Strzelanina - widzieliście to ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dobre
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nóż to narzędzie "brudnego" mordu.
Pistolet, rewolwer daje łatwość itp.
Masakry w szkołach niech mają miejsce w USA.
Uważam że po kilku strzelaninach z powrotem powrócono by do obecnego kanonu dostępu do broni.
Napisano Ponad rok temu
jak tak czytam niektore posty tutaj to mi rece opadaja.. czy wy czytacie co sie tu pisze?caly post
nikt nie pisze o dawaniu broni dzieciom.. nikt nie pisze o dostepie do broni na zasadach z USA (gdzie ja mozna kupic rano w supermarkecie przy okazji kupowania bulek na sniadanie).. nikt nie mowi o dawaniu broni kazdemu kto ja bedzie chcial.. mowimy tylko i wylacznie o stworzeniu jasnych przepisow ktore okreslaja kiedy i komu mozna wydac pozwolenie na bron i na jakich zasadach.. obecnie te przepisy sa niejasne, bo na samym koncu po spelnieniu wszystkich warunkow formalnych, kandydat moze uslyszec od komendanta policji, ze ten nie widzi uzasadnienia i panu X tej zgody na bron nie wyda.. chodzi wiec tylko i wylacznie o to zeby urzednik panstwowy nie dzialal na zasadzie "widzi-mi-sie", ale na zasadzie jasnych przepisow wykonawczych, ktore nie daja mu mozliwosci brania w lape, czy naginania przepisow.. a teraz wlasnie to prawo tak dziala (a wlasciwie nie dziala..)
Napisano Ponad rok temu
Nóż to narzędzie "brudnego" mordu.
Pistolet, rewolwer daje łatwość itp.
Masakry w szkołach niech mają miejsce w USA.
Uważam że po kilku strzelaninach z powrotem powrócono by do obecnego kanonu dostępu do broni.
REMY DO KURWY NĘDZY NIE PISZ JUŻ NA TEN TEMAT BO BĘDZIE MASAKRA W POLSCE
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
U nas prawo jest stworzone w taki sposób, aby to urzędnik decydował czy coś się komuś należy, czy też nie. Każdy przepis można zinterpretować w niemal dowolny sposób (patrz prawo podatkowe). Ironią jest (o czym niejednokrotnie było na tym portalu) praca służb prewencyinych, a właściwie jej brak, a zwykły Kowalski jak zostanie napadnięty przez 3 bandziorów i się obroni, to dostanie wyrok w zawieszeniu (a nie daj Boże, jeszcze się okaże że ma jakieś tam dany w SW) to wyrok bez zawiasów murowany.
Napisano Ponad rok temu
szanowny obywatel ktory byl zbulwersowany akcja policji i ktory rozpetal ta cala akcje sadowo-prawna zapomnial przyjsc na rozpraweA tak a propo policji dzey jak tam sprawa twojego walecznego kolegi spod Cynamonu? Bo jakoś to przycichło jak sie tam sprawy mają??
wiec rozprawa zostala przelozona..
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
natomiast jak wczesniej - artykul jest w tonacji "zostali skazani przez sad" itd.. co oczywiscie jest bzdura, naciaganiem faktow i czysta manipulacja czytajacymi.. a ja jak juz pisalem - autor w/w artykulow mial juz kilka spraw w sadzie (ktore przegral) dotyczacych szkalowania policjantow takimi paszkwilami.. ale coz - kazdy musi znalezc swoja nisze, a on znalazl nisze w postaci pisania kontrowersyjnych, agresywnych artykulow o policji..
Napisano Ponad rok temu
nie da się zmyślić ani zmanipulować. Papały przegięły, jak nierzadko, komenda na Wilczej to zresztą niezła przekręciarnia :? , z autopsji to wiem...Sąd po obejrzeniu zapisu wideo wyraźnie zaznaczył, że młodzi ludzie nie zachowywali się w taki sposób, żeby policjanci musieli posuwać się wobec nich do obezwładniania chwytami czy tym bardziej bicia pałką teleskopową.
Napisano Ponad rok temu
a co do tego czy powinni czy nie powinni zastosowac srodki przymusu bezposredniego - ja jakbym mial interwencje w srodku nocy gdzie wiem ze jade do 3ch pijanych bijacych sie gosci to pewnie tez bym sie nie patyczkowal..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w tej interwencji nie chodzilo o malolatow, a 3 doroslych, pijanych, agresywnych Hiszpanow ktorzy wszczeli bojke w Cynamonie.. najpierw dosc brutalnie "podrywali" jakas Polke, a potem jeden z tych Hiszpanow wywalil z banki w nos Polakowi ktory stanal w jej obronie.. ochrona ich wywalila za drzwi, a poszkodowani Polacy wezwali Policje.. problem w tym ze zamiast siedziec spokojnie na tylkach rzucili sie na tych Hiszpanow w momencie kiedy zajmowal sie nimi juz patrol Policji - no i policjanci nie wiedzac co to za ludzie leca w ich strone polozyli wszystkich na ziemie.. i cala ta sprawa jest o to ze Polacy poczuli sie poszkodowani, bo wezwali Policje, a ona ich "pobila".. tylko zapominaja ze sami rzucili sie na nich, a policjant nie wrozka, o 3 w nocy podczas interwencji jak widzi biegnacych na niego 2ch kolejnych gosci, to zatrzyma wszystkich, a nie bedzie sie domyslal ze "o - to chyba jacys dzielni obywatele chca w srodku nocy pomoc Policji w zatrzymaniu przestepcow"..Leży dwóch czy trzech nawalonych nastolatków na glebie, a Ty ich batonem?
