Międzynarodowy Festiwal Sportów Walki
Napisano Ponad rok temu
24 - 26.XI. 07 - tak wiec musimy wziąć posiłki z innych poza Wawa klubów.
Napisano Ponad rok temu
Które nie?o ile wiem to program maja troche inny - tzn nie wszystkie SW opisane na stronce wystepuja
Na stronie głownej masz opisane 17 styli(łącznie z tancerzami ognia)
A w zakładce program masz 20 podpunktów programu z linkiem do każdego ze styli, z tym że Kung-Fu występuje 3 razy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kogo masz na myśli ??-na pewno będą występować niektórzy uczestnicy Budo, więc tym bardziej warto się pojawić!
Napisano Ponad rok temu
Ogólnie było fajnie - organizacja szwankowała w niektórych miejscach co wynikało z niespodziewanego zainteresowania imprezą (była pełna sala). Oglądając wszystkie te pokazy miałem momentami wrażenie że to festiwal akrobatyki a nie sportów walki.... i dobrze Bo naprawdę fajnie się to oglądało
A jak wasze wrażenia?
Napisano Ponad rok temu
Jak wypadła grupa Yokozuki?
napiszcie proszę.
Napisano Ponad rok temu
Naprawdę było warto, nieco wymarzłem w kolejce po bilety ale było naprawdę nieźle
Mile zaskoczony byłem a w sadzie byliśmy (sekcja) grupą JUDO Nastula FC i ich show i grupą AIKIDO Meian. Ci pierwsi zaskoczyli nas ciekawym podejściem do tematu festiwalu, postawili na "zabawe" łamanie krzeseł itp. całość podszyta niesamowitą sprawnością i nieco innym podejściem do judo - dla mnie bomba!
Team AIKIDO hm, to chyba pierwsza nie "zniewieściała" grupa jaka widziałem podczas prezentacji tej sztuki walki! Mimo że był to festiwal Sportów Walki a nie "sztuk" Aikidocy nie odstawali na krok... była dynamika, płynność i co mnie zdziwiło efektywność - Brawo!
Nieco zawiedziony byłem występem KUNG FU - spodziewałem sie czegoś więcej.
Sam NAM - szacunek!
Pozdrowienia dla chłopaków z Karate AWF _W-wa!
(niektórzy wiedzą o co chodzi...)
AWF oczywiście rewelacja!
cya!
Dimitri
Napisano Ponad rok temu
ja wtoczyłem się lekko po czasie, kolejka, w końcu udało się wejść bez biletu
Festiwal stał na bardzo dobrym poziomie zarówno technicznym jak i organizacyjnym, choć tu mogło być trochę lepiej
Kiedy wszedłem wpadłem na grupę Sumo
później KRAV MAGA zajefajny pokaz! 2 gości robiło co mogło
później Judo - fajnie przemyślany układzik, ciekawy jeden z najlepszych wystepów na festiwalu! wg. mnie rzecz jasna
później KUNG FU - fajnie kolorowo - nie znam sie nie opisuje
później AIKIDO - super! Segal by się nie powstydził! ))) choć trochę się bałem jak jeden koleś drugiemu chciał poprawić uśmiech nożem, ale dali rade - podobało sie!
CAPO - trochę pośpiewali, potańczyli, napili sie, pofruwali - nie znam sie
KARATE KYO. Super!
mam filmik obejrzę i napisze coś wiecej )))))))))))))))
wrzucę na You Tube, później podam linka.
spadam bo gały szczypią!
Napisano Ponad rok temu
ja wtoczyłem się lekko po czasie, kolejka, w końcu udało się wejść bez biletu
Jejciu kolejka była masakryczna!!!
Na festiwal trafiłam przypadkiem podczas krótkiego pobytu w wawce, nawet spotkałam tam wielu ziomali z UW choć za bilet musiałam zabecelować nie żałuje było miło i nawet się nie nudziłam
Podobało mi się Karate, CAPO ku mojemu zdziwieniu KRAV MAGA no i AIKIDO!
ale jestem smutna bo mój ex sensei mnie nie poznał
:? buuu ...
to pewnie tylko mi się wydaje że wszędzie i zawsze mnie widać
było super!
Pozdrówka już z Poznania!
ama
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zajebiste było karate tradycyjne - dzieciaki wykonujące synchroniczne kata i ten młody chłopaczek - szacuneczek dla niego.
Judo - mało było "judo w judo" :wink: ale duże brawa za koncepcję - zwolnione techniki przy tej muzyce robił w Bercy Parrissette z jiu-jitsu, ale żeby dodać do tego sędziego, który w zwolnionym tempie pokazuje "ippon,wasari" - fajna opcja, no i ta niesamowita kobieta z judo - muszę do niej dostać telefon :wink:
Szacunek dla nunczakowców - weszli, zrobili swoje i wyszli, bez zbędnych dłużyzn
Jiu-jitsu - nie jestem obiektywny, więc się nie wypowiem :wink:
Yokozuki - fajnie latają, ciekawa scenka rodzajowa - co prawda komentator nie zauważył że Cheetach wszedł z walizką, więc jak z nią wychodził to nie była kradziona :wink:
To są plusy - minusy może potem :wink:
Napisano Ponad rok temu
Korzystam z nowego nicka, na mój stary profil nie mogłem się zalogować
Do rzeczy!
