Porównanie siły uderzenia pięscią przedstawicieli różnych SW.
Ciekaw jestem opinii. (moje taekwon-do prawie wygrało
 )
  )

Napisano Ponad rok temu
 )
  )

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ciekawy temat. Co do pierwszego pomiaru, wynik dla mnie nie jest w sumie zaskakujący - bokser odbiera zasłużony tytuł najsilniejszego pięściarza. Co do kopnięc - stawiałbym raczej na tkd, to kolanko taja silniejsze od pólobrotówki tkdoki wydawało mi się trochę naciągane, ale niech będzie :wink: .

Napisano Ponad rok temu
kolanko taja silniejsze od pólobrotówki tkdoki wydawało mi się trochę naciągane, ale niech będzie :wink: .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
E, to jest akurat logiczne. Gdyby Taj kopał samym kolanem, pewnie kopnięcie taekwondoki byłoby silniejsze, ale w momencie, kiedy dodasz do tego siłę wynikającą z naciągnięcia za łeb można się spodziewać podobnego wyniku.

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
 . Dziwne porównanie, gdzie każdy z uderzających ma inne warunki fizyczne. Przecież ten facet z KF jest znacznie mniejszy od karateki, czy tkd.
 . Dziwne porównanie, gdzie każdy z uderzających ma inne warunki fizyczne. Przecież ten facet z KF jest znacznie mniejszy od karateki, czy tkd.

Napisano Ponad rok temu
niemożliwe, żeby było kolano było silniejsze w takiej sytuacji.
Chyba, że cel stawia zerowy opór i go odpowiednio przyspieszysz.

)
 )

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
 znowu - fizyk by wiedział hehe.
  znowu - fizyk by wiedział hehe. Napisano Ponad rok temu
skłaniałbym się do powyższej opinii, że wiarygodniejsza byłaby prezentacja tej samej (lub zblizonej "mechanicznie") techniki nożnej.
Napisano Ponad rok temu
wynika głównie z tego,który z zawodników ma większą parę w nogach,
który styl ma lepsze kopnięcia

Napisano Ponad rok temu
(ćwiczeniu, bo wg mojej wiedzy ta technika w TKD nei występuje - trzymanie za kark i uderzenie kolanem, jak w filmie).

Napisano Ponad rok temu
 ale gdy miałem okazję ćwiczyć to gdzieś indziej, wychodziło naturalnie za pierwszym razem i para była
  ale gdy miałem okazję ćwiczyć to gdzieś indziej, wychodziło naturalnie za pierwszym razem i para była   

Napisano Ponad rok temu
a nie wydaje Ci się, że to,
wynika głównie z tego,
który z zawodników ma większą parę w nogach,który styl ma lepsze kopnięcia

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook 
- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu

- Ponad rok temu