Prosze o ocene tej sekcji TKD we WRoclawiu
Napisano Ponad rok temu
PS. W 2001 roku prawie wszyscy najlepsi zawodnicy przeszli z WAT do WSKT i jakość „zapadły parkiet” im nie przeszkadzał, odpowiedz sobie, dlaczego tak zrobili.....
PS2. Podobna opinia kiedyś wyszła od Ciebie na temat seminarium z Mistrzem Tranem choć nigdy na nim nie byłeś.
Napisano Ponad rok temu
Jakoś do tej pory unikaliśmy tutaj pyskówek, wiec może niech one zostaną dla kolegów z innych SW
Napisano Ponad rok temu
moze i nie jestesmy partnerami do dyskusji. ale nie dziw sie takim czy innym reakcjom, nagle sie zjawiajac, bez przedstawienia czy przywitania i wyrazajac swoje zdanie ex cathedra.
mozesz nawet znac pore o jakiej wracam do domu albo klade sie spac. nie przeraza mnie to. ja nie wiem kim jestes, ale jezeli wymagasz spejalnego traktowania albo wielkiego szacunku, to wiedz, ze maska anonimowosci na publicznym forum zdecydowanie temu nie sprzyja.
i to by bylo na tyle.
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej przyjść poćwiczyć i samemu ocenić. W końcu trener WSKT mimo iż 5 dan to wychowanek trenera WAT Wrocław.
Koło się zamyka.
Napisano Ponad rok temu
Pamietajcie, ze oprocz poziomu nauczania, metody treningow liczy sie rowniez atmosfera. Przynajmniej dla mnie. Ot dlaczego, do niektorych klubow nigdy juz nie zajrze [ chodzi mi o BJJ ]. Podkreslam , że nie mowie o waszych sekcjach. Jedyne czego moge zalowac to to, ze 6 lat temu bedac w WAT nie podjalem decyzji o trenowaniu tej SW:) No coz, poszedlem w innym kierunku i w sumie to nie narzekam. A wy nie musicie sie klocic oba kluby sa super.
PS Ostatnia rzecza na ktora bym zwrocil uwage jest wlasnie podloga, chyba ze drzazgi by mi wchodzily w stopy
Napisano Ponad rok temu
Zniechęcił mnie kiedyś wypowiedziom (on chyba wie, o co chodzi), więc zareagowałem trochę zbyt agresywnie.
W tym wszystkim ważne jest tylko jedno – trzeba trenować, nieważne gdzie i nieważne co, byle się ruszać dla zdrowia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale do tematu. Widziałem na własne oczy jak zawodnicy z GTF z czerwonymi i czarnymi paskami ubierali w ITF białe pasy i ledwo zdawali na 9cup. Nie chcę podawć nazwisk. A byli to swego czasu najlepsi zawodnicy wrocławskiego GTF.
Co do atmosfery w klubie nie wypowiadam się, może i jest super, ale tak napisze każdy wkręcony o swoim trenerze i klubie.
Może wywołam huragan, ale: wszystko polecam ale tylko nie GTF.
Napisano Ponad rok temu
dr Pytalski, bardzo dobrze napisał, że każdy swojego trenera będzie chwalił. Może to być super osoba, no ale... wiesz jak trudno jest ocenić kogoś kto sam zakłada federacje i nadaje sobie 10 dany Dlatego wlasnie chcialem zasiegnac opinii forumowiczow.
A tak w ogóle, to jest we Wroc taka sekcja , w której prowadzi się treningi na wakacjach?
Napisano Ponad rok temu
Ale do tematu. Widziałem na własne oczy jak zawodnicy z GTF z czerwonymi i czarnymi paskami ubierali w ITF białe pasy i ledwo zdawali na 9cup. Nie chcę podawć nazwisk. A byli to swego czasu najlepsi zawodnicy wrocławskiego GTF.
Ale z drugiej strony - o ile wiem, jedna z czołowych zawodniczek WSKT wywodzi sie właśnie z WKDSW ;-) A swoją szosą, ciekaw jestem, kto miał takie problemy ze zdaniem na 9. kup ITF i z czym miał największe problemy. Może być na PW.
Może wywołam huragan, ale: wszystko polecam ale tylko nie GTF.
Pisałem o tym nie raz, ale dla uściślenia terminologii i żeby śp. Park Jung Tae się w grobie nie przewracał - pisanie o klubach PFT czy PUT jako o GTF to najdelikatniej mówiąc spore uproszczenie, jako że znakomita większość z nich nie ćwiczy układów GTF, nie występuje w zawodach GTF oraz nie wydaje certyfikatów GTF. Wojtek Dolny też karierę tam skończył na 5. dan i od lat wyżej nie zdawał. Chyba jedynym klubem w Polsce naprawdę związanym z GTF jest OKT Opole - przynajmniej jeżdżą na międzynarodowe zawody GTF.
