Goju-ryu - złoty środek...
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Goju-ryu - złoty środek...
Sposób wykonywania kata ze zmienną dynamiką oraz ćwiczenia bunkai i oyo - jak w shotokan.
Występowanie technik dźwigniowych przy ćwiczeniach kakie, technika (kinematyka) wielu uderzeń oraz wystepowanie ibuki znane z Kyokushin.
Co sądzicie o tak postawionej tezie?
Występowanie technik dźwigniowych przy ćwiczeniach kakie, technika (kinematyka) wielu uderzeń oraz wystepowanie ibuki znane z Kyokushin.
Co sądzicie o tak postawionej tezie?
Napisano Ponad rok temu
Re: Goju-ryu - złoty środek...
A konkretnie to o którym Goju ryu piszesz?
Bo ja sam spotkałem się z różnymi odmianami tego stylu i z różnym wykonaniem technik. Nie wiem czy pryncypia tych poszczególnych szkół są różne, różnią się jednak "ruchowo".
W tym co napisałeś jest sporo... pawdy. Jest tu sporo technik dźwigniowych, bardzo rozbudowana forma treningu Kakie (moja ulubiona), kata/bunkai itd.
Bo ja sam spotkałem się z różnymi odmianami tego stylu i z różnym wykonaniem technik. Nie wiem czy pryncypia tych poszczególnych szkół są różne, różnią się jednak "ruchowo".
W tym co napisałeś jest sporo... pawdy. Jest tu sporo technik dźwigniowych, bardzo rozbudowana forma treningu Kakie (moja ulubiona), kata/bunkai itd.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Puchar Polski Juniorów - Jelenia Góra
- Ponad rok temu
-
Czy karate jest czymś więcej niż sportem?
- Ponad rok temu
-
Kryteria oceny instruktora?
- Ponad rok temu
-
Treningi...
- Ponad rok temu
-
Oyama Karate w Toruniu
- Ponad rok temu
-
Alkohol przed turniejem