana zabiłeś go!!! Ile razy mam powtarzać, że to był drewniany miecz! ". I ten głęboki wniosek, że chociaż aikido jest sztuką samoobrony to jednak istnieje kilka technik które mogą doprowadzić do zmiażdżenia krtani np jodan tsuki!
To naprowadziło naszą błyskotliwą policję na trop potencjalnej zabójczyni czyli znerwicowanej blondynki no bo kto lepiej zabija ciosem w krtań. I ten główny Bad Guy, były alkoholik, typowy przedstawiciel aikido. Te jego kaligrafie to przecież jakimś markerem były rysowane, wszystkie kreski tej samej grubości a raczej cienkości. Nic dziwnego, że nie mógł ich sprzedać i z rozpaczy wpadł w alkoholizm. A końcowa walka to kompletne gówno. Ale najgorsze w tym wszystkim jest to, że jeden z bohaterów serialu, policjant ma na imię SZCZEPAN !!!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!
P.S. Żeby odreagować puszczę sobie na video ciurkiem wszystkie początkowe turnieje UFC
Napisano Ponad rok temu
Ale najgorsze w tym wszystkim jest to, że jeden z bohaterów serialu, policjant ma na imię SZCZEPAN !!!
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!
Ale to jest dobry Szczepan bo on ponoc ćwiczy kickboxing a nie jest chodząca zywą encyklopedią nt Aikdio i okolic
No to jasne dlaczego taka kich wyszła Droga redakcja nie staneła jak to nieraz w potrzbie bywało za kamera. I dlatego.... nie warto nagrywac dla przyszłych pokoleńM... prosimy o zwrócenie uwagi na fakt że (...) w tle wnętrza Budojo,
Ale do reżyserii się nie wtrącaliśmy. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To co napisał Maciej na temat rodziców i dzieci które posyłane są na sztuki walki to nie przesada. Sam mam ten problem. Iaido mogłem zacząć ćwiczyć tylko trochę przed osiągnięciem pełnoletności i dopiero po dość długich wyjaśnieniach, że to nie żadna sekta (zresztą padł wtedy komentarz mojej mamy, zagorzałej katoliczki w stylu: "Na szczęście to nie aikido"). Środki masowego przekazu nawet inteligentnych ludzi potrafią, lekko mówiąc, "otumanić".
Mnie rozwalił oczywiście tekst pod tytułem: "Iaido to sztuka zabijania mieczem" oraz to, że przecięto człowieka wpół cięciem yoko men, komuś się ręka omsknęła
Napisano Ponad rok temu
Wszędzie sushi, sensei co się stoczył i został dojową sprzątaczką ( nie ze bym się śmiał bo tez sprzątam dojo w którym trenuje ale chyba tam chyba chodziło o to żeby go pogrążyć czy coś .. ), o i jeszcze wu shu vs. aikido ( albo raczej daito ryu bo to w końcu śmiertelna technika ).
Ehhhh nie wiem jak koledzy ale czasami dobrze obejrzeć taką papkę - w końcu trzeba się nauczyć śmiać z samych siebie - takie krzywe zwierciadło.
Napisano Ponad rok temu
Chętnie rzycę okiem na zabójczy yoko men
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Porozmawiajmy o sztuce...
- Ponad rok temu
-
Dziś przypada 39 rocznica śmierci Morihei Ueshiby
- Ponad rok temu