Po stażu z Ch. Tissier
Napisano Ponad rok temu
Znając pracowitość koleżanki K@si i kolegi Andrzeja (głównych dokumentalistów stażu) lada moment dostępnych będzie dziesiątki zdjęć.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sensei jak zawsze uroczy i czarujący, ja pozostaję pod jego urokiem od pierwszego mojego z nim spotkania
cieszę się, że staż był akurat w Krakowie ponieważ bardzo dawno tam nie byłam. duża ilość śniegu spowodowała u mnie stan permanentnego zachwytu, zwłaszcza nocnymi Plantami... no i udało się wyłuskać trochę czasu na obejrzenie (kolejne) Wawelu, chociaż z zewnątrz... i wślizgnięcie się do Katedry i Kościoła Mariackiego
fotki soon
Napisano Ponad rok temu
Staz był rewelacyny!!!!!!!!! Totalnie super!! Ale czegóż innego sie spodziewać po senseiu Tissier? :> Pozdrawiam wszystkich
Pietnaście słów i prawie zero tresci, Jusi wytłumacz nam co było totalnie super i rewelacyjnie, dobrze 8)
Napisano Ponad rok temu
Na tej stronie rozkminiłaś sie już trzy razyZresztą nie ma co rozkminiać,trzeba ćwiczyć
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tłumaczył dlaczego uke powinien reagować ten a nie inny sposób, jakie znaczenie ma atemi i jak uke powinien je przyjmować, jak pracować własnym ciałem. No i bardzo fajne motto aby techniki wykonywać dla siebie a nie przeciwko uke.
No i jak tłumaczył Szczególnie interesuje mnie co mówił o atemi
Napisano Ponad rok temu
pomieszkuje w teraz w Paryżu i ćwiczę u niego i senseia Terevaz w Vincennes...
Staż był naprawdę interesujący, było dużo gości z niemiec, szwajcarii i skandynawii
Widać było że sensei potrafił się komunikować z ludźmi, mi osobiści podobało się to że brał na środek ludzi z różnych szkół aikido, mówił o innym "kodzie" - Ci co byli to wiedza o co chodzi
nikomu nic nie narzucał i myślę że to się bardzo wszystkim podobało...
Kiedy techniki były wykonywane w sposób nieco "inny" mocniejszy brał na środek swoich uczniów z PL< TJ> PAWEŁ< BODO< MAREK
Wielkie dzięki dla Pawłow za organizację i wspaniąłą atmosfere na stażu!
Uściski i do zobaczenia na wiosnę w paryzu!
amelia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No tak, ale o co konkretnie chodzilo na tym stazu, dalej nie wiadomo :?
Jak to niee??
No ikyo tam było... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Pietnaście słów i prawie zero tresci, Jusi wytłumacz nam co było totalnie super i rewelacyjnie, dobrze 8)
Są ludzie których interesuje co było i są tacy , których interesuje jak było. To dwa różne gatunki
Napisano Ponad rok temu
Chodziło o to,że aikido w samo sobie nie jest skuteczne i nie ćwiczy sie go po to,żeby mordować ludzi na ulicy lecz po to by zapewnić rozwój dla swojego ciała
chodzilo chyba raczej o kihon, a nie o Aikido samo w sobie :roll:
Sensei mowil, że kihon sluzy budowaniu pewnosci siebie (pewnosci ruchu) i jest podstawa aplikacji.
tyle z mojej strony 8)
Napisano Ponad rok temu
No tak, ale o co konkretnie chodzilo na tym stazu, dalej nie wiadomo :?
Ej! Szczepan! Czepiasz się! Wiadomo, o aikido!:wink:
Tissier naprawdę jest super gościu!
Napisano Ponad rok temu
Tissier naprawdę jest super gościu!
Czy jest ktoś, kto moze napisać coś więcej o tym stażu niż: super, zajebiściem, ekstra etc... CH.T mówi wiele ciekawych rzeczy i ja np. jestem ciekawy co mówił o atemi... :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
z PSA do PFA i odwrotnie
- Ponad rok temu
-
Suwari waza
- Ponad rok temu
-
Dlaczego problem skuteczności Aikido jest kontrowersyjny?
- Ponad rok temu
-
Staż z Maciejem Strzechowskim 5 Dan Aikido w Siedlcach
- Ponad rok temu
-
staż z Jiro Kimura shihan Wenecja
- Ponad rok temu
-
Aikido - realnosc prawdziwa
- Ponad rok temu
-
po stazu z shihan Tamura w Idstein w Niemczech