nadciągnięte ściegna, sposoby szybkiej regeneracji????
Napisano Ponad rok temu
mam pytanko wczoraj na terningu podczas sparingu kolega złapał mnie za noge i z wyprostowaną nogą upadałam do tyłu na pupe i cos mi się nadciągneło w parwiej nodze. Sparaliżowało mi cala nogę od łydki aż do biodra i nie mogłam jej wogole wyprostować, dokuczliwy ból z tyłu nogi. I takie moje pytanie co zrobić aby noga szybko powrócila do sparwnosci, czy mam ja może jakoś rozciągać, naciągać czy wogóle zostawić w spokoju do samouleczenia????
Pozdr
Magda
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
poza lekarzem (a najlepiej sportowym rehabilitantem, o czym sie ostatnio przekonalem) to wlasnie lekki ruch i leciutkie cwiczenia, zeby zwiekszyc doplyw krwii.
no wlasnie przy naderwaniu lub mocnym naciagnieciu to niezbyt ruch bylby wskazany!! wiec ja takich rad raczej nie dawalbym z kapelusza!! ja radzilbym isc do lekarza! POD ZADNYM POZOREM NIE NACIAGAC!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
krok 2. masc przeciwbolwa i przeciwzapalna, zeby jak najszybciej zdusic stan zapalny
krok 3. lekarz jesli rzeczywiscie boisz sie ze cos porzadnego zrobiles (jesli nie masz doswiadczenia w kontuzjach najlepiej nie ryzykowac i przejsc sie do sportowego, jezeli masz doswiadczenie wyczujesz czy nalezy isc do lekarza czy nie)
krok 4. trening - mozesz wykonywac wszelkie cwieczenia (nawet te najciezsze) pod warunkiem ze nie czujesz najmniejszego bolu. ruch przy ktorym cokolwiek czujesz jest dla Ciebie kategorycznie zabroniony dopoki nie wyjeczysz kontuzji. nie ma sensu niepotrzebnie zwiekszac stanu zapalnego.
to tyle jesli chodzi o naderwania, naciagniecia, zerwania itede itepe
jesli to jest nerw tak jak pisze nedohin trudno mi powiedziec bo doswiadczenia nie mam. ja bym do lekarza poszedl.
Pozdr i szybkiego powrotu do zdrowia zycze
Itosu 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Maść przeciwbólowa i przeciwzapalna
- Ponad rok temu
-
problem ze stawami
- Ponad rok temu
-