Suplementacja w Aikido
Napisano Ponad rok temu
czy uzywa sie suplementow sportowych w treningach aikido?
(aminokwasy, glutamina, proteinki wegle itp)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tylko piwko, wódeczka itp. Woda na myszach i koniak sporadycznie - jeden wypijesz tydzień nieprzytomny jesteś Spiryt tylko do dezynfekcji
nie nie chyba mnie nie zrozumiales. nie chodzilo mi o uzywki ale o suplementy to troche co innego wytlumaczylbym ci roznice ale....
Napisano Ponad rok temu
Stąd wzięło się nawet nawet takie powiedzenie "cztery tabletki metki [z akcentem na ostatnią sylabę] to sposób dla twojego Ki"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale po co?
zeby lepiej smigac, regenerowac sie itp. na stawy mozna cos brac no nie wiem dokladnie wiec pytam...ale cisza..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W każdym razie w świetle faktu że technicznie, jeśli chodzi o zasadę, aikido nie wymaga sprawności fizycznej, a korzystanie z takiej sprawności (np. siły) można by nawet odczytywać jako łatanie dziur w technikach
Żeby rezygnować z siły w aikido trzeba mieć z czego rezygnować.
Napisano Ponad rok temu
A poza zaznaczonym fragmentem zdecydowanie się przychylam do wypowiedzi (zastępując wóde winkiem...):Poważnie, to nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Trening aikido zasadniczo tego nie wymaga. Nie istnieje wyczynowa strona tej sztuki walki. Szybkie i mocne ćwiczenie to kwestia dobrej woli tych, których ono bawi. Nie ma przymusu a przekrój wiekowy jest pełen, toteż niejako sam stawiasz sobie poprzeczkę wydolności. A kiedy robisz to sam i dla siebie, to zazwyczaj na poziomie osiągalnym bez jakichś dodatkowych przedsięwzięć w rodzaju zażywania suplementów. W każdym razie w świetle faktu że technicznie, jeśli chodzi o zasadę, aikido nie wymaga sprawności fizycznej, a korzystanie z takiej sprawności (np. siły) można by nawet odczytywać jako łatanie dziur w technikach
tylko piwko, wódeczka itp. Woda na myszach i koniak sporadycznie - jeden wypijesz tydzień nieprzytomny jesteś Spiryt tylko do dezynfekcji
Napisano Ponad rok temu
no Ueshiba na koksa mi nie wyglądał
nie podejrzewałem go nigdy o drogę na skróty, ale trzeba przyznać że w kwiecie wieku robił takie właśnie wrażenie
Napisano Ponad rok temu
Co do innych wspomagaczy to raczej nie widziałem.
Za to brac aikidocka doskonale wie jak sobie szkodzic.
Mam na myśli alkohol oczywiście.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
ps
ja nie trenuje aikido tak tylko z ciekawosci zapytalem..
Napisano Ponad rok temu
A tak na poważnie nie przesadzajmy.... suplementacja w aikido? , pewnie że zawsze można łyknąć jakąs witaminkę ale......... jak dla mnie wystarczy pilnowac się z używkami i samopoczucie dobre do treningu mam!
Temat proponuję przenieść do działów o bardziej agresywnych martial arts :twisted:
Pozdrówka
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
[Staż] :: Katowice :: Muguruza Sensei 7 Dan Yoshinkan Aikido
- Ponad rok temu
-
Wywiad z Kenji Shimizu, Stanley Pranin, kwiecien 1988
- Ponad rok temu
-
Szef Bulgarskiej Federacji Aikido zginal w wypadku