to sa tzn negatywy, dynamiczne by byly, gdybys sie dynamicznie podciagal i np "podskakiwal" (puszczal i lapal sie drazka).. Stad wniosek, ze np. u mnie sie ruszylo przez mala ilos powtorzen ale za to bardzo dynamicznych ("wskok" na drazek i powolne opadanie).
podciąganie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to sa tzn negatywy, dynamiczne by byly, gdybys sie dynamicznie podciagal i np "podskakiwal" (puszczal i lapal sie drazka).. Stad wniosek, ze np. u mnie sie ruszylo przez mala ilos powtorzen ale za to bardzo dynamicznych ("wskok" na drazek i powolne opadanie).
dokladnie o tym mowie
Napisano Ponad rok temu
hmm ok, teraz nie wiem, czy sie dokladnie rozumiemy :wink: - urok internetu.to sa tzn negatywy, dynamiczne by byly, gdybys sie dynamicznie podciagal i np "podskakiwal" (puszczal i lapal sie drazka).. Stad wniosek, ze np. u mnie sie ruszylo przez mala ilos powtorzen ale za to bardzo dynamicznych ("wskok" na drazek i powolne opadanie).
dokladnie o tym mowie
przez twoj "wskok" rozumiem, ze podskakujesz i lapiesz sie za drazek rekoma zgietymi, i jedyna praca jaka wykonujesz to opuszczenie sie.
ja mowie o normalnym podciagnieciu, tylko z duza szybkoscia i puszczeniem drazka na koniec - czyli ciagle "rozpedem" lecisz do gory, po czym spadajac zanowu lapiesz sie drazka i opuszczasz sie normalnie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] "jedna ręka"
i prawdziwa jedna ręka [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
osadnik - moze za kilka lat ;p
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
normalnie król, żeby z takiego uchwytu na odpadaniu podciągnąć się na jednej ręce 8O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak w domowych warunkach ewentualnie na placu przed domem cwiczyc martwy ciag
Może z workiem piachu? Jest sporo programów do ćwiczenia metodami alternatywnymi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiadra z czymśtam?
wiadra na kiju?
a stój też na podwyższeniu.
Napisano Ponad rok temu
Robimy zwykłe Burpee z pompkami, ale zamiast "wyskosku" łapiemy drążek i robimy podciągnięcie. Kondycyjny masakrator
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
nie chcę zakładać nowego tematu a mój problem dotyczy trochę podciągania. Mianowicie co jest lepsze na plecy pod MMA? Trening na drążku jest najlepszy na masę, kulturysta powie że jest to najbardziej wszechstronne ćwiczenie, ale co z tego, jak mogę się podciągnąć 20 razy nachwytem i podchwytem jak sztangą w opadzie 20 kg nie machnę nawet z 10 razy? Jak widziałem filmiki z Wanderlei' em jak trenuje to właśnie w opadzie ze sztangą/sztangielkami i to dynamicznie. Dodam, że jestem ektomorfikiem, ale mam dobre geny do rozwoju mięśni tak od pasa w górę (plecy, klata, łapki) i myślę, że zwykłe kulanie w parterze mi wystarczy, bez drążka się obejdę. Co Wy o tym myślicie?
Napisano Ponad rok temu
cześć
nie chcę zakładać nowego tematu a mój problem dotyczy trochę podciągania. Mianowicie co jest lepsze na plecy pod MMA? Trening na drążku jest najlepszy na masę, kulturysta powie że jest to najbardziej wszechstronne ćwiczenie, ale co z tego, jak mogę się podciągnąć 20 razy nachwytem i podchwytem jak sztangą w opadzie 20 kg nie machnę nawet z 10 razy? Jak widziałem filmiki z Wanderlei' em jak trenuje to właśnie w opadzie ze sztangą/sztangielkami i to dynamicznie. Dodam, że jestem ektomorfikiem, ale mam dobre geny do rozwoju mięśni tak od pasa w górę (plecy, klata, łapki) i myślę, że zwykłe kulanie w parterze mi wystarczy, bez drążka się obejdę. Co Wy o tym myślicie?
Nie ściemniaj tylko ćwicz przysiady i ciągi.
Na plecy jeżeli chodzi o ich masę to imho w kolejności skuteczności:
- Martwy ciąg.
- Wiosłowanie sztangą w opadzie/wiosłowanie pół-sztangą jednorącz.
- Ściąganie wyciągu góra jednorącz.
- Podciąganie wąskim chwytem.
Aha do mma i ogólnie sztuk walki robił bym wiosłowania właśnie. Bardziej naturalny ruch dla tych dyscyplin niż podciągania/wyciągi.
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ekstremalne pytanie o....konsystencje stolca:P
- Ponad rok temu
-
Ceny odżywek oszalały!!
- Ponad rok temu
-
odcineik szyjno piersiowy-jak rozciagacie??
- Ponad rok temu
-
jak czesto w tyg cwiczycie brzuch?
- Ponad rok temu
-
Doradzcie mi ;]
- Ponad rok temu
-
narkoza u dentysty
- Ponad rok temu
-
literatura potrzebna do pracy licencjackiej