Kto jest najleprzym zawodnikiem Karate Kyokushin??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gogonel też był dobry, ale ostatnio spadek normy....
(Przyznaje, że Krzak jest w formie i z leksza chyba on wygra, choc mu nie kibicuje na pewno)
Napisano Ponad rok temu
mówimy tylko o zawodnikach IKO1 czy o wszystkich odłamach Kyokushin?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W polsce jest kilku znakomitych zwodników,napewno do czołówki zaliczaja sie Piotr Moczydłoski,Piotr Sawicki,Sypień,Wiszyński,Gacon,Biszczak,Habraszka Krzysztof,Krzak Zawonicy z Kieleckiego Klubu Karate Kyokushin oraz z Bielańskiego Klubu Karate Kyokushin(Dla nich pozdro).A na świecie napewno w mojej czołowce sa :Kurbanov,Osipov,Gogolen,Navarro,Narushima,Kazumi oraz Maxi Dedik:).A jakie sa wasze typy ????
Janusz Morys
mistrz europy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To jest temat o zawodnikach, czyli o sporcie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i na tarczy
Atu jeszcze mawaszka w wykonaniu Piotra Moczydłowskiego(Mistrza Europy)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a on jest teraz szefem IKO2 o ile wiem./...Chodzi mi o zawodników IKO1.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo mi sie Midori tez podoba strasznie......Andy Hug.....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiedy zdobyl mistrzostwo swiata byl w IKO1
W momencie kiedy zdobył tytuł mistrza swiata była jedna organizacja kierowana przez Oyamę. Midori jest ostatnim karateka, który zdobył ten tytuł za zycia Sosai. od smierci Oyamy i podziału jest w IKO2 /WKO a od 2001 roku jest szefem WKO/IKO2 itd...
pzdr.
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam jesli moge sie wtracic, to powiem zdecydowanie, pomimo ze nie znam osobiscie zawodnika, to moim zdaniem tym obecnie najlepszym jest Piotr Sawicki.
Powiem nawet wiecej, aby nie byc goloslownym dlaczego, bo wszyscy sie wypowiadaja, a nikt nie konkretyzuje swoich wypowiedzi.
Piotr jest talentem w karate, nie wyuczyl sie tego jak 90% karateka, uwazam ze ma najlepsze i najskuteczniejsze techniki nozne jak i reczne w polsce, a nawet uwazam ze mozna go porownywac do Kenji Midori, gdzie jest on zaraz po nim. Podczas walki, najlepiej sie porusza ze wszystkich zawodnikow ktorych do tej pory widzialem swoim lekkim jak kot stylem, ktory to przewyzsza wszystkich innych, ale jesli trzeba, to idzie na wymiane, a czasami i na wyniszczenie kto jest lepszy i wiecie co, w wiekszosci takich potyczek wychodzi zwyciesko, umie kopac tak perfekcyjnie, z lewej jak i z prawej nogi, gdzie co najmniej 60% innych zawodnikow, stawia zawsze tylko na jedna. Jego techniki nozne sa nieprawdopodobnie szybkie i zaskakujace, umie kopac z kazdej pozycji , nawet tych najbardziej niewygodnych, o ktorych moga tylko snic inni nasi mistrzowie, posiadacze 4-tych czy 5-tych danow. Jego techniki nozne, nie sa w stanie nawet byc czesto zblokowane, bo sa tak szybkie i mocne, ze nie sposob jest ich zatrzymac. Jego kolana tak zadla, jak bys trafil na najwiekszego mistrza muaythai ze stadionu lumpinee czy rajadamnern w Bangkoku. Najbardziej jego spektakularnymi technikami sa uderzenia powietrzne i obrotowe, ktore nie sa byc w stanie powtorzone przez zadnego z naszych polskich innych zawodnikow czy mistrzow.Technike low kick, moze to troche bedzie i zabawne, ale musi juz praktykowac na drzewach, bo worki sa dla niego za miekkie, mam to nawet sfotografowane i przeimailowane do mnie przez jednego z moich przyjaciol reporterow ktory byl podczas jednego z takich Piotra treningow. Kondycje ma tak zelazna, ze wystarczylaby mu nie na trzy rundy , a na dwanascie. Przygotowanie bokserskie ma niesamowite, jego rece sa tak mocne, ze nieraz po kilku kombinacjach tsuki, przeciwnikowi odchodzi ochota do walki. Bloki reczne ma tak twarde, ze nie jeden jego przeciwnik nabawil sie nie raz, bardzo brzydkich kontuzji, wlasnie od jego recznego blokowania. Kiedy bylem ze swoimi japonskimi kolegami w japonii, na wagowych mistrzostwach swiata, gdzie Piotr zdobyl tam wlasnie to mistrzostwo, bo byl najlepszy z najlepszych w swojej wadze, to naprawde bylem pod wrazeniem. Zreszta nie tylko ja , bo po tych mistrzostwach, cala Japonia o nim pisala i mowila w radio i telewizji ze jakis tam malo znany polak zlal wszystkich najlepszych , wlacznie z japonczykami , gdzie przeciez oni w tej kategorii, czyli najlzejszej sa i do dzisiaj najlepsi na swiecie.