poza tym zapomina sie rowniez o tym, ze ci policjanci odwalaja codziennie brudna robote, zeby nam zylo sie bezpieczniej.. jeden z tych dwoch policjantow tez byl w gazetach pare miesiecy wczesniej, bo uratowal tonaca kobiete z Wisly.. ale o tym sie juz zapomina i wiesza na nich psy, mimo ze 99,9% osob ktore sie wypowiadaja na forach itd nie zna sprawy i sugeruje sie tylko krzywdzacymi artykulami jakiegos pismaka, ktory wzial sobie za cel tych dwoch policjantow i wyprodukowal juz bodajze 4rty artykul na ich temat, kazdy oczywiscie o skrajnie negatywnych wydzwieku, nie unikajac przy tym manipulacji faktami..
Napisano Ponad rok temu
Z innej beczki - to, że mają ciężką pracę ich nie usprawiedliwia, nikt ich w "firmie" na siłę nie trzyma... Lekarze też mają ciężką pracę, a za błędy lekarskie się po nich jeździ, jak po burych sukach; nauczyciele też lekko nie mają, jak tylko któryś nie wytrzyma i strzeli wrednego gnoja w pysk, to od razu przestępca, itp. Osobiście jednak ZAWSZE będę stał, w razie wątpliwości, po stronie obywatela, a nie władzy, bo władza jest DLA OBYWATELA a nie odwrotnie. Szkoda, że czasem o tym zapomina.
Napisano Ponad rok temu
jeden z tych dwoch policjantow z artykulu powyzej jest moim bardzo dobrym kolega od wielu lat.. wiec sprawe znam ciut lepiej niz resztaSwoją drogą, z Twoich postów przeczuwam, że masz do policji stosunek emocjonalnie pozytywny, mając tam przyjaciół; rozumiem więc Twoje podejście.
prawda zawsze lezy po srodku - w Lemonie bywalem dosc czesto (czasami prawie codziennie z racji bliskosci od poprzedniej pracy) wiec wiem ze jak jestes normalnym gosciem to nic ci sie tam nie stanie, bo to lokal na poziomie, do ktorego przychodza glownie dobrze sytuowani 30paro latkowie.. wiec opowiadanie bajek jak to maturzysci zostali pobici bez powodu przez 5-6 ochroniarzy jest jakims bzdetem (poza tym - ktory lokal ma na stanie 5-6 ochroniarzy? nawet okoliczne kluby maja ich mniej - a to przeciez pub, a nie klub).. dodatkowo mam kumpla na bramce w klubie obok i opowiada ze takich pijanych malolatow co to kreca zadyme to ma po paru co weekend - czesc (jak ci tutaj) proboja robic dym, dostaja becki, wiec wzywaja policje, zeby sie odegrac.. to nic nowego - wiec ci policjanci ktorzy tam podjechali pewnie juz dziesiatki razy tam bywali.. co do tego ze na bramce stali policjanci - to nie lata '90te kiedy tak rzeczywiscie bylo - teraz mozesz za latwo stracic przez to posadke w policji, a w dobie massmediow, komorek, aparatow itd latwo jest udowodnic ze ktos tam naprawde stoi lub nie..Jak jednak skomentujesz [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
tu sie zgadzamy w pelni - ja tez jestem za tym ze oni sa dla obywateli, a nie na odwrot.. natomiast czasami cywilom ciezko jest zrozumiec specyfike ich pracy, bo nauczyciel uzera sie z uczniami, ale nie musi latac nocami po pustostanach z klamka w reku ryzykujac zyciem, babrac sie z trupami, czy zgarniac zarzyganych meneli itd.. i o ile ja jestem w stanie sobie wyobrazic jak to jest stac przed upierdliwa klasa gowniarzy, o tyle wiekszosc osob nie jest w stanie sobie wyobrazic zatrzymania nacpanego karka albo grupy pseudo-kibicow.. i jak potem widza urywek ich pracy w mediach z agresywnym, stronniczym komentarzem to maja do tego negatywny stosunek - ale jak inaczej walczyc z przestepczoscia? metodami policji angielskiej ktora proboje powstrzymac zarzynajacych sie czarnuchow slowami..? :?Osobiście jednak ZAWSZE będę stał, w razie wątpliwości, po stronie obywatela, a nie władzy, bo władza jest DLA OBYWATELA a nie odwrotnie. Szkoda, że czasem o tym zapomina.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam i miłego długiego życzę
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
dylemat -jak potrktwowac przeciwnika kobirte na ulicy ???
- Ponad rok temu
-
pomocne texty-walka psychologiczna
- Ponad rok temu
-
fajny paten do batona LED Baton Light
- Ponad rok temu
-
brzytwa skutecznie
- Ponad rok temu
-
co sadzice o tej zbawce ??
- Ponad rok temu
-
Walka
- Ponad rok temu
-
Rozbój ...
- Ponad rok temu
-
Dlaczego od dziś pier... walki na ulicy.
- Ponad rok temu
-
Co z dziewczyną?
- Ponad rok temu
-
Ulica
- Ponad rok temu