Karate na Igrzyskach Olimpijskich
Napisano Ponad rok temu
Bo watpie zeby przeszly tak kontrowersyjne i niezrozumiale dla publicznosci zasady jak WKF czy taki "omlot" jak knockdown :?
Poza tym ponoc komitet nie jest zadowolony z taekwondo
Wg mnie najlepiej byloby wprowazi semikontaktowy Pankration skupiajacy zawodnikow z wielu dyscyplin sztuk walki. Sa tylko dwa "ale":
Po pierwsze trzeba by bardzo przemyslec zasady.
Po drugie niewiele ma to wspolnego z karate.
Ale wizja moim zdaniem ciekawa. Zwlaszcza ze odnosnie karate wciaz sa problemy chociazby z ustaleniem zasad wspolzawodnictwa.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nic semikontaktowego.
tkd powinni wywalic
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wtedy wkf, knockdown i inne stana sie niszowe
za to poziom w karate pojdzie niebywale do gory
oby zasady byly jak najbardziej zblizone do walki
z drugiej strony na fullkontakt napewno nie pojda...
wg mnie wywalic tkd i dac szanse wszystkim sztukom walki stwarzjac pankration :wink:
mysle ze dlaoby sie opracowac zasady a i widowisko by na tym zyskalo...
Napisano Ponad rok temu
Nie było i nie bedzie .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2. Ilość szkół, związków, organizacji fundacji jest nie doopanowania.
3. Jeżeli chodzi o reprezentanta sportów walki kopano-ręcznoudarzanych to zdecydowanie coś na wzrór K-1 dopuszczające jedno kopnięcie kolanem w zwarciu byłoby odpowiednie. Oczywiscie turnieje kwalifikacyjne przedolimpijskie do których mogliby sie zgłaszać różnostylowi zawodnicy karate, kickboxerzy chyba najlepiej zaprezentowałyby te sporty i wyłoniły zawodników do turnieju finałowego.
Napisano Ponad rok temu
Karate na olimjpiadzie ? a po co ?
Nie było i nie bedzie .
Mam nadzieje, ze nigdy do tego nie dojdzie :roll: Karate to nie sport
Napisano Ponad rok temu
Mam nadzieje, ze nigdy do tego nie dojdzie :roll: Karate to nie sport
Karate jest dokladnie takie jak reprezentujacy je karateka.
Negowanie drogi sportowej jest takim samym objawem ciemnoty jak wychwalanie tejze drogi jako jedynej.
Przeciez nikt nikomu nie nakazuje jaka droga ma isc...
To tyle IMHO.
Napisano Ponad rok temu
Starożytni Grecy chyba by w Hadesie się poprzewracali gdyby coś takiego wymyślono :roll:(...) semikontaktowy Pankration (...).
Karateka walczący w semikontaktowym pankrationie - brzmi niemal jak ze skeczu Monty Pythona
Napisano Ponad rok temu
Starożytni Grecy chyba by w Hadesie się poprzewracali gdyby coś takiego wymyślono :roll:
Karateka walczący w semikontaktowym pankrationie - brzmi niemal jak ze skeczu Monty Pythona
Taka formula juz istnieje jakbys nie wiedzial. I to wlasnie Grecy rozgrywaja w niej zawody. Dokladnie semikontaktowy Pankration
A czy starozytni sie przewracaja czy nie to juz niewazne.
Dla mnie obciachem jest ze na Igrzyskach Olimpjskich nie jest kontunuowana tradycja Pankrationu. To tyle.
Napisano Ponad rok temu
Masz rację 8)(...)Dla mnie obciachem jest ze na Igrzyskach Olimpjskich nie jest kontunuowana tradycja Pankrationu. To tyle.
Różne i przedziwne sporty są na olimpiadzie, a tego nie ma... Hehehe, la eo czym tu mówić jak J.A. Samaranch chciał boks wycofać z programuy letniej olimpiady i albo zlikwidowac w ogole albo włączyć w prgoram igrzysk zimowych :roll: Zresztą to chyba też jego pomysł był z likwidowaniem strojów bokserów w barwach narodowych i wymogu boksowanie zawodników ubranych na niebiesko i czewono :roll:
Napisano Ponad rok temu
no jak narazie kick ma bliżej do olimpiady niż karate.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
http://www.pzkickboxing.pl/aktualnosci.php?id=35
no jak narazie kick ma bliżej do olimpiady niż karate.
Akurat w Igrzyskach Azjatyckich, o których tam mowa, to wushu jest oficjalną dyscypliną od 1990 roku, a karate od 1994.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
szukam informacji nt. Shorinji Kempo
- Ponad rok temu
-
Kyokushin mam pytanie
- Ponad rok temu
-
kyokushin w szczecinie?
- Ponad rok temu