No i mamy ciekawa dyskusję
Kolego Belor (nie wiem czy moge się tak do ciebie zwracać - może sobie teog nie życzysz)
Pytanie czy instruktora z Bydgoszczy też potraktujesz jak kolegę z treniegów ? bez należnego mu szacunku ? (nie lubie nadużywania tytułów sifu sihing - ale sa ludzie którzy dłużej ćwiczą, mają wiedzę i za to należy ich szanować) Broń boże nie myślę tu o sobie jednak staram się tak samo traktować innych jak sam jestem traktowany - swoimi wypowiedziami nie wzbudziłes mego szacunki więc nie płacz. A jeśłi już zapomniałes to garść cytatów dla przypomnienia:
[quote]
jeśli nie ma odzewu, tzn. że nie jest przesadnie zainteresowany i problem z głowy. Jeśli ktoś na starcie nie ma wystarczająco wiele motywacji, żeby szukać i drążyć to będzie miał żeby trenować?
[/quote]
[quote]
Idź pobiegaj, spotkaj się z przyjaciółmi, może znajdź jakieś inne bardziej spełniające twoje oczekiwania forum. Może bardziej zgodne z teorią wielkich liczb? Tylko z nożem uważaj, nawet w powietrzu potrafi łobuz jeden być bardzo złośliwy
[/quote]
Za twoje słowa przytoczone w moim poprzenim poście nie przeroszę - nie chcesz dyskutowac ujawniać twoja sprawa. Ale nie rób z tego zaraz halo ze komuś takiemu jak mnie nie podoba się takie manifestowane podejścia do sprawy - w koncu mam prawo do krytyki - na tym polega dyskusja. Amoże uzasadnij dlaczego tak jest jak piszesz i z czego to wynika ? Nie ? a co za dużo pisania ? nie chce się - niechcę napisać że nie potrafisz bo przecież chcieć to potrafić, więc pewnie zwyczajnie ci się nie chce.
A co do poziomu forum .....
http://www.forum-kul...showtopic=90181widze ze tematy "pdstaw" kung fu sa szeroko komentowane - szkoda że nie wnosi to niczego procz jak to ujełeś w swoim którymś poście :
[quote]
Skoro kolega nie może odebrać, poproswiłem o maila, żeby mu to przekazać w jakiś inny sposób a nie zaśmiecać forum
[/quote]
ciekawe że osoba nie chcąca zaśmiecać forum merytorycznym postem o szkole w Bydgoszczy który byc może pomógłby nowym lub nieśmiałym adeptom jest tak twórczy w temacie postawy ptaka. No tak przecież to REKLAMA a na forum nie wolno podawać adresów telefonów miejsc treningów (ciekawe że napisałem na priv do tasilifo o namiarach na sekcje w bydgoszczy i jakoś echo - ale podziwiam jego talen literacki w postach o tematyce jak przed chwila przytoczony)
Coż widac walcze z wiatrakami - Yareck sam zobacz że nawet przy Twojej pomocy zamierzamy się motyką na słońce. prócz Ciebei jakos nikt nie podjął rękawicy - a polemika z Belorem .... cóż może była by bardziej owocna w bydgoskim lub krakowskim kwoon (chociaż nie potrafię wymieniać się myślami
) ups Belor nie obraź sie od razu.
Boże jak tadycja bije przez te nazwy - szkoda ze nie poparta czynami - szcunek trzeba mieć do każdego taki jakiego się od innych oczekuje.
A że pojechałem po Koledze ... cóż przytoczyłem słowa które padły - masz coś do wyjaśnienia chętnie popolemizuje - dużo zniosę by dyskusja była ciekawa nie obrażam się tak łatwo - rozumiem jednak że nie wszyscy mają jeszcze wypracowany ciężkim treningiem charakter
A tak całkiem na marginesie czy nie zastanawiające jest to że 2-3 panów jest cześciej wyświetlana niż szeroko komentowany post o ptaku ?
jeszcze raz zachecam do sensownych dyskusji na forum - a co do spotkania Kolego Belor pewnie wcześniej czy później się spotkamy - jeszcze nadal regularnie trenuje w Bydgoszczy. Być może w nast roku odwiedzę Yarka - spotkanie wiec moze odbędzie sie na neutralnym gruncie naszego sifu
w Paryżu. A i na sem do Krakowa może sie wyborę o ile zacznie być organizowane na wiosnę - jakoś milej skoczyć po zajęciach na miasto niż w październiku czy listopadzie, a moze kiedyś wrócimy do stargo schematu kiedy to seminaria były organizowane na przemian Kraków - Bydgoszcz - Luboń.
Pozdrawiam serdecznie
Ps nie obrażaj sie tak łatwo - co zrobisz w walce gdy emocje wezmą górę nad rozsądkiem ?[/quote]