Nowy program o sztukach walki na History Chanell
Napisano Ponad rok temu
Kung Fu
Śmieszny odcinek. To, co robią mnisi z Shaolin jest godne pozazdroszczenia, ale z walką ma niewiele wspólnego. A ta bajka o 13 mnichach, którzy pokonali całą armię? Sanda natomiast spoko, szkoda tylko, że nie ma parteru ani troszeczkę. Ściągania głowy na kolano też nie zauważyłem. Ale takie podcięcia, jakie były pokazane, chciałbym dużo częściej oglądać w MMA.
Sambo
We wprowadzeniu wyglądało to tak, jakby mieli walczyć z Fedorem (specjalnie, oczywiście). A potem dostali jakiegoś młodziutkiego leszcza. Ciekawe, o co Fedorowi chodziło? W każdym razie odcinek fajny, oby takich więcej.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Do technik się już przyzwyczaiłem, że za dużo fikuśnych bajerów ale walka była do niczego.
Nie wiem czy to pokazówka czy tak słabego gościa znaleźli ale obstawiam pierwsze.
ps
jeśli chodzi o sambo to i tak tego nie przebiją, choć nie ma tu fikuśnych efektów etc.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bez sensu. Do tej pory w każdym odcinku była walka w takiej czy innej formie, nawet w przypadku kung fu. Tutaj po raz pierwszy mamy teatr. Zero oporu, zero walki. Mordercze kopnięcia w krocze albo wyrywanie cojones "szponem tygrysa", ciosy w oczy, łokcie w szyję, trochę naleciałości z kung fu, trochę z karate (w tym łamanie przedmiotów), egzamin na koniec zdany pomimo pozornego dostania w dupę... a wszystko tak, żeby wyglądało super brutalnie. No i co kilka zdań "it really works." :roll: Po raz pierwszy uważam, że straciłem czas oglądając ten odcinek.
Napisano Ponad rok temu
Starałem się, naprawdę się starałem obejrzeć całe ale pop pierwszej części na mmatv odrazu klikałem w pozostałe szukając "testu".
Sparring Billa był czerstwy ale przeciwnik Jason'a nooo nie powiem zaciekawił, był właściwie jedyną ciekawą postacią w całym odcinku.
Napisano Ponad rok temu
It gave us a window into the brutal world of real ninja fighting"
"Ninjutsu is a real martial art designed for killing"
Przeciwnicy: 13 i 15 dan, obydwaj Amerykanie.
Chyba czas znaleźć sobie nowy program do oglądania. Chociaż następne ma być taekwondo, więc może jeszcze jedną szansę dam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jedno ko i jedna kontuzja heheh, bez wątpienia mój uluniony odcinek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Teraz przynajmniej rozumiem chęć japońców w oglądaniu pojedynków mały vs duży, widok padającego Billa był poprostu świetny
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Miłego oglądania :-)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
nowa książa o Bruce Lee!!