raczej chodzi mu o to ze na zadnym bardziej powszechnie znanym stylu walki nie cwiczy sie tak kopniec...przez "tak kopniec" mam namysli (jak na wtf) = kazdy trening ...ciagle nogi tylko nogi nogi nogi nogi...
dokładnie tak, matkd. zresztą na itf jest podobnie. nogo, nogi, czasami ręce, nogi...Wink każdy, kto pochodzil na tkd, to rozumie.
To teraz dlaczego Taekwndo tak zajebiście wypadło w sile uderzenia skoro główny nacisk jest na nogi a ręce są jako dodatek
Nie styl i sztuka walki sie liczy tylko osoba która ja trenuje. U nas w karate też jest kopnięcie ushirogeri (to co zrobił taekwondzista) i jest ono silniejsze niż jocko gerii (to co zrobił karateka) ale ten jednak wybrał jocko gerii a czemu?? Bo mu kazali!! Jestem ciekaw dlaczego nie pokazali tajskiego boksera?? Przecież techniki ręczne wykonywane w boksie , kick boxingu i Muay Thai są bardzo zbliżone do siebie!!
Nie ma sensu porównywać który styl ma najsilniejsze uderzenie, można tylko porównywać który z tych kolesi najsilniej pierdzielnoł i wygląda na to ,że Steve Petramale miał najsilniejsze uderzenie spośród tych wszystkich kolesi. Nie wspomnę już o tym ,że jest 2 razy większy niż chińczyk od kung-fu.