podciąganie
Napisano Ponad rok temu
osobiscie zwykle nie prostuje do konca, albo przed samym wyprostem bardzo zwalniam (lub w ogole zatrzymuje ruch) i bardzo osrtoznie prostuje lokcie. Podciagam sie sporo wiec wole uwazac.
Napisano Ponad rok temu
hmm czemu?ale juz przysiadow z duzym obciazeniem/duza liczba powtorzen nie robi sie do konca.
z uderzaniem w powietrze sie zgadzam, ale uwazam, ze sytuacja jest inna. widzisz na moim wideo (tak, to ja ) z jaka predkoscia przechodze do wyprostu. ale zawsze prostuje. szybki przeprost, niewazne gdzie i jak rozwali stawy. wiec owszem, moge sie zgodzic, ze jesli chesz robic bardziej eksplozywnie to prostowanie nie bedzie dobrym pomyslem.juz pomijajac, ze np. udezajac w powietrze (walka z cieniem) nie prostujesz rak do konca...
osobiscie zwykle nie prostuje do konca, albo przed samym wyprostem bardzo zwalniam (lub w ogole zatrzymuje ruch) i bardzo osrtoznie prostuje lokcie. Podciagam sie sporo wiec wole uwazac.
Napisano Ponad rok temu
Pierwsze słysze. Mnie trener zawsze uczył, żebym prostował do końca (trenowałem kb). Wpajasz sobie w ten sposób właściwą technikę, przy czym wiadomo, że nie wyrzucasz zupełnie bezwładnie luźnych rąk, bo wtedy faktycznie mogłoby dojść do kontuzji.juz pomijajac, ze np. udezajac w powietrze (walka z cieniem) nie prostujesz rak do konca..
Napisano Ponad rok temu
no tu sie akurat musze zgodzic z fazim, ze ryzyko przeprostu jest zbyt duze, poza tym uderzajac przeciwnika reka nie powinna byc wyprostowana, bo nie "wbijasz" sie w przeciwnika.Pierwsze słysze. Mnie trener zawsze uczył, żebym prostował do końca (trenowałem kb). Wpajasz sobie w ten sposób właściwą technikę, przy czym wiadomo, że nie wyrzucasz zupełnie bezwładnie luźnych rąk, bo wtedy faktycznie mogłoby dojść do kontuzji.juz pomijajac, ze np. udezajac w powietrze (walka z cieniem) nie prostujesz rak do konca..
Napisano Ponad rok temu
hmm czemu?ale juz przysiadow z duzym obciazeniem/duza liczba powtorzen nie robi sie do konca.
obciazenie kolan
Napisano Ponad rok temu
w jaki sposob wyprostowanie do konca obciaza kolana bardziej niz sam przysiad?obciazenie kolanhmm czemu?ale juz przysiadow z duzym obciazeniem/duza liczba powtorzen nie robi sie do konca.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przysiady tylko pelne. inne nie maja sensu, chyba, ze cwiczysz specyficznie na czworoglowy.aa, kur... nie zrozumielismy sie chodzilo mi o robienie pelnego przysiadu... zginajac mocno nogi w kolanach. A co do Twojego filmu to chyb nie da sie na niego wejsc...
filmki naprawiony.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O wlasnie Gubrin... tak mi sie wydawalo- nie ma strachu, ze cos sobie nadwyrezysz a miesnie i tak pracuja...
Napisano Ponad rok temu
czy powinno sie opuszczac do prostych ramion? podobno jest to dosc kontuzjogenne... zle robi na stawy lokcia..
Jeśli ktoś będzie zbyt szarpał przy prostowaniu i ,,przestrzelal,, to mozna sobie troche popsuc łokcie a tak to nie powinno się nic złego dziać
Gdy nie prostujemy łokci to pracujemy w tzw kursie zewnętrznym lub wewnętrznym a to z kolei prowadzi do zmniejszenia zakresu ruchu wykonywanego w stawie co za tym z kolei idzie zwiekszenie przykurczow w tym stawie a to raczej nie jest dobre ...
Technike trzeba poprostu wyczuć ...pozatym w zwisach siła ciężkości działa w dół i gdy wyprostujemy ramię to jestesmy akurat w pionie i nie ma dodatkowej siły [oprócz tej wywołanym duzym pędem prostowania ramion] ale to tez jest niewielka siła [pale ejst wiec nalezy uważać]
Napisano Ponad rok temu
O wlasnie Gubrin... tak mi sie wydawalo- nie ma strachu, ze cos sobie nadwyrezysz a miesnie i tak pracuja...
