Siłownia i SW w jeden dzień
Napisano Ponad rok temu
wtorek: siłownia
środa: siłownia+jj
czwartek: nic
piątek: siłownia+jj
sobota i niedziela: basen/nic
Czy ćwicząc w ten sposób osiągnę na siłowni pożądany efekt czy wszystko co zrobię na siłowni wieczorem spale na treningu? Jakie ewentualnie suplementy powinienem stosować?
Ważę 65 kg i mam 182 cm wzrostu. Mój cel to przyrost masy i siły ale nie chce rezygnować z SW.
Pozdro!
Napisano Ponad rok temu
pon JJ
wt silka
sr JJ
czw
pt JJ
sob silka
nie
przynajmniej na poczatku 2 razy w tygodniu silka powinna styknac
nie mozesz przesadzac z intensywnoscia treningow bo organizm nie bedzie nadazal z regeneracja i nie bedziesz mial efektow
zacznij od treningu obwodowego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli nie masz mozliwośc odizolowac siłowni od SW to staraj się aby treningi dzieliło przynajmniej 6-8 h, i jesli chcesz cos osiągnąc, mając tu na względzie przede wszystkim przyrost masy, to niezbędna będzie dieta i suplementacja. Jak wspomniałeś BCAA bezpośrednio po treningu, popijając najlepiej carbo, do tego glutamina i jakiś gainer. Możesz też bawic się kreatyną... przy takich treningach daje jak najbardziej pozytywne efekty. Przyrost siły, masy i wytrzymałości. Dużo snu, przynajmniej kilka dni na regeneracje i powinno byc dobrze.I jedno i drugie jest dla mnie tak samo ważne. Koniecznie muszę to jakoś rozłożyć czy da się to jakoś pogodzić w jednym dniu? Może jakieś szybko wchłanialne białko albo bcaa coś pomoże?
Napisano Ponad rok temu
Ja zalecałbym taki plan treningowy (tygodniowy):
pon. - jj
wto. - siłownia
śro. - wolne
czw. - jj
pią. - siłownia
sob. - wolne
nie. - jogging
Ps. też zależy jakiego treningu na siłowni oczekujesz (Masa, rzeźba, siła) w twoim przypadku to napewno chodzi o mase
Bieganie zapewni ci większą wytrzymałość, i kondycje która ci się napewno przyda w obu dyscyplinach.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pierwsze słysze aby jogging przydał się na siłownie podczas cyklu na mase... Co do SW to owszem, poprawi kondycje w jakimś stopniu, ale nie wytrzymałośc. Wytrzymałośc to zwiększają interwały a nie jesienna przebieżkaBieganie zapewni ci większą wytrzymałość, i kondycje która ci się napewno przyda w obu dyscyplinach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A do autora - wysil się trochę i poszukaj, w sieci planów jest bardzo dużo.
I zacznij jeść.
Brykol- glutamina = strata kasy, BCAA = strata kasy, gainer = strata kasy.
Niech zacznie jeść, ułoży dietę, 5 posiłków i kupi co najwyżej WPC. Samo żarcie ~ 300 zł miesięcznie!!!
Kreatyna - też zły pomysł :? :roll: Gość nie ma stażu, diety, doświadczenia po co mu kreatyna? Tylko się zmarnuje.
Napisano Ponad rok temu
- najpierw trening techniczny ( w twoim przypadku JJ ) a później trening siłowy. Odwrotnie może się to negatywnie odbić na postępach w JJ, po prostu nie będziesz miał siły i precyzji na treningach.
Napisano Ponad rok temu
Ja zrobiłbym:
pon JJ
wt silka
sr JJ
czw silka
pt JJ
sob silka
nie
bo w trzy dni siłowni idealnie wyrabiam plan na wszystkie partie. Nie wiem jak Ty ćwiczysz, ale 2 razy w tygodniu może wystarczyć.
