Wywiad z Markiem Piechotką
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
Camelkie
Napisano Ponad rok temu
A tak a propos - na filmie p. Marek wygląda na nieco zestresowanego - czy to jego naturalny sposób bycia, czy też efekt nagrania?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Uczniom pogratulowac i pozazdroscic nauczyciela.
Przepasc miedzy np. widzianym przeze mnie ostatnio 20 kilkuletnim "mistrzem" VT co opowiadal jak to pokona kazdego mistrza boksu a p. Piechotka niewyobrazalna.
Napisano Ponad rok temu
p. Marek na codzień jest bardzo wyluzowany
To wszystko przez to, że tak cicho mówiłeś
Ukyo, dawaj ten film z VT - nie bądź zgred, daj się pośmiać
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W sumie nawet wkleję - dla kontrastu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Uwaga - trzeba mieć wtyczkę do Real Playera.
Przynajmniej nie będzie, że w tym wątku tylko Markowi słodzimy i nic się nie dzieje
Napisano Ponad rok temu
Sam nie wiem jakby wyglądał mój wywiad z 10 lat temu....... :wink: Ale zycie uczy pokory we wszystkim co robimy. Bardzo się cieszę, że są ludzie którzy myślą podobnie jak ja. Dzięki za zrozumienie
p.s
Krzysiu ja zawsze cicho mówię :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Abstrahując od treści, zawsze mnie zastanawiało, a nawet dziwiło - jak można być instruktorem - sifu, mając dwadzieścia parę lat? Oczywiście wiek niczego nie przekreśla, ale zawsze wydawało mi się, że SW to taka dyscyplina życia, która wymaga nie tylko sprawności fizycznej, ale także pewnego rodzaju doświadczenia i dojrzałości żyyicowej, o którą trudno w tak młodym wieku.
Kwestia osobowości jak sądzę.
Miałem do czynienia z kilkoma instruktorami w wieku dwudziestu paru lat. Bywali różni. I tacy, co zupełnie się do tego nie nadawali i tacy, których oceniam wyżej od starszych i bardziej teoretycznie doświadczonych.
Jak ktoś ma odpowiednio poukładane w głowie, to nie zdarza mu się mieć ambicjonalnych jazd na zajechanie grupy, albo tendencji do pokazywania "kto tu rządzi" mimo, że jest np. czynnym zawodnikiem.
Ja w ogóle uważam, że do prowadzenia jakichkolwiek zajęć trzeba się urodzić, bo mieć talent do przekazywania wiedzy jest rzadszy niż do bycia zawodnikiem. Oczywiście, trzeba to rozwinąć potem, ale uczyć da się spokojnie, nawet w tak młodym wieku.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak sie zastanawiam od jakiegos czasu czy nie podjac treningow WuShu
Przypadkiem nie wie ktos czy jest jakas sekcja w Toruniu ?
Bo jak nie to do ojca dyrektora bede musial chodzic na chorek a jednak wolabym na WuShu ^^
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fajny wywiad...
Napisano Ponad rok temu
PS. Podobają mi się klipy z zawodów modliszki, szczególnie te 'rzutowe'.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Filmiki - taijiquan w teorii i praktyce
- Ponad rok temu
-
ubranko
- Ponad rok temu
-
szkoły na terenie poznania
- Ponad rok temu
-
Wakacyjny trening
- Ponad rok temu
-
Filmy Instruktażowe
- Ponad rok temu
-
choy li fut
- Ponad rok temu
-
gdzie w krakowie mozna trenowac tai-chi?
- Ponad rok temu
-
Choy lee Fut
- Ponad rok temu
-
Qinna w parterze
- Ponad rok temu
-
Lushi jiegou - klipy
- Ponad rok temu