Gwoli drugiego wyjaśnienia - mnie też nie podoba się wyszczególnianie kilkunastu stopni mistrzowskich, ale... tak naprawdę są to stopnie w 3 stylach. Taekwondo, shaolin kempo, karate tsunami. Wszystkie te rozmaite stopnie w taekwondo są albo potwierdzeniami uprzedniego stopnia w innej organizacji, albo tez wyższym stopniem na podstawie wcześniejszego zdobytego gdzie indziej. Nie należy sądzić, aby W. Dolny zdawał od białego pasa w 5 federacjach... Zaznaczam - nie wnikam tu w oceny techniczne typu należy się czy nie należy, nie moja działka (aczkolwiek o 8. danie PFDSzW zdanie mam wyrobione i zna je również sam zainteresowany, z którym stoczyłem na ten temat bardzo interesującą i wyważona dyskusję, po której pozostaliśmy przy swoich punktach widzenia...).
Napisano Ponad rok temu
Jak można szczycić się umiejętnościami i stopniami w sztukach walki, w których zdobyło się stopnie poprzez wysyłanie kaset video?
Ile pracy włożyłeś, aby przed komisją uzyskać swój 4 dan (nie wiem, co masz teraz, więc jak zaniżyłem to przepraszam), a ile trzeba żeby uzyskać go po układach? Mogę się mylić, ale Pan Dolny zakończył swoje egzaminy na 5, może 6 a resztę otrzymał, bo jest "fajny"?
Zresztą po zastanowieniu, co mnie to obchodzi. Zawsze liczyła się dla mnie metodyka prowadzonych zająć i skuteczność treningu aplikowanego mi przez instruktorów.
A ponieważ widziałem skutki Jego treningów, miałem przyjemność nawet powalczyć z Jego zawodnikami mam swoje wyrobione zdanie.
PS. Jak można cenić czarny pas w GTF jeżeli wiem że raz egzamin odbył się w pociągu? A egzaminatorem był właśnie ten Pan? Przegięcie.
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam się po części z Tobą Gizmo. Ale jaki można mieć szacunek dla stopnia (nie dla człowieka - ten dla Pana Dolnego mimo wszystko mam), jeżeli zdobywa stopnie mistrzowskie po uprzednim nadaniu ich przez grupkę przyjaciół?
Zgadzamy się całkowicie - ja bardzo dawno wyzbyłem sie szacunku dla stopni, boć to tylko papier, i gdybym miał zastanawiać się, który jest w porządku, a który nie, to głowa by mnie rozbolała. Szacunek dla człowieka, który sobie na to zapracuje, stopnie olać. Dlatego też podobnie jak Ciebie bawi mnie wypisywanie iluś tam stopni w 30 federacjach, ale przyjmuję do wiadomości, że komuś może to sprawiać przyjemność.
Ile pracy włożyłeś, aby przed komisją uzyskać swój 4 dan (nie wiem, co masz teraz, więc jak zaniżyłem to przepraszam), a ile trzeba żeby uzyskać go po układach? Mogę się mylić, ale Pan Dolny zakończył swoje egzaminy na 5, może 6 a resztę otrzymał, bo jest "fajny"?
No cóż, ja tez uważam, że za dużo i za szybko - ale sam fakt nadawania stopni to kwestia organizacyjna, w jednej federacji nadaje się dopiero od 7, w innych od 5 czy 6, w WTF trzeba nawet i na 9 zdawać - egzamin symboliczny, ale jest. Dlatego jeśli ktoś otrzymał stopień za wkład pracy w określonym odstępie czasowym od poprzedniego, i jeśli w danej federacji jest to ok i nie odbiega zbytnio od standardów czasowych "ogólnotaekwondowych" typu 7 dan w 2 lata od 6 - to mi to szczerze mówiąc wisi. Podobnie jak nie wzruszają mnie stopnie honorowe nadane w ogóle za zasługi, o ile powiesi się je na ścianie lub schowa do szuflady i nie reklamuje się nimi na prawo i lewo.
Zresztą po zastanowieniu, co mnie to obchodzi. Zawsze liczyła się dla mnie metodyka prowadzonych zająć i skuteczność treningu aplikowanego mi przez instruktorów.
A ponieważ widziałem skutki Jego treningów, miałem przyjemność nawet powalczyć z Jego zawodnikami mam swoje wyrobione zdanie.
I o to właśnie biega, zgadzam się na całej linii.
PS. Jak można cenić czarny pas w GTF jeżeli wiem że raz egzamin odbył się w pociągu? A egzaminatorem był właśnie ten Pan? Przegięcie.
Pewnie. Tylko że to chyba nie był egzamin GTF, a raczej PFT lub "starej" PUT...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
NORMALNIE NIE WIERZE W TE BREDNIE, KTORE WYPISUJESZ!! nIE WIESZ, ZE STOPNIE NA NAJWYZESZE DANY SA PRZYZNAWANE I NIE MA NA NIE EGZAMINU??!!!' CHYBA STRASZNIE CIE BODZIE, PANIE pYTALSKI ILOSC DANóW sahyuma Dolnego . nie wiem, po co ta dyskusja. Jkaby Sorge chcial po prostu trenowac, a nie deliberowac jak baba rozlazla, to by poszedl na trening i sam go ocenił. Po czynach go poznacie
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Hong Gil Dong
- Ponad rok temu
-
Haidong Kumdo - koreańczycy też mają swoje "kendo"
- Ponad rok temu
-
Logo tsd, tkd, hkd