Czy ktorys z polakow czegos takiego dokonal, nikt i uwazam ze dlugo jeszcze trzeba bedzie czekac.
Widzialem go tez kilka lat temu w akcji na mistrzostwach ameryk w nowym jorku, gdzie zjechala cala czolowka do Hunter College na Manhattanie aby walczyc o najwyzsze trofea, a ja przygotowywalem material dla jednej z polonijnych pism. Piotr ponownie zlal wszystkich i tym razem media na wschodnim wybrzezu stanow znowu o nim pisaly same superlatywy.Szkoda tez ze nie widzieliscie jego treningow, bo mnie jeden sie kiedys udalo ogladnac, wlasnie w stanach i kiedy zobacvzylem jak peka tarcza od jego technik noznych, a karateka ktory te tarcze trzymal, a byl ciezszy od niego o jakies 20 kilogramow i sie przewraca od jego uderzenia jak male dziecko, no to powiedzialem sobie, ho ,ho , ho mamy w koncu legende polskiego karate. Po za tym z tego co wyczytalem na internecie i dowiedzialem sie od roznych moich przyjaciol, Piotr byl wielokrotnym mistrzem polski oraz europy. Oprocz tego wszystkiego, wiem ze jest on nadzwyczaj inteligentnym czlowiekiem i podczas wszystkich walk, miedzy innymi, goruje ta inteligencja nad swoimi prtzeciwnikami z ktorymi wlasnie w wiekszosci wygrywa.
Ja jestem dziennikarzem, ktory pisze o sportach walki do przeroznych wydawnictw w kraju i za granica wiec to co napisalem jest calkowicie bezstronne, a jesli chodzi o innych zawodnikow, takich jak Habraszka , Moczydlowski, Krzak, Sypien to rowniez ich szanuje, sa to zawodnicy ktorzy latami uczyli sie sztuki kyokushin, ale nigdy nie mieli takiego talentu z ktorym sie urodzil Piotr i nigdy nie zdobyli tyle trofeow co nasz najlepszy zawodnik o ktorym tu napisalem czyli, Piotr Sawicki.
Na dodatek, nie mogac sobie znalezc godnego przeciwnika w polsce jak i na swiecie w swojej wadze, wiem ze od kilku miesiecy probuje startowac w kategorii sredniej i prosze mi wierzyc, pomimo ze jest na razie w pierwszej trojce, to za jakis czas, w tej wlasnie wadze, nie znajdzie sobie rownych, a dlatego ze jest urodzonym zwyciezca, o ile politycznie nie zostanie znowu zblokowany i skrzywdzony, tak jak to juz bylo kilka razy w przeszlosci.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i zycze sukcesow
P.A.Z
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Treningi
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Polski Południowej PFKK
- Ponad rok temu
-
12.05.07 - MP. Oyama Karate Kata
- Ponad rok temu
-
Seminarium Karate WKF - Wrocław
- Ponad rok temu
-
Seido...
- Ponad rok temu
-
SIŁA czy KONTROLA czy SZYBKOŚĆ i DYTSANS ...?
- Ponad rok temu
-
Fred Ettish
- Ponad rok temu
-
Złe nawyki po innych stylach
- Ponad rok temu
-
Międzynarodowy Turniej Budokai "Voll Contact" 4.03
- Ponad rok temu
-
Opowieści o mistrzach z okinawy.