Ból brzucha podczas biegania.
Napisano Ponad rok temu
przejrzalem pierwsze 15 podstron forum ale nie znalazlem tego tematu, moze wiec zapytam.
Otoz podczas biegania, po okolo 5-10 minutach zaczynam odczuwac b. mocny bol w prawej dolnej stronie brzucha (tuz obok kosci biodrowej). Zaleznie od dnia, czasem moge to miejsce przycisnac i dalej biec, ale czasem i to nie pomaga. Dodatkowo, jesli biegam np codziennie, to bol zaczyna sie pojawiac szybciej - ostatnio biegalem tak przez 5 dni i nastepnego dnia podbiegajac do autobusu juz mnie ten bol zlapal tak ze nawet chodzenie bolalo (normalnie tylko podczas biegu)
Uprawiam plywanie, tenisa, jazde na rowerze, kiedys cwiczylem TKD i kosza i nigdy czegos takiego nie mialem. Pojawia sie wlasnie jedynie podczas dluzszego, jednostajnego biegu. Bylem u lekarza, popatrzyl, pouciskal i powiedzial zebym robil wiecej brzuszkow. Problem w tym ze od 2 lat regularnie robie weiderowskie serie i brzuch mam dosc mocny.
Moze ktos sie z tym spotkal i moze cos poradzic?
Napisano Ponad rok temu
- to było baaaaaaaaardzo dawno i już nie mam nic takiego
- to było po lewej stronie(kiedyś mówili, że jak po prawej to wyrostek ale gówno prawda bo jak jest wyrostek to ponoć nagle tak boli, że zesrać się można)
Opis pasuje do kolki, z tego co pamiętam to miałem ją jak naprzykład śpieszyłem się(szybko szedłem) i hmmm... nie uspokajałem oddechu?(nie wiem jak to napisać). Można wnioskować, że problem leży w sposobie oddychania choć to trochę naiwne.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
boli cie miesien, czy jakis organ wewnetrzny?
Ciezko powiedziec, ale raczej nie jest to bol miesniowy. Przynajmniej nigdy zaden miesien mnie w taki sposob nie bolal.
Napisano Ponad rok temu
A jak na ten przykład zakaszlesz albo chcesz wysmarać nos to też boli? To może być przepuklina.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
btw. Przepuklina bardzo możliwe, zastanów się czy może podnosiłes coś cięzkiego a jak sytuacja będzie sie powtarzac caly czas to chyba najlepiej isc do lekarza i problem z głowy
Napisano Ponad rok temu
Przepuklina to nie musi być od dzwigania ciężkich rzeczy tylko. Jak ja już miałem przepukline taką że ją było widać gołym okiem to bolało mnie najbardziej przy wysiłku w którym angażowana była przepona - bieganiu, kaszlu, smaraniu nosa. Małe dzieci czasami mają przepuklinę z płaczu, kaszlu - nie dzwigają jakiś cieżarów przecież.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
zwolnij jakiś czas tempo, przyzwyczaj organizm do biegania, wcale nie jest powiedziane, że jak tyle ćwiczyłeś to możesz bezkarnie biegać w dowolnym tempie
specyficzna forma aktywności i tyle.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kita
- Ponad rok temu
-
skręcona kostka
- Ponad rok temu
-
Ból kolana.