BJJ vs. MMA
Napisano Ponad rok temu
Obecnie od kilku miesięcy trenuję BJJ. Ogólnie jestem zadowolony (szczególnie przygotowanie kondycyjno-siłowe), ale czuję, że nie pasuję do tego. Jestem bardzo wysoki i dość potężnej budowy. Ciężko jest mi wykonać bardziej skomplikowane techniki bo przy moich rozmiarach gibkość i zwinność cierpi. Dlatego zastanawiam się czy lepiej nie zacząć przygody z MMA. Nie ukrywam, że szukam czegoś pod kątem walki ulicznej (oczywiście tylko w ostateczności). Uważacie, że warto przesiąść na się na MMA? Z tego co widzę na treningach to w BJJ lepiej radzą sobie niewysokie osoby co mnie wkurza. Nie wiem natomiast jak to jest w MMA. Oczywiście to tylko moje spostrzeżenia i wątpliwości. Liczę, że jako osoby bardziej doświadczone coś mi doradzicie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w koncu MMA to mixed-martial-arts czyli zbior roznych sportow walki - najpopularniejsza kombinacja to przeciez mua-thai w stojce + BJJ w parterze..
co do bycia duzym - mam 100kg i 190cm i nie uwazam zeby BJJ nie bylo dla mnie.. oczywiscie lepiej sie czlowiek czuje jak przywali mocno w stojce, ale w parterze to jak jestes silny sie dosc mocno niweluje i trzeba sie tez nauczyc jak tam przetrwac..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Przyszło mi bronić spokoju ogniska domowego
- Ponad rok temu
-
PISTOLEROS Z ZTM (W-WA)
- Ponad rok temu
-
Kilka pytań od bardzo początkującego :D
- Ponad rok temu
-
technika vs hamówa
- Ponad rok temu
-
Jak często zdarza wam się bić na ulicy?
- Ponad rok temu
-
LICZY SIĘ PSYCHIKA - reszta to pestka ......
- Ponad rok temu
-
"misztsze wienziennych morderstw"
- Ponad rok temu
-
Shotokan dla Samo-obrony i Shotokan na Ring
- Ponad rok temu
-
przygotowanie do sparingu....
- Ponad rok temu
-
nienawisc do policji wsrod mlodziezy