Imho w tym zakresie ruchu najbardziej pracuje najszerszy a to on mnie interesował tutaj. W tej chwili nie wykonuje podciągań. Robię wiosłowanie sztangielką/pół-sztangą jednorącz (ostatnio zacząłem półsztangą, MASAKRA a wrzuciłem tylko 50kg krążków) oraz ściąganie wyciągu góra jednorącz.
Działają na mnie lepiej niż oburącz, a przy okazji poprawiają lekką dysproporcję najszerszego i uwydatniają detale pleców
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
ale im wiekszy zakres ruchu, tym lepiej. bo tak dziala staw, i tak powinno sie go trenowac. tak samo jak izolowanie moze byc swietne dla estetyki, ale nie jest dobre dla ogolnej sprawnosci.
z przysiadami dochodzi aktywacja tylnich uda i posladkowych itp itd wystarczy poaptrzyc, co robia ciezarowcy olimpijscy.
tylko 10, bo tylko tyle moge (no, teraz moze 12, przy dobrym wietrze :wink: ) nigdzie nie pisalem, ze jestem rzeznikiem :roll: a swoje (niskie) osiagi podawalem kilka razy. na amibcje ciezko mi wsiasc 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tylko 10, bo tylko tyle moge (no, teraz moze 12, przy dobrym wietrze :wink: ) nigdzie nie pisalem, ze jestem rzeznikiem :roll: a swoje (niskie) osiagi podawalem kilka razy. na amibcje ciezko mi wsiasc 8)
spoko, spoko czepialem sie z nudow :wink: ja ogolnie robie jedynie treningi SW + jakies proste cwiczenia z masa wlasnego ciala, na silownie nie mam czasu i checi niestety.
JEszcze co do tempa podciagniec.. kilka lat temu podciagalem sie calkiem niezle, pozniej przestalem i przez dlugi okres robilem cos ok. 5... w te wakacje sporo biegalem i przez 2 tygodnie przed kazdym biegiem robilem kilka bardzo dynamicznych podciagniec (3-4) tak sobie jako rozgrzewka... Po powrocie do domu zlapalem sie za drazek i ku swojemu zdziwieniu 10 zrobilem bez problemu.. potem juz poszlo. Stad wniosek, ze np. u mnie sie ruszylo przez mala ilos powtorzen ale za to bardzo dynamicznych ("wskok" na drazek i powolne opadanie).
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pytanie o sam drazek.
Z tego co napisałeś wynika, że masz 3 metry wzrostu
Ja podczas ćwiczeń mięśni brzucha na drążku podnoszę ugięte w kolanach nogi (więcej powtórzeń w serii).
btw co do drążka polecam fitness from the streets.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
a podciąganie za głowę to zuooo
A jeśli chodzi o przysiady to czytałem, że pełne wcale nie powodują mocniejszego obciążenia, za to lepiej wchodzą... ale na treningach i tak robimy półprzysiady.
Napisano Ponad rok temu
z obciazeniem tez robie. ale ze sie podciagam po martwym albo power clean'ach to nie ma maksymalnych zyskow. chce sie w koncu muscle up porzadnie nauczyc ;] ostatnio ku swojemu zaskoczeniu dalem rade ale dosc pokracznie. teraz musze popracowac nad forma.moze dorzuc sobie kilka kilo na pas (lub sznur) i wtedy pojdzie Ci do przodu;) nastepna sprawa, podciagasz sie dosc powoli w szybszym tempie pewno wiecej by wyszlo;)
Napisano Ponad rok temu
ja tez ale czasem podciagam sie z nudów "na rekorda" przechodząc poprostu zawisujem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ekstremalne pytanie o....konsystencje stolca:P
- Ponad rok temu
-
Ceny odżywek oszalały!!
- Ponad rok temu
-
odcineik szyjno piersiowy-jak rozciagacie??
- Ponad rok temu
-
jak czesto w tyg cwiczycie brzuch?
- Ponad rok temu
-
Doradzcie mi ;]
- Ponad rok temu
-
narkoza u dentysty
- Ponad rok temu
-
literatura potrzebna do pracy licencjackiej