L kartynina- wasze opinie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pzdr
Napisano Ponad rok temu
Co rozumiesz przez duże ilości ?ale nie potrafie sie zmusić do picia jej w duzych ilościach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niedługo znowu trzeba bedzie zaczac sie katować
Napisano Ponad rok temu
Ja pije zieloną herbatę (nie gówna z torebek, tylko "prawdziwa" z herbaciarni - różnica diametralna) i mogę ją pić non stop. Fakt faktem- charakterystyczny smak i zapach ale nie przesadzajmy :wink:
Napisano Ponad rok temu
A miksy nie działaja na mnie juz tak dobrze, teraz w miejscu gdzie pracuja maja sprowadzana z chin, ta ma nie zly smak ,i dziala jak powinna i czasami sobie walne dla przypomnienia :wink:
Napisano Ponad rok temu
A miksy nie działaja na mnie juz tak dobrze, teraz w miejscu gdzie pracuja maja sprowadzana z chin, ta ma nie zly smak ,i dziala jak powinna i czasami sobie walne dla przypomnienia :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podaję link do artykułu przeglądowego na temat karnityny, napisanego przez pracowników Katedry i Zakładu Biochemii, Akademii Medycznej w Warszawie.
Tutaj fragment:
"Teoretyczna wiedza na temat roli L-karnityny w przemianach kwasów tłuszczowych w komórkach organizmu uzasadnia wykorzystanie jej jako suplementu dla osób uprawiających różne dyscypliny sportowe i osób odchudzających się [20,57]. Jej udział w utlenianiu kwasów tłuszczowych i pozyskiwaniu energii dla mięśni szkieletowych i mięśnia sercowego wskazuje na jej działanie ergogeniczne. Niestety, mimo intensywnie prowadzonych badań doświadczalnych, nie ma przekonywających dowodów naukowych wskazujących, że L-karnityna zwiększa utlenianie kwasów tłuszczowych czy wspomaga utratę nadmiaru tkanki tłuszczowej. W większości przeprowadzonych badań z zastosowaniem L-karnityny jako suplementu, podawanego sportowcom doustnie w dawkach 2–6 g dziennie przez okres od 1 dnia do 6 miesięcy, wykazano na podstawie pomiarów parametrów biochemicznych i wysiłkowych brak istotnych efektów jej działania na funkcje mięśni [19,68,77]."
Napisano Ponad rok temu
Drugie pytanie- Czy faktycznie stosować się do tego by w dni bez treningu (2dni z rzędu) jest sens brania jej? czy będzie działać? Czekam na opinie.
Napisano Ponad rok temu
piłem różne czyste działąja na mnie najlepiej ale i smak jest wiadomo jaki a po kilku herbatach jednego dnia naprawde jest ciezko wypic kolejna.
tak sobie czytałam...a propo zielonej herbaty...pamietam jak rok/dwa lata temu piłam ją- także porządną nie jakiś syf...zdarzało sie, że wypijałam litr na raz...(możnasię do tego smaku przyzwyczaić choć na początku było ciężko...;-) )...ale hehe po niej miałam "dziwne efekty uboczne" czułam się jakbym jakieś "zielsko" wypaliła i była na haju... też miewacie takie efekty;> (powtarzam,że po litrze na raz)
Napisano Ponad rok temu
p.s
ladny av
p.s2
trenujac tak czesto i tak dlugo..zastanawiam sie PO CO Ci l k ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
heh znajac zycie nei jest Ci potrzebna:) ale kobiety to uparte stforzenia..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ile ważysz ;>??
Napisano Ponad rok temu
odsyłam do lektury o czerwonej herbacie;-) [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
rozpiska
- Ponad rok temu
-
Test sprawności fizycznej
- Ponad rok temu
-
artykul zniechecajacy do silki