Mel narzekal na wyparowanie paczek. Lepiej doplacic te 5 baksow i je ubezpieczyc....
Jak kupowałem (lato i jesień ubiegłego roku), to nie było takiej opcji.
-- M.
Napisano Ponad rok temu
Mel narzekal na wyparowanie paczek. Lepiej doplacic te 5 baksow i je ubezpieczyc....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że w takim wypadku bardziej zależało by mi na jednaj latarce, która nie jest zbyt przekombinowana, włącza się jednym kliknięciem na maxa i odpowienio świeci oraz na drudiej, która jest mała i ma kilka poziomów świecenia. :wink:L2D ze swoja długościa lepiej leży w dłoni jako podpórka do pistoletu, a l1D byłaby tak bardziej rekreacyjniej niż do roboty pomocna...a koszt razem myślę że taniej...czyli co zamawiac u nich warto czy ryzyko zbyt duże że przepadnie?
Napisano Ponad rok temu
a dlaczego mialoby sie cos stac?a czy jak podepnę pod np fenix L1D CE aku Sanyo Eneloop to dioda mi wytrzyma?
Napisano Ponad rok temu
...jak możesz to daj do nich linka....chodzi o lighthound....jaki koszt wysyłki do polski? ...chyba jednak zapoluję na L1D CE...wymiarowo w dłoni się miesci...a dlaczego mialoby sie cos stac?a czy jak podepnę pod np fenix L1D CE aku Sanyo Eneloop to dioda mi wytrzyma?
Jezeli chcecie zamawiac jakas inna metoda np Global Priority Mail i miec to jako "gift" bez zadnych oplat dodatkowych to LIGHTHOUND... ceny takie same
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
z niezaleznych testow wynika ze wszystko co podaje producent jest jak najbardziej autentyczne, o niebo lepiej dziala w niskich temperaturach (przy 2-3 st.C traca tylko 10-15% pojemnosci, zwykle kilkadziesiat %) a pojemnosc rzeczywista tylko o okolo 20-25% czyli nie tak duzoBardzo dobre. Ale mają trochę niższą pojemność niż zwykłe NiMH.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tu macie parę beamów do porówniania:
Podsumowanie w paru słowach: SSC przy 700mA wypala dziury w ścianie !!!
Za te pieniędze co ta latarka kosztuje, to nie chce mi się brać lutownicy do ręki i wkładać SSC do Elite, tym bardziej że Waion zapowiada nowy model Elite na SSC.
Aż strach pomyśleć co to będzie za parę mieś jak pojawią się nowe lumiledy 115lm/W Tak więc uwzględniając straty, to będzie gdzieś 220-250lm przy 700mA. mnie już naprawdę wystarczy te 150
Napisano Ponad rok temu
Spoko, gdzieś wepchasz. U mnie za parę dni na przykład SSC. :wink:
Tymczasem Osram wypuścił wici o diodzie ponad 1000 lumenów ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]), że będzie niedługo dostępna i ja już zgłupiałem. To, cholera, jeszcze nie przerobiłem zapasu LuxIII i co z tym teraz zrobić? Szit!
-- M.
Napisano Ponad rok temu
Spoko, gdzieś wepchasz. U mnie za parę dni na przykład SSC. :wink:
Tymczasem Osram wypuścił wici o diodzie ponad 1000 lumenów ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]), że będzie niedługo dostępna i ja już zgłupiałem. To, cholera, jeszcze nie przerobiłem zapasu LuxIII i co z tym teraz zrobić? Szit!
-- M.
Tak się zastanawiam, czy ta dioda współdziałała by z oryginalną optyką w Lenserkach, ale chyba marne szanse co?
Napisano Ponad rok temu
Melu, ja pytałem o te, które montujesz teraz i oryginalną optykę z Lenserka. :wink:Piszą 1000 lumenów przy 75 lm/W, co daje 13,5 W mocy diody, ale jest też info, że te 75 lm/W jest przy 350 mA. Więc jeśli ta dioda jest zasilana prądem 350 mA, to napięcie powinno wynosić 13,5 : 0,35 = 38,5V
Chyba że świeci 1000 lm przy większym prądzie, bo 40 V to już kopie, no i potrzeba 13 sztuk baterii cr123... No tak, ale poświeciłyby 3 godziny pełną mocą lub na przykład 9 godzin światła 300 lm....
Tak czy inaczej jest to ciekawe.
-- M.[/color]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu