niegojąca się rana na nodze
Napisano Ponad rok temu
Mam od długiego czasu taka dziwną rankę na nodze....Coś a`la wielki czarny prysz. Co jakiś czas mi wysycha, czasem drapie, a jak to zdrapię to lekko leci krew...
Byłem u dermatolog z inną taką plamką, ale nie wypuklą i nie ma strupka, to powiedziała mi że jest to poprostu przebarwienie skóry...Mam dwie takie zwykłe plamki w różnych częściach ciała, ale mam dwie również takie wypukłe...Jedną na nodze, która od czasu do czasu zdrapuje....goi się by znowu spowrotem w nieskończoność być strupkiem :?
Druga taką wypukłą plamkę, mam na pośladku....tylko tego nie drapię, bo nie chcę ryzykować....Wiem, że może to być rakotwórcze, a mam ją od dobrych paru lat.
Mam sporo pieprzyków, nie wiem czy to ma jakiś związek z tymi zmianami skórnymi?
Z góry dzięki za fachowe odpowiedzi.
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie lekceważ takich ranek i idź do dobrego lekarza. Może być nawet dobry internista, byle się zajął a nie spuścił Cię na drzewo.
Są takie plastry "aquacel" z dodatkiem srebra które przyspieszają gojenie trudnych ran ( 1 szt. 5 x 5 cm kosztuje 10-12 zł). Można je przykleić na ranę nawet na ok tydzień.
Ale najpierw lepiej sprawdzić co to właściwie jest.
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
To nie są znamiona i pieprzyki, tylko jakieśtakie dziwne zmiany skórne....ni to ranki, ni to wypukłe czarne krosty...
Nie mogę iść do lekarza, bo tu ceny kosmiczne,a pracuję do późna, więc do marca muszę coś innego wykombinować w aptece na te dziwne zmiany...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fakt zdrowie jest tylko jedno, ale praca też i późne wracanie do hotelu, które powoduje cienkie szanse na jakiegoś "darmowego" internistę.
Napisano Ponad rok temu
Ilekroć czytam podobne prośby o 'fachowe' odpowiedzi na tematy zdrowotne na Budo włosy mi się jeżą na głowie. Człowieku, zamiast tyle się rozpisywać i tłumaczyć jaki to jesteś zajęty i pokrzywdzony z powodu konieczności zapłacenia za wizytę lekarską, dymaj do specjalisty jak najprędzej. Nie mam pojęcia, jak można być tak… nierozsądnym delikatnie mówiąc. Słyszałeś o takim czymś np. jak czerniak? Nie? To zdrapuj sobie dalej to coś, co Ci wyrasta od kilku lat, a być może będziesz musiał (czego Ci oczywiście nie życzę) zmienić niedługo rower na coś innego w swoim podpisie :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mialem takiw dwa na plecach, wyciete.Pieprzyki same w sobie to nic. Niebezpieczne są te, które są wypukłe.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak, dokladnie to samo powiedziala moja lekarka sugerujac wyciecie, bo one byly tak mocno wystajace (4-5mm?) i zerwane mogly okazac sie niebezpieczne. wiadomo, po wycieciu probki wyslane do sprawdzenia i nic nie wrocilo. tez jestem popieprzony :wink:Ja się poprawię: niebezpieczne mogą być te wypukłe.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
L kartynina- wasze opinie
- Ponad rok temu
-
rozpiska
- Ponad rok temu
-
Test sprawności fizycznej