Ciężarki "atletyczne", rosyjskie "baby",
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Polecam bardzo fajny rosyjski filmik ilustrujący pracę z "babą" jako przygotowanie do uderzeń - hantle też są tu w użyciu.
Napisano Ponad rok temu
W hantli środek ciężkości jest gdzie indziej, "baby" bazują na ruchach wahadłowych , rwaniu, podrzutach, przerzucaniu z ręki do reki etc. Na zachodzie za Rosją spopularyzowano całą szkołę swoistego "callanetics" babowego na wolnym powietrzu. Hantle to raczej statyczne wyciskanie. To inny sprzęt do innych ćwiczeń. Swoja drogą, ciekawe czemu w Polsce tak mało popularny- zazwyczaj ochoczo małpujemy wszystkie zachodnie eksplozje mód i trendów, czy sensowne, czy raczej mniej... :twisted:
Proszę cię, nie opowiadaj bajek.
A te kettlebellsy to zwykły marketingowy chłam.
Na sztangielkach i sztandze zrobisz to samo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ZACZNIJ OD:
i tak dalej w ten deseń.
Są miliony takich filmów.
Poza tym możesz być mega fachowcem od pompek na krzesłach i domowego treningu izometrycznego - ale prawdziwej siły nigdy tym nie zbudujesz. Nie wierzysz to zrób sobie zarzut na barki 100 kg, rwanie 90 kg i powiedzmy wycisk leżąc 150 kg. Najlepsze ćwiczenia i zasady powstały lata temu, nie trzeba szukać udziwnień tylko ciężko pracować.
Tak - na siłowni, nie w domu.
Tak sztangą i sztangielkami, kettlebellsy zbędne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a czym sie roznie "naturalna sile" od "nadmuchanej"?naturalnej, nie "nadmuchanej" siły"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam jedna odpowiedz:Użyłem skrótu myślowego- chodzi mi o muskulaturę "naturalną", trening bez wspomagaczy i nie na masę i wygląd, tylko dynamikę, wytrzymałość. Taką jak np. u wspinacza, miotacza oszczepem, etc. Ponieważ przypuszczam że wlazłem na poletko fanatyków "pakowania", od razu uprzedzam, że nie będę wdawał się w bzdurne spory definicyjne co jest "prawdziwą siłą" a co nie jest, zajmuje się dyscyplinami które istniały zanim wynaleziono siłownię i jakoś obędę się bez niej. Szukałem konkretnego artykułu i nie znalazłem, poszukam gdzie indziej. Dziękuję za uwagę.
(oni kattlebellsow tez uzywaja, i osobiscie nie mam nic przeciwko. Pavel Tsatsouline ma wiele dobrych pomyslow.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
gdzies w necie bylo jak zrobic takiego cosia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-