"Zawodowiec" Andrzej Bryl
Napisano Ponad rok temu
W różnych formacjach różny jest nacisk na szkolenie w walce w wręcz...ale takie szkolenia były,są i będą! W różnych oddziałach Legii kładziony jest różny nacisk na wyszkolenie w walce wręcz,ale trenują tam walkę wręcz-m.in.opartą także na BJJ, podobnie jet w różnych oddziałach w USA.Co ciekawe armia us zatrudna na kontrakty szkoleniowe niektórych bardziej doświadczonych zawodników mma i vale tudo! Są opracowywane specjalne programy szkoleniowe oparte właśnie na mma i vale tudo a także na bjj ,a oprócz tego w jednostkach w których naucza się w/g takich programów-prowadzi się zajęcia także km! I to są fakty.
A tak przy okazji - R.Douieb został szkoleniowcem GIGN w zakresie krav maga bo wygrał przetarg na prowadzenie zajęć z walki wręcz dla tej fomacji żandarmerii,a nie tak jak reklamują niektórzy - że GIGN wybrało krav maga i R.Douieba na szkoleniowca bo krav maga jest najlepsza a R.Douieb taki dobry...
Napisano Ponad rok temu
z tego co wiem to systemów sie nie sprawdza w MMA tylko sztuki walki, ludzie do Bryla walczą w według reguł MMA.
System ma przygotować żołnierza a nie zawodnika , a to kompletnie rożne drogi
Zgadza się.
Ale trzeba też zaznaczyć ,że koncepcja prowadzenia zajęć przez Bryla jest delikatnie określając mocno chybiona ponieważ trudno bezpiecznie dla zdrowia wytrenować wydłubywanie oczu i rozdzieranie otworów fizjologicznych człowieka ,więc takie kretyńskie koncepcje treningu giną śmiercią naturalną. Połamany i porozdzierany żołnierz jest bezużyteczny dla armii ,a jedynie zwiększa koszty bezproduktywnego jego utrzymania i leczenia
Napisano Ponad rok temu
Moi kumple z Legii nie pracuja w kuchni i wiem od nich, ze walka wrecz to tylko hobby. Czytalem o zlonierzach USA cwiczcaych np. bjj. Wg mnie to tylko pewien rodzaj dyscyplinujacej ryzrywki, rodzaj wspolzawodnictwa, budowania teamu etc, sposob na ujscie energii z mlodych bykow, ktorych stloczono na malej powierzchni, bez rozrywek i kobiet - i poddano rezimowi - ot taka zdrowa alternatywa - wobec masturbacji i uzywkom.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam za szczerość -ale jest żałosne jest to gdy ktos pisze ,że zajęcia programowe w wojsku prowadzi się dla rozrywki.A walka wrecz nalezy do takich zajęć.I jeszcze raz podkreslam- częstotliwosć i intensywnośc takich zajęć jest uzalezniona od celów jakie leżą w zakresie dzialań okreslonych jednostek
Napisano Ponad rok temu
Nie prowadzi się treningów walki wręcz dla "budowania teamu" i umiejetności pracy zespołowej - kto tak pisze najwyrażniej nie na większego pojęcia o budowaniu w wojsku więzi i pracy zespołowej.
W wojsku większość rzeczy robi się dla budowania więzi i poczucia prznależności do teamu. Tą opinie opieram na podstawie tego co mi mówili ludzie którzy w wojsku są i byli(rodzina, kumple). Tak apropos Kubuś chyba był w wojsku i liczyłbym się z jego opinią. :wink:
Przepraszam za szczerość -ale jest żałosne jest to gdy ktos pisze ,że zajęcia programowe w wojsku prowadzi się dla rozrywki.A walka wrecz nalezy do takich zajęć.
Prosze. Zgadzam sie że jest programowa. Znajdź mi w wojsku jedną rzecz która NIE jest programowa :wink: . Ale do czego na współczesnym polu walki przydaje sie walka wręcz? Tylko konkretnie. Raczej do niczego i jest tylko pare wyjątków które potwierdzają tą regułe. I dla tego powstały combat'y okrojeone na maxa żeby coś tam bez broni potrafili zrobić. Jakby walke wręcz traktowano poważnie to ćwiczyli by więcej i bardziej konkretnie (dobry parter-BJJ, dobry stojak-MT itd.). A tak walka wręcz jako najmniej ważny aspekt walki jest zepchnięta na margines.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie chce mi sie juz spierac. Moze moi kumple sa w Legii... Warszawa. Musze jeszcze raz zapytac i uwaznie wysluchac:)
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
m3nn3l , jestes tak bardzo rozbrajający że nie skomentuję żadnego zdania z tego co napisałes ...mam nadzieje że mi to wybaczysz
Wybaczam :wink: . Ale miło by było usłyszeć argumenty jakieś w miare logiczne. Tak w kontekście tej rozmowy piszesz dużo na temat tego co jest w wojsku jakie co ma znaczenie itd. Na podstawie doświadczenia? Wiedzy ze stron internetowych? Własnego widzimisię? Wybacz nie trawie tego typu argumentacji :wink: . Rozumiem że coś tam jest napisane w internecie że ci się uczą KM a tamci BJJ a jeszcze inni czegoś tam itd. I ja tego nie neguje. Tylko że żadnemu żołnierzowi to się na wojnie nie przyda. Przyda się jak straci broń? Jak straci broń to zarobi w czoło od kogoś kto swojej broni nie stracij. Twierdzisz inaczej - udowodnij :wink: . I tak to jest sprzeczka 2 laików, którym się wydaje że coś wiedzą. No chyba że byłeś w wojsku bo ja dopiero będe.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak nie jesteś w stanie zrozumieć tego co jest napisane w powyższych postach to zajmij się lepiej nauką na lekcjach polskiego
Hje hje hje........
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobra niech będzie że niepotrafie zrozumieć a jak się poczułeś zrobiony w debila nie taki był mój zamiar wybacz .
Nie przejmuj się... on tak do każego jak nie ma racji i się głupio kłóci:) Ja wg niego też nie potrafię czytać ze zrozumieniem:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...a jeśli któreś z wyrażeń użytych teraz przeze mnie jest dla was niejasne to proponuję zwrócić się o pomoc w wyjaśnieniu ich znaczenia do kogoś starszego .....taty,mamy lub pana od polskiego w szkole
Napisano Ponad rok temu
jedno co czuję to politowanie dla rozbrajającej naiwności niepełnoletnich chłopców którzy powinni toczyć dysputy o wojennych grach komputerowych,bo to akurat jest na takim poziomie rozwoju intelektualnego nastolatków
...a jeśli któreś z wyrażeń użytych teraz przeze mnie jest dla was niejasne to proponuję zwrócić się o pomoc w wyjaśnieniu ich znaczenia do kogoś starszego .....taty,mamy lub pana od polskiego w szkole
Albo odnieś się merytorycznie do tematu , albo daruj sobie tego typu komentarze.
PS Naucz się czytać. [ m.in. stronę twojego ukochanego Tomasza Adamczyka ]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pytanie o system combat
- Ponad rok temu
-
Krav maga dla dziewczyn?
- Ponad rok temu
-
KM Piotra Skargi-Wrocław