'Magda z Łodzi walczy w klatce' czyli Shidokan Łódź na I str
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] <-- wersja online, Ci co są z Łodzi mogą sabie kupić w kiosku, oprawić w ramkę i powiesić na ścianie.. :wink: (ewentualnie wrzucić skany)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
faktycznie chyba tylko zdjęcie godne uwagi.
Napisano Ponad rok temu
miec taka za zone.. nawet walka do ciasta by nie potrzebowala hehe
ale generalnie zycze powodzenia w dalszych sukcesach sportowych
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W dodatku w Rallarsving w Holandii był wywiad z zawodniczką muay thai i naprawde bardzo atrakcyjna kobieta.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
natomiast chodzi mi o psychike - nie dosc agresji w naszym spoleczenstwie zeby jeszcze dodatkowo nakrecac kobiety tak aby "zabijaly wzrokiem" czy "chcialy komus dokopac za wszelka cene"? czy uwazacie ze zachowanie takie ze gryziesz kogos zebami w udo bo nie mozesz z kims wygrac jest normalne? albo demolowanie szatni po przegranej? dla mnie nawet w wydaniu faceta jest to chore.. bo to sport a nie walka na ulicy na smierc i zycie.. i jak ktos sie tak zachowuje to znaczy ze tego nie rozumie i znaczy ze jednak moze nie do konca jest z nim OK..
Napisano Ponad rok temu
hmmm po przegranej przez niesprawiedliwą dyskwalifikację i nie demolowanie ale "o mało" demolowanie? (czyli powstrzymana/skontrolowana chęć)albo demolowanie szatni po przegranej?
odp.? tak, frustracja całkiem normalna, zrozumiała
Napisano Ponad rok temu
mowiac o tym ze kobieta nie powinna walczyc w takiej formule myslalem o jej psychice a nie tym jak wyglada (choc swoja droga - profesjonalny pelnokontaktowy sport walki pozostawia trwale slady fizyczne (od prozaicznego rozrostu miesni i nie-kobiecego wygladu, po bardziej urazowe rzeczy jak zlamany, splaszczony nos, czy kalafiory na uszach..))
natomiast chodzi mi o psychike - nie dosc agresji w naszym spoleczenstwie zeby jeszcze dodatkowo nakrecac kobiety tak aby "zabijaly wzrokiem" czy "chcialy komus dokopac za wszelka cene"? czy uwazacie ze zachowanie takie ze gryziesz kogos zebami w udo bo nie mozesz z kims wygrac jest normalne? albo demolowanie szatni po przegranej? dla mnie nawet w wydaniu faceta jest to chore.. bo to sport a nie walka na ulicy na smierc i zycie.. i jak ktos sie tak zachowuje to znaczy ze tego nie rozumie i znaczy ze jednak moze nie do konca jest z nim OK..
myślę ze to o czym mówisz nie ma płci i nie sądzę ze kobiety nie powinny walczyć w formule mma ze względu na ich psychikę
Zresztą z tego co zaobserwowałam to mężczyźni częściej chcą za wszelką cenę wygrać szczególnie jak walczą z kobietą, i nie uumieją się pogodzić z przegraną.
I nie sadze żeby w jaki kogokolwiek sposób taki artykuł nakręcał kogoś do agresji i "zabijania wzrokiem".
Napisano Ponad rok temu
Nie rozumiem, tobie chodzi o nakręcanie przez kolejny lipny artykuł? Bo jeśli nie to nie rozumiem. Jak to "zabijały wzrokiem"? Np. tak jak Fedor? Albo Sakurai, o którym Frank Trigg(który z nim walczył) powiedział, że w życiu prywatnym jest naprawdę zabawnym gościem i bardzo w porządku człowiekiem ale na ringu jest bezwzględny?natomiast chodzi mi o psychike - nie dosc agresji w naszym spoleczenstwie zeby jeszcze dodatkowo nakrecac kobiety tak aby "zabijaly wzrokiem" czy "chcialy komus dokopac za wszelka cene"?
Np. Shogun, styl walki z Pride wiadomo jak wygląda ale wystarczy poczytać wywiady o posłuchać opinii i te emocje i style z walk nie przenoszą się na ich codzienne życie na tyle aby nie potrafili się kontrolować.
Są ludzie, którzy z charakteru od urodzenia tak mają, że nie potrafią się zahamować od głośnego rugnięcia się jak coś im nie idzie albo walą ręką w ściane ale co u licha to ma do mma skoro to cecha naturalna?
No i dlaczego niby kobiety miałyby raptem być inne skor faceci w cale nic takiego nie reprezentują na masową skalę?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie.Tak jak wspomniałem, niektórzy 100 lat temu bardzo się oburzali, gdy widzieli kobietę w spodniach. Czasy sie zmieniają.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
dlatego popieranie dodatkowej agresji u kobiet uwazam za blad
Napisano Ponad rok temu
SoS:
Na zdjęciach widze hmmm... jeśli się nie mylę Gine Carano ! dobra jest ! hyhy...
Napisano Ponad rok temu
Zdążyłam też spotkac już kilku facetów, którzy łkali mi na ramieniu, i dziewczyny, które konflikty lubiły rozwiązywać 'manualnie'.. Podział na opanowanych i narwańców można przeprowadzić, ale raczej nie bedzie sie pokrywał z granicą płci.
'Rozwijanie /popieranie dodatkowej agresji u kobiet' - co to wogóle za protekcjonalny ton? Zamień kobiety na młodzież, będzie sensowniej, ale wtedy całe budo zacznie zalatywać kryminałem..
Nie mówiąc o tym, że tego typu pblikacje należy z założenia traktować z przymrużeniem oka i każdy 'pieprzniejszy' kawałek brać w gruby cudzysłów.
Pozdrawiam,
3
Napisano Ponad rok temu
Mało tego, będzie dzisiaj walczyćMadziu będe twoim szczerym, i oddanym kibicem że się nam trafiła zawodniczka z Łodzi ! Gratulacje !!!!!!!! Jesteś najleprza !!!!! motto też niczego sobie !!!! :wink:
SoS:
Na zdjęciach widze hmmm... jeśli się nie mylę Gine Carano ! dobra jest ! hyhy...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rozpiska k1 final eliminations
- Ponad rok temu
-
Co z galą mma/k-1 w gliwicach
- Ponad rok temu
-
K-1 Hero's Middleweight GP 17.09.2007
- Ponad rok temu
-
Wywiad z Tomkiem Drwalem po walce(SPOJLER)
- Ponad rok temu
-
PRESTIGE QUEST ARENA 22 września Poznańska Arena
- Ponad rok temu
-
SPOILER - Mirosław w Kongo
- Ponad rok temu
-
Ultimate Glory 5
- Ponad rok temu
-
SPOILER!!!! Drwal Thiago