Sambo
Napisano Ponad rok temu
Widze jednak , ze bacznie obsewujesz forum, bo od razu zuwazyles , ze wypowiadam sie na temat KM. Tak sie sklada ze mialem przyjemnosc poznac rozne autorytety w sportach , czy tez systemach walki i to , co mi sie w nich podobalo to skromnosc. Nawet w krytykowanym przez Ciebie BJJ ( mam namysli Roya Harrisa, Minotauro, Paive). Robia swoje i sa dalecy od dyskusji , czy tez krytykowania innych systemow( przynajmiej podczas , byc moza krotkich rozmow). To z reguly zakompleksieni uczniowie biora udzial w wirualnych duskusjach - co bylo pierwsze jajko , czy kura.
chociaz gdyby , nie tacy jak matador, to forum by pewnie dawno umarlo, a tak jest , co poczytac.
matador - naprawde szczerze pozdrawiam, a jestes z Wawy , to rozumiem ,ze Sambo trenujesz u P. Mendaka w Sambo System Polska ?
Napisano Ponad rok temu
to chociaz pociesz mnie BTW, kiedys podobno byly plany zalozenia sekcji w Poznaniu przez Sambo System Polska, ale legly w gruzach. Ciekawe czemu. W tak duzym miescie pewnie chetnych by sie sporo znalazlo.a co mam tobie napisać jak nie ma sekcji w poznaniu a jak była to tragiczna
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale zwrócili uwage na to że fighter może być równie skuteczny w parterze i stójce. Na walke składa się wiele różnych czynników i to że ktoś z kimś wygrał nie znaczy że jeden stylk jest skuteczniejszy od drugiego.
Napisano Ponad rok temu
Pociaszam ciebie że uniknąłeś treningów w tamtej sekcji sambo.
slyszalem wrecz ze ta sekcja to byla tragiczna a wyznacznikiem umiejetnosci walki bylo ponoc ilosc zrobionych pompek na piesciach
pytanko do Pinczera:
czy w poznaniu jest tylko sekcja bjj k. matuszczaka czy sa tez inne ?
Napisano Ponad rok temu
BJJ uczą ludzie od Aliance czyli LutaLivre, MMA Poznań (zdecydowanie odradzam), i jest jeszcze dwóch ludzi którzy coś tam robią, ale kontaktu nie pamiętam.pytanko do Pinczera:
czy w poznaniu jest tylko sekcja bjj k. matuszczaka czy sa tez inne ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie urazajac nikogo, slyszalem ze MMA poznan nie grzeszy wysokim poziomem.
dlaczego? czy to ta sekcja na jackowskiego?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zaorish a co mam tobie napisać jak nie ma sekcji w poznaniu a jak była to tragiczna. A tobie Matador przydałoby się żeby mama zwróciła ci uwagę jak się zwracasz do ludzi bo do gimnazjum się nie dostaniesz.
no i widzisz pinczer co narobiłeś! rodzice dobiero teraz pozwolili mi usiąść przy kompie!..za moje naganne zachowanie na forum:)
Napisano Ponad rok temu
Temat jest o sambo a nie o BJJ, ale widzę że masz jakąś fiksację na tym punkcie. Nigdzie nie napisałem że BJJ jest najlepsze to ty wypisujesz bzdury o tym że jest więcej rzutów niż w judo itd. Różnimy się tym że ty dywagujesz o rzeczach o których nie masz pojęcia a ja mówię o tym co wyniosłem z treningów. Jeszcze raz powtórzę zacznij ćwiczyć cokolwiek zamiast mędrkować.
pinczer,napisałes żebym zobaczył sobie " turniej w Moskwie gdzie Morais bardzo przeciętny BJJ-owiec przejechał po reprezentantach Sambo i sportowego i militarnego" ,a tym samym sugerujesz ,że bjj musi być tak bajecznie skuteczne iż nawet "przeciętny" bjjowiec może pokonywać sambistów ...a takie własnie stwiedzenia są u was - narwanych(często głęboko zakompleksionych) bjjowców takie dziecinnie głupiutkie ,a powinniście brać przykład z waszych mistrzów bjj przyjeżdżających na seminaria i uczyć sie w tej samej mierze technik bjj jak i skomności...bo z nią u was jest niestety bardzo,bardzo cienko.
Napisano Ponad rok temu
P.S. Matador napisz prosze co ćwiczysz/ćwiczyłeś?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dlugo sie bronisz przed sprowadzeniem do parteru ? cwiczycie w ochraniaczach ? parter z uderzeniami czy tylko grappling?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdro
ps. twoi kumple od bjj rzucaja cie uzywajac glownie wejsc w nogi czy tez wychodza im rzuty typu seoi nage czy goshi ?
Napisano Ponad rok temu
wykorzystanie otoczenia np. barkierki na moscie, drzew, slonce itp.
A jak wygląda to wykorzystanie słońca? Chodzi o ustawienie względem przeciwnika?
P.S. Ja się na terminologii nie znam ale z 2 razy zdarzyło się tak polecieć z klinczu. Ale i tak 90% to oklepane wejście w nogi wcale nie takie proste do obrony przy dobrym technicznie zawodniku.
Napisano Ponad rok temu
nie. bierzesz słońce i walisz po łbie.A jak wygląda to wykorzystanie słońca? Chodzi o ustawienie względem przeciwnika?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
GDZIE TRENOWAĆ COMBAT 56 POZNAN
- Ponad rok temu
-
kilka Pytań..
- Ponad rok temu
-
Filmy instruktażowe
- Ponad rok temu