BUDOSAI Karate 2007
Napisano Ponad rok temu
dla zainteresowanych karate przesyłam info o ciekawym spotkaniu kilku mistrzów
karate z mistrzami z Chin na Budosai 2007 w Anglii (Bisham Abey)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
sądzę, że dla wielu może to być ciekawostka, tym bardziej, że będzie kontynuacja tematu...
a nawet przyjazd kogoś z tej ekipy do Polski.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Na wrzesień 2008r planowana zaś jest wizyta M. Higaonna Sensei.
Pozdrawiam i czekam na ... "cdn".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gaweł w tym roku byli w Polsce Takashi Azuma , Francisco Filho , Tadashi Nakamura , Leonardo Voinescu to są prawdziwi mistrzowie tam mogłeś jechać , napewno dużo praktycznych żeczy w walce byś od nich się nauczył. Każdy z tych mistrzów stoczył wiele ciężkich walk .
wspaniale, dziękujemy za informację. Ci tu to nieprawdziwi mistrzowie, wiem już... Oświeciłeś mnie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Karate które ćwiczę (Okinawa Karate) traktuję jako sztukę SAMOOBRONY, a do tego cała hisotria z zawodami, walkami, turniejami itd nie jest niezbędna.
Dojo Kumite, czy nasze Iri Kumi traktuję jako niezbędny element treningu, ale nie uważam, że prawdziwe karate to tylko takie, gdzie trzeba sprawdzać swoje umiejętności na turniejach.
Karate jest bardzo szerokim pojęciem (pomijam jego głębię), a zawężanie go jedynie do pojęcia walki sportowej trąci mi zwykłym ograniczeniem...
Napisano Ponad rok temu
A ci mistrzowie o których mówisz nic w walce nie udowodnili .
Nie musieli udowadniać.
Widzisz, żaden z nich nie kwestionuje osiągnięć sportowych tych o których ty piszesz, a założę się, że ci o których piszesz nie kwestionowali by umiejętności w karate mistrzów będących na seminarium.
Musisz się chłopcze pokory troszkę nauczyć.
Napisano Ponad rok temu
no..no... :-)
nie zdawałem sobie sprawy, że ćwiczyłem i widziałem nieprawdziwych mistrzów...
I nie spodziewałem się, że podając info o Budosai. sprawię komuś przykrość...
Niemniej, jestem zadowolony, że było mi dane zobaczyć ludzi, którzy bez wątpienia znają się na tym co robią, niekoniecznie demonstrując to w walkach.... ale to moje skromne zdanie.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wyobraś sobie, że np. z takim Kubotą to Oyama się przyjaźnił i bywało, że ćwiczyli razem.
A wiesz co Oyama pisał o Funakoshim?? Jak nie to poszukaj
Napisano Ponad rok temu
Jakoś panie Eryku brakowało mi na tym seminarium Steve Arneil , bez wątpienia największej legendy karate , oraz fightera w Wielkiej Brytanii. Co do wypowiedzi Lasera , ja nie był bym taki pewien czy mistrzowie których ja przytoczyłem aż tak cenią umiejętności mistrzów będacych na seminarium.
A kto to jest Steve Arneil - bo jak na "bez watpienia najwieksza legende karate" nigdy o nim nie slyszalem? :roll: Natomiast jestem pewien ze kazdy wie kto to jest Morio Higaonna.
Napisano Ponad rok temu
tym niemniej kiedy słyszę lub czytam: "największa legenda", " jedyny prawdziwy", "największy mistrz" to rzygać mi się chce
ciekawe, ale ci faktycznie wielcy są zazwyczaj bardzo skromni, gorzej jest z tymi którym wydaje się to i owo...
zwykle to oni robią wokół wiele szumu, ale jak mówi przysłowie: krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czy chcesz zaliczyć 30 dniowy odpoczynek od VB?
Napisano Ponad rok temu
intos
czy chcesz zaliczyć 30 dniowy odpoczynek od VB?
A za co ma dostac tego bana?Za to ze poleca seminaria z mistrzami styli kontaktowych?
Bez urazy ,ale w tym dziale pewne osoby wiele razy atakowaly osoby z innych styli i inne style karate i jakos wtedy nie reagowales ,a za taka duperele juz straszysz banami.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak jeden z użytkowników wortalu nie tak dawno przejechał się po shihanie Dyduchu to nie byłeś taki zdecydowany. Nie podjąłeś żadnych działań tylko schowałeś temat.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Prośba o zdjęcia
- Ponad rok temu
-
Kumite w waszej sekcji
- Ponad rok temu
-
Gasshuku 2007-karate tradycyjne
- Ponad rok temu
-
9 Otwarte Mistrzostwa Świata (IKO 2/WKO)
- Ponad rok temu
-
WSKA SHOTOKAN KARATE CHAMPIONSHIP BYDGOSZCZ 22-23.09.2007
- Ponad rok temu
-
POTRZEBNA HISTORIA KARATE !!!
- Ponad rok temu
-
Książka: Droga karate
- Ponad rok temu
-
KATA SOKI !