Pokazy Cacy!
Organizacja 3+ albo 4-
wg. mnie niektóre grupy za mocno postawiły na cyrk, ale to w końcu ma być Wielkie show więc nie będę się czepiał. Tak jak ktoś już przede mną napisał " za mało było judo w judo" ...
KARATE z wielka klasa i pompą! mimo że nie lubię "kopanych" czułem się spełniony ))
KUNG FU trochę długo ale ok! dużo akrobatyki co w połączeniu z tą SW wydawało się bardzo naturalne w przeciwieństwie do judo ... Ogólnie nie podoba mi się prowadzenie treningu na pokazie a tego w niektórych grupach było zbyt wiele.
AIKIDO (mimo że nie przepadam za facetami w sukienkach) robiło mocne wrażenie, na początku fajne połączenie Aikido i Kendo później mocne dynamiczne rzuty - jestem za!
przekonałem się do tej SW.
SUMO - cholera nie wiem co mam napisać śmieszne i fajne
CAPOEIRA - jest mi bliska przez moje dzieciaki - fajnie/ akrobatyczne widowisko, choć dla mnie zbyt krótko jak na CAPO
A co mnie najbardziej rozbrajało to DJ a raczej komentator!
słowotwórstwo, ciekawe czy on wiedział o czym mówił ...
W sumie warto było wpaść, nie miało się poczucia straconego końca weekendu
do zobaczenia za rok! (miejmy nadzieje)
Robert
Napisano Ponad rok temu
fakt, komentator był dość ciekawy... czasami zabrakło mu wyczucia niestety, przy czym była kupa smiechu
Napisano Ponad rok temu
a twój stary nick to jaki?
fakt, komentator był dość ciekawy... czasami zabrakło mu wyczucia niestety, przy czym była kupa smiechu
Sony
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście najbardziej podobała mi się ekipa z JIU-JITSU. Pokaz widowiskowy i świetny technicznie , techniki na pełnej szybkości, całość zgrana z muzyką. W przeciwieństwie do aikido wyszli z prawdziwymi, ostrymi mieczami. A pokaz przy dzwiękach Morricone wypadł genialnie. Natomiast wejście na matę i zejście z niej godne prawdziwych Samurajów!!!!
Jeśli chodzi o poziom innych pokazów to było różnie:
AIKIDO - po uczniach Tissiera spodziewałam się dużo więcej, bez przerwy 3 czy 4 techniki na krzyż, robione przez tori na każdym kolejnym uke i to pojedyńczo, te bokeny zamiast mieczy - nie podobało mi się!!!
KRAV MAGA - techniki z nożem..... no cóż, dobrze, że to była atrapa
stanowczo za dużo było akrobatyki, co druga grupa fikała salta, to miał być festiwał sportów falki, a nie konkurs akrobatyczny!!!!
Podobał mi się natomiast pokaz KARATE tradycyjnego, ten niesamowity ośmiolatek i synchroniczne kata robione przez dzieciaki - ładnie to wyszło. Ciekawy był także pokaz JUDO - ale jak ktoś juz trafnie zauważył mało było tam judo natomiast techniki w zwolnionym tempie i "scenka barowa" wyszła chłopakom i "dziewczynie" całkiem nieźle
Poraził mnie natomiast jeden moment, nie jestem pewna, ale był chyba pokaz Karate Oyama, podczas pokazu używali oni miecza, po skończonej technice miecz został odrzucony jak zwyczajny śmieć obok maty....... W naszej szkole bardzo dużym szacunkiem daży się każdego partnera z którym się ćwiczy, także wszelkie rodzaju bronie. A miecz to już w ogóle, traktowany jest niczym relikwia. Nie do pomyślenia dla jest jak można było tak zrobić.... :?
Napisano Ponad rok temu
Ogólnie impreza fajna. Były zapewne jakieś niedocięgnięcia, ale ze względu, że byla to pierwsza impreza na taką skalę można to wybaczyć :-)
Oczywiście najbardziej podobała mi się ekipa z JIU-JITSU. Pokaz widowiskowy i świetny technicznie , techniki na pełnej szybkości, całość zgrana z muzyką. W przeciwieństwie do aikido wyszli z prawdziwymi, ostrymi mieczami. A pokaz przy dzwiękach
Wojowniczka a moim zdaniem było zbyt dużo estymy w JIU-JITSU mam na myśli miecz...
Chłopaki z Aikido podobali mi się bardziej ale grunt to się ładnie różnić
mi najlepiej podobało sie JUDO!!!!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
książka z zabawami dla dzieci
- Ponad rok temu
-
Uwarunkowania psychiczne - wybój między stójką, a parterem.
- Ponad rok temu
-
Tamworth, Midlandsy
- Ponad rok temu
-
Biały kruk, czyli płeć piękna na zawodach sw.
- Ponad rok temu
-
Milionowy post na budo
- Ponad rok temu
-
Kubojitsu
- Ponad rok temu
-
Jakie mam możliwości z takim urazem?
- Ponad rok temu
-
worek
- Ponad rok temu
-
Czy dzieci powinny otrzymywać czarne pasy ?
- Ponad rok temu
-
Krewniacy- czy oddałbyś krew potrzebującym
- Ponad rok temu