COPA POSNANIA 5 01.03.2008
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawaim, Marek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobra jakosc bylaby przydatna, napisalem maila.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
„Pierwszy krok”:
- 65,9 kg:
1. Krzysztof Rosa – Pluton Ostrów Wlkp.
....Krzysiek ćwiczy też w Linke Gold Team, Wrocław.
WIELKIE GRATKI!!!
Napisano Ponad rok temu
Na początku jak zobaczyliśmy, że kładą te puzzle na samym parkiecie i popatrzyliśmy jak cienkie one były(a raczej wydawały się być) to wniosek był prosty: ippon i koniec walki chyba będzie Ale maty były fajne, nie rozjeżdżały się w ogóle i były cacy. Pola walki też niby małe ale wystarczyły jak najbardziej.
Sędziowie byli bardzo w porządku, jak za mate sie wychodziło to nawet w pierwszej walce sie przetaczałem na środek "Terrere vs Roger Style" Restart na komende etc. elegancja francja. Na mp w Łodzi tak już nie było niestety(bazuję tylko na własnym doświadczeniu). Jedynie raz przysnęli jak Charly miał Marka w półgardzie ale cóż... długodystansowi szachiści sami są sobie winni
Wprawdzie było mniej ludzi ale atmosfera jakaś bardziej na luzie no i nie było zbędnych ochroniarzy, można było sobie spokojnie podejść i obejrzeć walkę, jak była wolna mata to sie pokulać etc. Osobiście dużo bardziej podoba mi sie takie luźniejsze podejście. Nie było problemu także z filmowaniem.
Fajna sprawa, że walki Eduardo były jak superfajt prawie, na innych matach chyba raz tylko walczył Bagi i jacyś inni a tak to wyglądało mniej więcej tak, że: "na macie nr x będzie walczył eduardo ...." i sruuu wszyscy pod tą mate i reszta mat pusta
No i jak Eduardo ciągnął komuś balache to rozwaliły mnie podpowiedzi: "Slamuj! Slamuj go!!" :twisted:
Co do zasad to jak dla mnie są dużo fajniejsze od cbjj bo można sie konkretnie nawalczyć nawet jak sie wszystkich nie wygra i gardą się bezstresowo bawić(no może "bawić" to się będe dopiero za pare latek).
Jeśli o mnie chodzi to nie moge sie doczekać kolejnej copy bo było zacnie :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jacek Stokowski:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Iwo Orzełek:
Piotr Wojtkowski:
Michał Matera:
Radek Zwolski:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przyczajcie rzut w 2:11
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do tej walki to Adam ladnie zlapal tego trojkata na poczatku, ale przeciwnik dobrze sie obronil. Byl tez blad sedziego, przyznal punkty za boczna i odrazu dosiad, mimo ze przed dosiadem nie bylo utrzymania bocznej przez 3 sekundy. Zawodnik z LGT ladnie walczyl, obiecujacy debiut, wkoncu doszedl do finalu.
Nie ma czegoś takiego jak punkty za boczną, są punkty za przejście gardy, więc jesli przechodzimy od razu do dosiadu to siłą rzeczy przechodzimy tez gardę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Atalla na 3 miesiace we Wroclawiu
- Ponad rok temu
-
Czy wiecie coś bliżej o grupach zawodników?
- Ponad rok temu
-
Cypr -Grecja
- Ponad rok temu
-
Catch Wrestling
- Ponad rok temu
-
Wybór Gi
- Ponad rok temu
-
Łódź - Berserker's Team - nowy nabór
- Ponad rok temu
-
Felipe Costa w Polsce
- Ponad rok temu
-
MUST SEE! ;)
- Ponad rok temu
-
Holland Gi Challenge 17 luty 2008
- Ponad rok temu
-
Skąd się wziął zwyczaj naszywek na kimonach?
- Ponad rok temu