LL czy Bjj w Warszawie
Napisano Ponad rok temu
Chcialem dowiedziec sie plusów i minusów trenowania tych sw w Wawie z moja sytuacja.
Opis.Wczesniej ponad dwa latka MT(zawody itp).Przed MT grałem w piłke i tam nastapiłą pierwsza powazna kontuzja kolana.Po ponad 2latach Mt odnowila sie i teraz juz jestem po 2letniej przerwie.Tzn,chodze na sam boks,zeby nie kopac.Mam 24lata.
Nie mialem do tej pory stycznosci zparterem.Pytam doswiadczonych w tym temacie.Czy z takaa powazna kontuzja za soba,przerwie/(podczas ktorej skoczylo mi z 12kg)i zupelna nieznajomoscia parteru zaczynac?
Drugie pytanie- treningi u Radka Turka LL na Gwardii,czy Bjjw Copie?Inych mozliwosci nie biore pod uwage.Nie jestem za specjalnie wygimnastykowany,ale chce sie uczyc,poznawac nowe rzeczy:)
Z góry dziekuję za pomoc!
P.S.2 [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
P.S.3 Ja polecam alliance ale jestem z deczka mało obiektywny :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Stronki znam i czytajac forum,wiem ze trenujesz u p.Radka.
Mialem zerwane wiezadla krzyzowe,boczne-mam 80%blizn na wiezadlach(tak wykazalO USG).Poza tym nie mialem,zadnej operacji tylko rehabilitacjie i cwiczylem na silce,zeby troche noge wzmocnic.Do dzis czuje,ze nie jest mocna,ale jest juz w miare.
Naperwno odppadaly by wszystkie dzwignie na nogi i nie wiem czy to nie bylby problem dla trenujacych ze mna.
Do Alliance'u sklania mnie mozliwosc tez treningu MT(choc nie wiem czy powinienem),bardzo dobry trener i oczywiscie srodki finansowe( w takiej wlasnie kolejnosci).
Do Copy,dobre opinie o trenerze i warunkach oraz to,ze zaczyna sie tam wlasnie jakos teraz grupa poczatkujaca-czyli w sam raz.
Czytałem duzo w necie,ale tak naprawde nie moge sie dopatrzec gdzie jest roznica pomiedzy LL i Bjj.Czy moze ta roznica jest zatarta i nie ma sensu o niej pisac.
Chcialbym umiec zachowac sie w parterze i wiem,ze na Bjj to przychodzi w miare szybko.Nie jestem super gibki(Raczej na zapasy bym nie poszedl) i podoba mi sie,ze tak wazna jest technika.
To tyle.Pozdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
LL- trenujesz bez kimona - wszelkie dzwignie na nogi sa dozwolone od samego poczatku - wlacznie ze skretowymi na kolano.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do dzwigni na nogi, to jak bedziesz z kims sparowal na treningu i powiesz, zeby sie z tym powstrzymal, to nikt nie bedzie ci ciagnal dzwigni na sile, zeby cie uszkodzic.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zakres materialu jest podawany zgodnie z umiejetnosciami zawodnika. Nieprawda jest, ze poczatkujacy dostaja u nas taka bron jak dzwignie na nogi (tym bardziej skretowe). Ten zakres mateialu jest przeznaczony dla tych, którzy juz jakis czas cwicza a niebezpieczne dzwignie tylko dla zawodnikow. Trenerzy duzo pracuja z poczatkujacymi. Najwiekszy nacisk klada na technike, stabilizacje pozycji oraz prace garda.
Wszystkich serdedznie zapraszamy. Umiejetnosci dydaktyczne naszych trenerow sa wrecz nieocenione.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nikt nie będzie dźwigni na siłę robił, ale będzie robił wogóle. a przy osłabionych kolanach chwila nieuwagi, nieostrożny ruch (walka to jest walka, wszyscy wiemy) i po ptokach.A co do dzwigni na nogi, to jak bedziesz z kims sparowal na treningu i powiesz, zeby sie z tym powstrzymal, to nikt nie bedzie ci ciagnal dzwigni na sile, zeby cie uszkodzic.
nie zcarujmy się, to niebezpieczne ustrojstwo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a kto jest trenerem MT w Alliance?Ale bez porownania dla mnie jest klasa trenerów jesli chodzi o MT.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wied jak to w koncu jest?W Bjj tak jak napisał COPACABANA nie ma dzwigni na nogi?Nie uczy sie poczatkujacych tego wlasnie?
Czy W LL jest bardzo duzo dzwigni na nogi?Tak gdzies wyczytalem,ze wlasnie to jest tez miedzy innymi roznica miedzy tymi stylami-wiecej w LL skupiaja sie na nogach.Jesli tak by bylo to ciezko mi by bylo jakby chlopaki na treningu trenowali nogi,a ja co wtedy?Jesli to by bylo sporadyczne to ok,ale jesli nie to lipa.
Juz zglupialem..
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
zawodowiec
- Ponad rok temu
-
czarne gi korala
- Ponad rok temu
-
KS Pretorian