Pranie kurtki z membraną.
Napisano Ponad rok temu
Mozecie mi poradzić co i jak? Specjalne preparaty/impregnaty sa niezbędne, czy można np wyprać w plynie do delikatnych tkanin z odpowiednia temperatura i bez wirowania?
Jeśli chodzi o specjalne preparaty, to jakie byście polecali? Zeby nie byly kosmicznie drogie..
Spróbowałem przeszukac forum przez google, ale nie znalazlem nic ciekawego. Jesli bylo to sorry.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Tak mnie zaintygowales ze poszedlem sprawdzic w papierach windstopperow zalecenia itpHej,
Mozecie mi poradzić co i jak? Specjalne preparaty/impregnaty sa niezbędne, czy można np wyprać w plynie do delikatnych tkanin z odpowiednia temperatura i bez wirowania?
Jeśli chodzi o specjalne preparaty, to jakie byście polecali? Zeby nie byly kosmicznie drogie..
Spróbowałem przeszukac forum przez google, ale nie znalazlem nic ciekawego. Jesli bylo to sorry.
Pozdrawiam
Prawde mowiac nic specjalnego nie znalazlem - osobiscie piore na 30 - 40 stopni w delikatnym plynie i wydaje mi sie ze wszystko jest OK
Oczywiscie co jakis czas spryskuje kurtke specjalnym sprayem spowalniajacym przemakanie i to wszystko.
Napisano Ponad rok temu
Pani w sklepie mi mówiła że w zasadzie można prać w delikatnych płynach do zwykłych ubrań ale trzeba patrzeć żeby nie miały bodajże silikonu który zalepia mikropory i utrudnia oddychanie. Ale to dawno było i mogłem coś pokręcić (:
Zewnętrzną kurtkę z membraną akurat piorę 2-3x w roku to jedną butelkę specjalnego płynu mam już 3 lata. Lepiej kupić i nie mieć problemu.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chciałbyś specjalnym do membrany środkiem w pralce, to powinieneś beż prania puscić pralkę na 90, aby zlikwidować detergenty - zabójców membrany!
Napisano Ponad rok temu
Jesli kupie impregnat+srodek czyszczący to da rade bez mydła, czy za słaby będzie?
Dzięki za odpowiedź.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MAXPEDITON PLECAK HELP!!!
- Ponad rok temu
-
Latarka dla twardzieli
- Ponad rok temu
-
survival gear
- Ponad rok temu
-
Wewnętrzne oświetlenie jachtu
- Ponad rok temu
-
potrzebna pomoc w wyborze radia
- Ponad rok temu
-
suwak YKK - jak naprawić?
- Ponad rok temu
-
Trochę dziwnych strzeladełek.
- Ponad rok temu
-
KABURA NA PASEK POD GARNITUR
- Ponad rok temu
-
okulary arctica z korekcją
- Ponad rok temu
-
pałka teleskopowa sztywna. jaka firma najlepsza ?
- Ponad rok temu