Powerlifter ma rację. Po pierwsze DIETA. Musisz dostarczyć organizmowi dużo pożywnego jedzonka. Odpowiednia ilość białka i dodatni bilans kaloryczny. Wagę masz, nie ukrywam, fatalną, ale dasz sobie radę. Ja przy wcale nie rewelacyjnej diecie przybierałem kg na miesiąc. Poza tym odpowiednia regeneracja. Dużo snu, nie męczyć się poza trenigami. Złota kulturystyczna zasada: nie musisz biec - idź, nie musisz iść - stój. nie musisz stać - usiądź, ne musisz siedzieć - połóż się . Suplementy na razie nie powinny Cię interesować, zresztą szkoda pieniędzy. Kretę odpuść. Dobre będzie proste białko, może carbo przy SW.
Rośnij stary, bo jak będziesz jeszcze chudszy to staniesz się przezroczysty. :-)
Powodzenia!
PS:Skorzystaj z Internetu i poszukaj sobie czegoś na interesujący Cię temat. Nie licz, że wszystko dostaniesz na tacy. Trochę wysiłku.
Napisano Ponad rok temu
Brykol- glutamina = strata kasy, BCAA = strata kasy, gainer = strata kasy.
Niech zacznie jeść, ułoży dietę, 5 posiłków i kupi co najwyżej WPC. Samo żarcie ~ 300 zł miesięcznie!!!
Mówisz że gainer to strata kasy ale w sumie nie bardzo widzę inne wyjście gdy np również ciągnąłem i będę ciągnął równocześnie sw i siłkę. Do tego dochodzi fakt że sporo czasu spędzam na uczelni i nie mam kiedy przygotować sobie np żarcia pomiędzy wczesnym śniadaniem a późnym obiadem.
Wydaje mi się że gainer jest tutaj idealny.
Bo zależy mi na początek na masie, więc potrzebne jest i białko i węglowodany.
Napisano Ponad rok temu
wez mnie nie rozsmieszaj... do tego dochodzi fakt że sporo czasu spędzam na uczelni i nie mam kiedy przygotować sobie np żarcia pomiędzy wczesnym śniadaniem a późnym obiadem ...
ugotowany ryz + twarog + mikser + jakies dodatki dla smaku ( konfitury, polewa czekoladowa, po prostu kto co lubi ) = mega pozywna papka ktora sobie zabierasz w pojemniczku na uczelnie i szamiesz w przerwach
przygotowanie tego zabiera smiesznie mala ilosc czasu a jest to prawdziwa bomba kaloryczna
wiec prosze nie mow ze sie nie da bo po prostu jest to sprawa tylko i wylacznie zaradnosci
Napisano Ponad rok temu
Biorąc pod uwagę że ryż na zmianę z makaronem to podstawa moich obiadów
Napisano Ponad rok temu
Najleprze podczas regenaracji są węglowadany.
Skąd czerpiesz takie rewelacje? Białko, nie węglowodany.
Mówisz że gainer to strata kasy ale w sumie nie bardzo widzę inne wyjście gdy np również ciągnąłem i będę ciągnął równocześnie sw i siłkę. Do tego dochodzi fakt że sporo czasu spędzam na uczelni i nie mam kiedy przygotować sobie np żarcia pomiędzy wczesnym śniadaniem a późnym obiadem.
Wydaje mi się że gainer jest tutaj idealny.
Bo zależy mi na początek na masie, więc potrzebne jest i białko i węglowodany.
Sprawdź sobie co ma gainer w składzie i żebyś kiedyś nie żałował tego buzowania insuliny. Organizm podziękuje Ci za jedzenie, za gainera raczej nie
NIE MASZ CZASU NA ŻARCIE = ZAPOMNIJ O PRZYROSTACH Taka prawda.
Można przygotować i nosić jedzenie.
Lepiej wyjdziesz od gainera na
Płatkach kukurydzianych
Płatkach owsianych
Jogurtach
Bananach
do tego dorzucasz WPC i masz jako tako posiłek.
Poza tym możesz jeść kurczaka, ryż w przygotowanych porcjach.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Da rade polaczyc?
- Ponad rok temu
-
ból łydek
- Ponad rok temu
-
Pas wyszczuplający - co o nim myślicie
- Ponad rok temu