Do Kenjiro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak dla mnie - wystarczy...
Napisano Ponad rok temu
EDIT
No, teraz już wiem
Napisano Ponad rok temu
pozdro
ps. praktykow nie ma, psia mac. i to mowi gosc ktory sparuje z jakas gabkowa atrapa choc z drugiej strony to strach taka gabka dostac po twarzy. wiadomo co z nia ktos robil pod prysznicem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
edit: Jezeli uwazasz ze praktykiem czyni kogos sposob jego treningu czy narzedzi sparingowych to z mojej strony EOT.
Napisano Ponad rok temu
Tutaj niema praktykow - ale w sparingu wystarczy. Im dalej zglebiasz temat walki czy to bronia czy to bez broni odkrywasz ze jak w boksie czy judo nie ma potrzeby uzywania 100 technik. Skupiasz na tych co umiesz najlepiej robic i pod nie przygotowujesz motoryke. Zeby je robic silniej szybciej i w odpowiednim czasie
chodzilo mi o praktyke treningowa a nie uliczna bo mnie potrzeba 10 technik z nozem no ale to rzecz gustu
a praktykow to fakt ze tutaj nie ma siedza albo nie maja czasu na siedzenie przed netem tylko zarabiaja forse
Napisano Ponad rok temu
Wielu z Nas bawi sie/cwiczy nozem, w mniejszym lub wiekszym stopniu. Niektorzy oceniaja co jest bardziej lub mniej skuteczne.
Wedlug mnie nie ma obrony przed nozem - i ten "prawdziwy praktykant" jesli bedzie chcial zabic nozem to i tak to zrobi. Bawiac sie w fma (w mniejszym stopniu nozem) mialem mozliwosc wziecia udzialu w zajeciach z filipinczykiem Batalla - jak dotad on pokazal (dla mnie najbardziej przekonujaco) na czym polega tak i obrona, gdy pojawia sie noz. Sam pochodzi z rejonu, gdzie od wczesnych lat biegal sie z kosa. To tylko takie moje 3 grosze... Na temat noza i rzeczy z tym zwiazanych staram sie nie wypowiadac ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to w SBG nie cwiczą z nozem?odeszliście od tematu Panowie, pytanie było o broń z SBG. SMAC to tylko i wyłącznie pałki i to z interpretacją właśnie jako broń obuchowa a nie sieczna i nie ma nic wspólnego z nożem...
a co to za 5 technik "na krzyz"? moze jakies blizsze szczegoly ?
Napisano Ponad rok temu
Ja tylko widziałem fragmenty seminarium poświęconemu SMAC-owi, więc ciężko mi się wypowiadać co do szczegółów, ale wygląda to tak, że jest ćwiczone tylko largo i to mocno okrojone....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
World Championships Cacoy Doce Pares -JAKARTA 2007
- Ponad rok temu
-
Druga Runda Turnieju Estokada - Sparingi
- Ponad rok temu
-
Hay, przyjaciele FMA - chcecie materiał oglądaniowy?
- Ponad rok temu
-
Palcat, szabla i łuk I Runda Mistrzostw Polski Estokada
- Ponad rok temu
-
Doce Pares Eskrima - Londyn
- Ponad rok temu
-
PAUL VUNAK - DUMOG, TRAPPING I INNE
- Ponad rok temu
-
Dos Cortes - Kraków