Książki o samoobronie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie chodziło mi dokładnie o coś takiego. Będę zdawać egzaminy na licencję ochroniarza i potrzebuję jakichś książek.
no to inna bajka bo tu chodzi o techniki interwencyjne i to jeszcze nie tyle skuteczne co prawem dozwolone
odezwij się do mnie na priva ( ja ma II stopnia)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy można się takich rzeczy nauczyć z książek i na tym bazując zdać jakiś egzamin? 8O
Nie sądzę...
Napisano Ponad rok temu
Ale dlatego ze tam jest napisane coś wartościowego czy po prostu nie ma innej?
Przeczytałeś ją Schtruntz?
Napisano Ponad rok temu
Jest świetna....A tak na temat to , ta książka o samoobronie jest niezła?
Nie ma dużo pozycji na rynku - ale ta traktuje kompleksowo samoobronę - jak sie zachoawć, by nie dopuścić do ataku, jak sie bronić, podzial na niebezpieczeństwa... Polecam - tą książkę każdy powinien mieć w domu.
Napisano Ponad rok temu
warto poczytać.
z ksiązki się nie nauczysz technik ale jak już trenujesz to do egzaminu na licencję ochrony są inne techniki i może chodzi o to by się zapoznać z wykazem które trzeba zaliczyć a których lepiej nie pokazywać (bo mogą być zbyt skuteczne )
Napisano Ponad rok temu
nie bardzo rozumiem ... ale nie musisz tłumaczyć....z ksiązki się nie nauczysz technik ale jak już trenujesz to do egzaminu na licencję ochrony są inne techniki i może chodzi o to by się zapoznać z wykazem które trzeba zaliczyć a których lepiej nie pokazywać (bo mogą być zbyt skuteczne )
" Ja tez ma II stopnia"
Książke przeczytałem i zastanawiam się ilu facetów ją przeczytało i po co?
Napisano Ponad rok temu
Tak.Przeczytałeś ją Schtruntz?
Po co? By zaspokoić ciekawość co do treści, w końcu tyle razy była przytaczana na Budo, że nie wypadało tego nie znać Spodobała mi się podejście do tematu i racjonalne uzasadnienia tez tam przedstawionych, to, że samoobrona kobiet nie zaczyna się i nie kończy na technicznych aspektach kopnięcia w jaja agresora.
Napisano Ponad rok temu
Tak.
Przeczytałeś ją Schtruntz?
Po co? By zaspokoić ciekawość co do treści, w końcu tyle razy była przytaczana na Budo, że nie wypadało tego nie znać Spodobała mi się podejście do tematu i racjonalne uzasadnienia tez tam przedstawionych, to, że samoobrona kobiet nie zaczyna się i nie kończy na technicznych aspektach kopnięcia w jaja agresora.
zgadzam się w 100%. Nic nie trzeba dodawać...
Proponuje abyśmy przeszli do omawiania kolejnej książki... :roll: :wink:
Napisano Ponad rok temu
... to, że samoobrona kobiet nie zaczyna się i nie kończy na technicznych aspektach kopnięcia w jaja agresora.
Tylko na forach internetowych można przeczytać opinie niektórych, że się zaczyna i kończy. Zaden instruktor (a miałam do czynienia z wieloma) tak nie powie.
Napisano Ponad rok temu
a chodziło mi o licencję II stopnia ochrony fizycznej (czyli zawałam podobny egzamin co autorka tematu - czasem prowadzę zajęcia przygotowujące do egzaminu)
Napisano Ponad rok temu
Książke przeczytałem i zastanawiam się ilu facetów ją przeczytało i po co?
Zapewne wielu.. Wiele opisanych sytuacji czy sposobow działa niezależnie od płci...
A moim powodem było także zainteresowanie sprawami SK i chcąc kobietom dać coś do czytania musiałem sprawdzić co tam jest napisane...
Napisano Ponad rok temu
nie martw się ... to sie zdarzaAkutosoto ja nie jestem facetem
a chodziło mi o licencję II stopnia ochrony fizycznej (czyli zawałam podobny egzamin co autorka tematu - czasem prowadzę zajęcia przygotowujące do egzaminu)
I nie przestawaj!!! gdyby było w Polsce 100 kobiet takich jak np. Renata Fedorenko...:wink:
w dziale takim jak ten opowiadalibyśmy sobie kawały...
Napisano Ponad rok temu
Tylko na forach internetowych można przeczytać opinie niektórych, że się zaczyna i kończy. Zaden instruktor (a miałam do czynienia z wieloma) tak nie powie.
Oj , a tu jest paru..
Niestety masz 100% racje !!!!!
miałeś szczęście spotykając się z wieloma instruktorami ja spotkałem niewielu ...
wielu za to spotkałem kosmitów...
Szkoda tylko że , większość nie potrafi ich odróżnić tak jak ja...
A moim powodem było także zainteresowanie sprawami SK i chcąc kobietom dać coś do czytania musiałem sprawdzić co tam jest napisane...
Postawa godna naśladowania 8) edukacja kobiet to podstawa... a sprawdziłeś ile z nich przeczytało?
Napisano Ponad rok temu
Nie... Nic na siłę... Poradziłem, żeby przeczytały, dałem narzędzie a reszta to ich sprawa...Postawa godna naśladowania 8) edukacja kobiet to podstawa... a sprawdziłeś ile z nich przeczytało?
Aczkolwiek sądzę, że tylko z 50% przeczytało(próba czteroosobowa jak do tej pory)
Napisano Ponad rok temu
I nie przestawaj!!! gdyby było w Polsce 100 kobiet takich jak np. Renata Fedorenko...:wink:
w dziale takim jak ten opowiadalibyśmy sobie kawały...
ale ja to coś CKM ostatnio jestem to wyżej to:
a) taki żart
złośliwa uwaga o RF
c) komplement dla RF ??
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
dziewczyna lepsza od faceta
- Ponad rok temu
-